Дадоха 5.6 г. затвор на убиеца на пътя Бейтула

Мъжът, хвърчал с 215 км/ч по "Хемус", няма да кара кола повече от 8 г.
22
Дадоха 5.6 г. затвор на убиеца на пътя Бейтула
Снимка: архив, БулФото

28-годишният Бейтула Исмаил, който причини смъртта на друг водач на АМ "Хемус" при управление на конструктивно изменен автомобил със скорост 145 км в час, бе осъден днес на 5 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим. С присъдата съдът го лиши и от право да управлява МПС за срок от 8 години и 6 месеца, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Тежкото пътнотранспортно произшествие, при което автомобилът на Бейтула "Фолксваген голф" буквално изблъска от пътното платно служебната кола "Шевролет спарк", управлявана от жертвата Никола Т., стана на автомагистрала "Хемус" в посока Варна около 22,30 часа на 28 август 2016 г. Пострадалият трябвало да достави поръчка в бизнеспарк "Варна". След доставката той пътувал по автомагистралата, а зад него в посока Варна в дясната лента за движение се движели три автомобила.

Колата на признатия за виновен за тежкото пътно-транспортно произшествие, отнело живота на Никола, управлявал "Фолскваген голф", който бил конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя и поддържане на по-висока скорост от заложената от производителя. Бейтула пътувал в лявата скоростна лента и предприел изпреварване на колоната от автомобили. Пресветвал с фарове, за да му дадат предимство, като управлявал със скорост 215 км в час при разрешена в този участък скорост от 80 км в час и пътен знак.

Така с бясна скорост Бейтула застигнал колата на пострадалия Никола. Високата скорост не му позволила да владее автомобила си и започнал да навлиза в дясната лента. Опитал да намали скоростта и успял да достигне до 145 км в час. Ударил с предната дясна част шевролета на Никола и продължил движението си напред и вдясно. От удара успял да изблъска колата на Никола към десния банкет на пътя.

Шевролетът разкъсал металната мантинела, преминал в десния ръкав на бул. "Атанас Москов", преобърнал се и паднал по таван на пътното платно.

Повиканият на място от свидетели на тежкото пътнотранспортно екип на спешната помощ констатирал смъртта на Никола. Назначената съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта е настъпила от тежка комбинирана травма на гръден кош, корем, глава, с разкъсване на белите дробове, сърцето, черния дроб и слезката.

Не са установени наличие на алкохол или наркотици в кръвта на подсъдимия и жертвата. Назначената в хода на досъдебното производство комплексна автотехническа експертиза подробно е описала конструктивните изменения на двигателната част на летелия с висока скорост "Фолксваген голф".

Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост в друго ПТП, но вече е реабилитиран. Справка по делото показва, че са му налагани многократно наказания за нарушаване на правилата за движение, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския окръжен съд, произнесена по обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не трябва да излиза от затвора. Да му дадат една кола да кара с 200 към стената на затвора.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериен убиец на пътя.
17
0
 
13
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
"Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост в друго ПТП, но вече е реабилитиран."Виждаме колко е "реабилитиран"...
16
1
 
5
 
! Отговори
Парделю преди 6 години
5.6 г. - нещо съм пропуснал в час.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В затвора 2 работни дни се равняват на 3 лежани. Този в най-лошия случай ще излезе след 4 години, ще е на 32, в силите си, бързо ще навакса с тунинга на голфчето. Да караш с 215км,по българска магистрала, с леко голфче...Мен ме е страх да натисна повече от 130, при това че карам доста тежък,стабилен и нов автомобил. Починалият младеж, няма ли живи роднини? При толкова много ПТП-та с жертви, и тези смешни присъди...
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За неграмотните журналисти - 5 години и 6 месеца са 5,5 години, а не 5,6! Все пак годината има 12 месеца.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да кара с книжка. А без книжка ще си кара колкото иска. Хахаха Вчера имаше репортаж за такъв казус..... Нищо не помнитеееееее и пишете глупости.......аман.
12
0
 
11
 
! Отговори
_ преди 6 години
И още една критика: в България дробните числа се изписват със запетая ("десетична запетая"), а не с точка, както е в англоговорящите страни... Т.е., пише се 5,5 години, а не 5.5 години.С тая пишман "журналистика" забравихте какво е редактор...
11
0
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
На този трябва да му забранят да кара кола до края на живота си и да лежи в затвора до животно,а те ще го освободят от затвора след две години,както направиха с "наглите" и пак ще се качи на автомобила си и ще убие и други...Скапана държава. Язък само за Никола...
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бейтула след 2 години ще е пак на свобода,а младото момче още ще е в гроба.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пускат вече Анита Мейзер от кафеза!
8
1
 
36
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Дадоха 5.6 г. затвор на убиеца на пътя Бейтула". Авторката явно не знае, че 5.6 означава 5 цяло и шест десети, но годината има 12, а не 10 месеца. Тази госпожа явно няма и основно образование, защото тези неща се учат в класовете. Да не говорим за термина "хвърчал", защото убиеца не е бил нито с хеликоптер, нито със самолет. И къде АМ "Хемус" се пресича с десния ръкав на бул. "Атанас Москов". И откога булевардите имат вече ръкави. Тази явно е писала материала силно надрусана. На какво ли е?
7
1
 
34
 
! Отговори
ужасни драскачи преди 6 години
Изключително неграмотно написана статия! Нито става ясно къде се е случило - уж на магистрала Хемус, пък излетял на булрвард, а нито във Варна, нито в София има магистрали, камо ли булеварди на Хемус...?!?! и посоката на движение - уж доставил във Варна и се връщал към Сф, пък в посока Варна е инцидента...?!?! Модератирите-пидали, триете иначе гневни коментари, а тука спите?!?! Сваляйте и преработвайте!!
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение как се казва ....видяхме ,че парите нямат етнос, религия или политическа принадлежност... резултата от "Делата"говорят за всиичко.Жалко е наистина.
5
2
 
33
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
"Подсъдимият Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост в друго ПТП,"
4
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за такива тежки престъпления и рецидив, тоя синковец, нечий, не разбирам как 5 години?... Само на мен ли ми се струва, че за убийство (рецидив), каране с много превишена скорост (рецидив) 5 години са смешна присъда, съдебната мафия...
3
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива нямат място в обществото.
2
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това са строгите мерки,които ще бяха обещани,значи нииищо няма да се промени.Затвор и не 6-7 години ,а поне 67 но едва ли ще стане в България.
1
1
 
32
 
! Отговори
Петко преди 6 години
5,6 години не са 5г и 6 м. ... Пишете 5-6 години, достатъчно адекватно ще е. Или като за тоя сайт "не повече от 10". Бидони см0тани...