Делото за ада в Сарафово: Баща на загинал иска обезщетение

Чакат се да дойдат свидетели от Израел през юли месец
31 май 2017 14:07,
4
Делото за ада в Сарафово: Баща на загинал иска обезщетение
Снимка: архив Reuters

Бащата на загиналия български шофьор Мустафа Кьосов при атентата на Летище Сарафово поиска половин милион лева за смъртта на сина си. Той депозираха гражданския иск в спецсъда.

На 18 юли 2012 г. алжирецът Мохамед Хюсейни взриви бомба в багажното отделение на автобус с израелски туристи. Тогава загинаха шестима, сред които и Мустафа. Други 35 души бяха ранени.

Още по темата

Според прокуратурата съучастници на Хюсейни били Мелиад Фара - ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Ел Хадж Хасан, който е с ливанско и канадско гражданство. Те са предадени на съд задочно, тъй като са в неизвестност и се издирват.

Спецсъдът не успя да даде старт делото заради процедурите по призоваване на израелските граждани, които са пострадали от терора или са близки на загиналите.

В съдебната зала стана ясно, че голяма част от тях вече са уведомени за делото и също са изпратили писмено граждански искове. 7 свидетели вече са си купили билети за България от Израел и ще дойдат през юли в спецсъда.

Делото продължава на 19 юни, когато магистратите ще се произнесат по гражданските претенции на пострадали и близки на загиналите.

Атентатът на летището в Бургас стана на 18 юли 2012 г. В него загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на взривилия се автобус. 35 човека бяха ранени.

Специализираната прокуратура обвини задочно за терористичния акт ливанецът Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан, който има канадско и ливанско гражданство. Двамата се издирват от "Интерпол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Баровеца преди 6 години
Аз мисля,че е редно ,искащите суми да се изплатят от държавите от който са терористите!Те са техни поданици независимо къде са се родили,макар,че това няма да върне загиналите хора!
3
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Това беше нескопосана акция на нечии тайни служби,за благозвучие и за покриване на истинските извършители,наричана "атентат".След това Израел обвини Хисбула,и започна патакламата в Сирия,което явно беше и целта на занятието..
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смешен беше Цветанов с еврейската шапчица. Забравих как се наричаше.После и Плевнелиев беше сниман с еврейска шапчица. Голям срам.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eвреите не се посрамиха да поискат пари. Не стига, че докараха войната на наша територия с тия атентати заради техните проблеми, ами сега и пари ще искат... От кой ги искат? От държавата ли? От моите данъци ще отиват пари за някой Махди Коен в Израел ли?