Няма избран член на ВСС от прокурорите

Гласуването за избирането им продължава утре
Обновена: 3 юни 2017 22:06 | 3 юни 2017 20:09, Веселина Йорданова
12
Няма избран член на ВСС от прокурорите
Снимка: БТА

Няма избран член на Висшия съдебен съвет от прокурорската квота. Нито един не е събрал повече от половината гласове, каквото е изискването по закон. Гласуването продължава утре.

Тогава за членове на ВСС ще бъдат избрани четиримата с най-висок резултат. От всички 1503 прокурори днес са гласували 1185.

Прокурорите гласуваха преимуществено дистанционно. Данните за активността при гласуването в интернет бяха налични за проследяване онлайн. На живо на страницата на ВСС можеше да се следи и традиционното гласуване, което се проведе в сградата на Съдебната палата, предаде БНР.

Сред заложилите на електронното гласуване бе и главният прокурор Сотир Цацаров. Общо привържениците на традиционното хартиено гласуване бяха около 140. Някои от тях - мотивирани и от съмнения за тайната на вота по интернет.

Сред първите, пуснали хартиена бюлетина минути след началото на изборния ден, бяха и някои от кандидатите за съдебни кадровици.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Naco преди 6 години
А,КОЙ,КОЙ,КОЙ твърди това????
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо защо прокурорите си губят времето?Марешки иска да се декларират зависимости,но пропуска да изиска медицинско освидетелстване за пол.Как от безчленови същества ще избираш "членове",макар и за ВСС? Всичките прокурори са доказали и на ЕС,и на БГ-народ,че са от рода "ялово Ваг.инини"! В държавата вече нищо не остана-няма икономика,армия,образование,здравеопазване,вече дори и население няма- но прокурорите ни чули,ни видяли,ни намерили доказателства!...Някои питали защо имало Народен съд...
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснаха тия *** "наглите" Защо?Защото някой е платил..
3
0
 
3
 
! Отговори
питане преди 6 години
Ако двама кандидата са с равен брой гласове след следващото гласуване победителят с 11 метрови наказателни удари ли ще се определи?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно що за сателит е като гледаш същото и на кабела тая антена тогава да си чистя ушите ли е
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То като това мислим сателит то минава кабел от кабелната кои кого лъже аиде кзп в деиствие