В дома на арестувания съдия – лукс, кич и 35 хил. лева в брой

Сумите били намерени в купюри по 50 и 100 лева
Обновена: 31 май 2017 09:18 | 31 май 2017 08:52,
110

Снимка: МВР

Полицията разпространи снимки и видео от дома на задържания за подкупи съдия по вписванията Йордан Раденков.

От кадрите едно е ясно - материалното му състояние никак не е лошо. Могат да се видят и сумите, главно в купюри от банкноти по 50 и 100 лева.

Още по темата

Малко преди задържането му, при претърсаване в дома му, са открити 35 хил лв. в идентични пликове. Във вторник прокуратурата му повдигна обвинение за подкуп и пране на пари.

Раденков е наблюдаван близо 8 месеца от разследващите и действията му са документирани със СРС-та. Разследването е започнало през февруари тази година, съобщи на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Съдията е задържан при получаването на парична сума. Парите са получени от представители на нотариални кантори, като целта е била по-бързо издаване на удостоверения за тежести.

Наблюдаван е повече от 4 месеца и през този период са събрани достатъчно доказателства за ежедневно извършвани от него подобни действия, пише "Труд". В хода на активните действия вчера са установени пари, получени от две нотариални кантори, но са събрани доказателства и за други кантори, участвали в схемата.

В част от случаите парите са получавани и за по-бързо издаване на документ за вписана сделка. Парите са намерени в еднотипни пликове за писма, каквито са документирани при използването и на специални разузнавателни средства в процеса на разследването.

"Операцията е резултат на денонощен труд от октомври 2016 г., когато е получена информацията за корупционните практики на съдията. До февруари тази година, с различни способи на оперативната работа установихме лицата и канторите, които заплащаха за услугите на съдията. Докладвахме материалите на СГП, беше образувано досъдебно производство и работата за изясняване на корупционната схема продължи активно включително и през критичните последни седмици, когато заподозреният промени стереотипа на действията си и бяха необходими мобилизирани усилия за наблюдението му до ареста вчера в момент на предаване на пари в кабинета му – 1050 лв., получени малко преди задържането му", обясни директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов.

Междувременно тази сутрин правосъдният министър Цецка Цачева отстрани от длъжност арестувания съдия Раденков, съобщи Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва сега всички съдии да бъдат обискарани домовете им, нека видим какви са ги вършили та току виж и пари за още 5-6 самолета събрали и може да мислим за армия швейцарски или израелски тип.
26
3
 
33
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Все едно влизаш в къщата на ц.игански "барон". Толкова много кич е срам за всеки поне средно интелигентен човек.
25
4
 
21
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Баба ми имаше една приказка: Честна била, да-да в ушите сигурно!П.П.Виж, за българските съдии, силно се съмнявам, че и там са честни!
24
5
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До хаххаа 6 Какво ощо има тук Боко и защо да сменя репертоара. Този репертоар работи вече успешно 10 г. и Боко е любемец на народа. Хаххаа!
23
2
 
10
 
! Отговори
Фюрера преди 6 години
Видяхте ли че бях прав!!!
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете човека бе ... човека е невинен !
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не зная има лиНе И Тоя е зет на един от ,,героите,, на прехода-Александър Тасев -Остап...
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долнопробно материалче.Важно е дали има и какво престъпление.Изнасянето и акцентирането на информация относно това, на кой какъв му е домът и как го ценило едно, дето сега прохожда в писането, е чиста селяния.
19
3
 
21
 
! Отговори
Неутрален до 2 преди 6 години
*** да ни припомниш само Министър - детска градина - госпожа Масларова, за колко хиляди лева чанта показа като свои аксесоар?Мисля бяха около 20 000лв!!! Социалният министър!!!Но това бяха нищо пари, на фона на грабежи от няколко милиона за "ремонта на детската градина"
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нотариусите ще ги пуснете, защото са съдействали ли? Те ще си намерят по-малко алчен съдия и схемата ще продължи.
17
3
 
15
 
! Отговори
помацу преди 6 години
В повечето съдийски домове е така,та даже​ и по-добре.Човека е"разрешавал"мноого дела.Ако се направи проверка на всички,тогава в България няма кой да съди,всички съдии са за кауша.
16
2
 
21
 
! Отговори
John преди 6 години
Жалко, че накрая ще го пуснат под гаранция срещу 1000,2000 лв!
15
4
 
7
 
! Отговори
не зная има ли преди 6 години
връзка този съдия Раденков с "героя на социалистическия труд Игнат Раденков".Титлата му е дадена за строителство преди 1989 и след това се занимаваше със строителство.
14
2
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Вкус не се купува!
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекламно почъчково материалче. Виждате ли, дойдохме на власт и почнахме да борим корупцията.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До само бой и ....Важното е да се арестува един от всички и хората да останат с впечатление че корупцията е изкоренена.Ако трябва да арестуват наред трябва да вкарат много хора зад решетките.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля си, ако арестуват всички подкупни съдии и полицаи, ще остане ли някой работещ на свобода? Същото важи за всеки чиновник на хранилка...
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЕЕТЕ СЕ ВА ЕРДОГАН НО ТАКИВА КОРУМПЕТА ТАМ НЯМА КАК ДА ВИРЕЯТ ЗАЩОТО ЩЕ ОСТНАТ С ЕДНА ГЛАВА ПО КЪСИ А ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ДА КРАДАТ И ИЗНУДВАТ!ТАЗИ *** НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ!
9
2
 
41
 
! Отговори
само бой и .... преди 6 години
Да беше само той здраве му кажи,цялата съдебна система е проядена от корупция и престъпления,кой мислите помогна на бандитите да ограбят България!?
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 процента съм сигурен че са го предали колегите