Бургаски арест за руски гуру – измъчвал деца, гаврил се с жени...

Митрадевананда Свами е издирван от Русия чрез Интерпол
7 юни 2017 12:00,
121

Снимка: Булфото

Руски гуру, издирван с червена бюлетина от Интерпол за убийство на малолетно дете, сексуални гаври с жени и мъчения на деца, бе задържан в Бургас.

Окръжният съд му наложи 40-дневен арест заради предстояща екстрадиция, а мярката бе потвърдена вчера и от апелативния съд.

Митрадевананда Свами, който е пребивавал в Бургас и София, е издирван по заповед за арест, издадена на 5 април тази година от съдия в районен съд в Москва.

Мъжът се издирва за убийство на малолетно дете, извършено на 18 юни 2016 г. в Русия.

Според руските властти има данни и за други престъпления, извършени от Митрадевананда – сексуално насилие и мъчения на деца. Освен това той е заподозрян в отвличане на 7-годишно дете, което е изчезнало от дома на баба си и дядо си в Москва през април м.г.

В материалите от Русия се сочи се, че 40-годишният мъж е лидер на криминална група, създадена с цел набиране чрез интернет на жени от Русия, Украйна и Беларус.

Момичетата са били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, за да имат сексуални отношения само със Свами, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

"Всички обвинения срещу мен са лъжа. Това е абсолютно политическа работа. Аз ще искам политическо убежище в българия. Всички, които искат да се приближат до мен, до моето формирование, попадат в полезрението на Интерпол", заяви в съда Свами.

В съдебното заседание стана ясно, че руснакът е водач на формирование, което обединява стотици хора в социалните мрежи.

Според разследващите става дума за сектата "Каула Дхарма", за чийто гуру Свами се е провъзгласил.

Докато бил в Москва, той живеел с 10-15 момичета, свои наложнички, които задължително трябвало да правят секс с него. Гуруто ги убеждавал, че сексът е част от пътя, по който ще постигнат духовно извисяване, и ги снимал в порнофилми, които след това разпространявал чрез интернет.

Проверка на "24 часа" установи, че руснакът има собствен сайт “Каула Дхарма” и Youtube канал, създаден през 2012 г. В него той има хиляди последователи, пуска видеа, в които обяснява тайните на йогата и духовното израстване.

Във видеата Митрадевананда Свами стои на златен трон и е облечен в копринен халат. В много от клипчетата са снимани красиви момичета по бельо.

"Митрадевананда не е убиец на деца, но в Русия го преследват и искат да забранят формированието му. Ние сме много, практикуваме йога, но не правим просто някакви асани, а следваме духовен път", каза в кулоарите на бургаския съд млада рускиня, която се представи за Татяна.

"Много ми е тежко в ареста, аз съм йога и спя с вдигнати крака, а сега не мога. Ям само веднъж сутрин, а в ареста ме хранят 3 пъти на ден и ми дават много захар, а аз не ям захар", заяви руснакът.

Той потвърди искането на защитника си - адвокат Петър Димитров, да бъде пуснат под домашен арест, но съдът го остави зад решетките.

Не помогна дори копие от банкова сметка на руснака, открита в българска банка, от която ставало ясно, че той разполага с достатъчно средства, за да обезпечи пребиваването си в България.

От април 2016 г. Митрадевананда Свами законно пребивава в България, минал е през всички процедури в сектор "Миграция", където извършват задълбочени проверки на кандидатите.

На 29 май Свами сам се явил в полицията в Бургас и поискал удължаване на пребиваването си в България. Дал е всички необходими документи и те са били приети от служителка.

Лично Митрадевананда Свами е помолил да бъде извършена проверка дали не се издирва от руските власти, тъй като имал подобна информация, получена от приятели. Едва тогава станало ясно, че руснакът се търси от Интерпол, и е бил задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 6 години
23.04.2017 в России Ольга Алисова, жена бандита, на автомобиле Hyundai Solaris, во дворе дома сбила насмерть 6-летнего мальчика, протащив его под колесами автомобиля около 10 метров. Лживая Судмедэкспертиза показала, что в крови мальчика якобы было 2,7 промилле алкоголя, это целая бутылка водки! В России вс куплено! В том числе и судебная власть. Эту женщину признали невиновной за убийство. А Гуру, который не убивал, не похищал и вообще жил в другой стране уже год, сидит в тюрьме.Справедливо??
92
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин алкохолиците!Гледайте в you tube до къде е стигнал безнаказаният бандитизъм в Русия, при най-дребни спречквания слизат от колите и вадят пистолети?!?! В БГ полиция,прокуратура, съд... всичко е по подобие на русия.За това и останахме единствено с ушанките във времето на безнаказана престъпност и мизерия.
91
4
 
13
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Е това е русофила-защитава руснака до край.Няма значение , че изнасилва деца и тям ти подобни дреболии , нали е руснак.За тях руснака е бог и те се молят да му целуват краката , тях ги е срам , че са родени в България , а не в Русия.
90
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
А дали ,ако беше турчин,щяха да го пуснат под дом. арест,като оня,който уби двамата мотористи,и сега не могат да го намерят.
89
3
 
3
 
! Отговори
USSR преди 6 години
Ний пък дамаджанкивците, сме най-силни в лъжите, кражбите на национални суровини и това се да плашим останалият свят с идиотските си оръжия!!! А, имаме и много фенове-***, готови на всичко за нас. Готовността ще им бъде тествана от нашия силташак- Ердоганович. Той е много-добър в този вид тестове?!!!
88
12
 
5
 
! Отговори
USA преди 6 години
А пък ние американците сме най силни в гей парадите, с нашата гей армия можем да разгромим всички противници.
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, до колкото знам се пише с главно "Б". Но амебите откъде могат да го знаят...
86
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са руснаците ... алкохолици, крадци измамници, убийци!
85
6
 
5
 
! Отговори
!? преди 6 години
тези учения бяха на мода в САЩ преди 20-30 години , представете си колко са назад рашите , щом още новините не са достигнали до тях
84
5
 
24
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Руснаците са плъзнали като *** по целия свят...Уж рассия е много велика,уж духовни скрепи,а куцо и кьораво що е руснак търчи в прогнилия запад...
83
3
 
16
 
! Отговори
опасно преди 6 години
Не отивайте на почивка в Бургас пълно е със шведи и руснаци.
82
10
 
14
 
! Отговори
рускиня до 90 преди 6 години
"Православните руски ценности....." ***, руснаци са дали го за издирване, а ти ще получиш един ритник от швед , нали европейски ценности.
81
3
 
17
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
Да не е гост на Волен и Кузов.Пуснето го че ще има ;-ИЗВИНИ СЙЕ БЙЕЕЕ!!!
80
2
 
5
 
! Отговори
Гуру преди 6 години
Вие знаете ли какво означава думата ГУРУ?!?! Съдейки по заглавието ви нямате никаквао представа. Неграмотници
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Гуру добре си е прекарвал времето...
78
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Православните руски ценности.
77
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива са руснаците. Руски ценности.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е чиста работата на този дева на н. да с вами,а защо митра кат ра не е мит,ако зоро е мит кат звезда то лисичите номера на мъкнене са описани,1,че там организирал детско студио кат академия,академията е проф.училище по специалност що за йога дори,що разни гуруци се изявяват кат гуру еди кой си с документ и без от други гури имащи само школи,не се чуло досега за академии,2 дошъл у нас,че там сме били наречени гури кат по школи и чрез интерпол ще се справи,на 29 май взел справка,а изчезнали.
75
13
 
7
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Този руснак е готов за президент на българия.
74
5
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 6 години
До БУДИСТИмето е индийско а престъпника руски.