Хванат с 60 кг кокаин чака присъда, но... на Кайманите

От съучастника му няма и следа, били извън ареста срещу "подписка"
16
Хванат с 60 кг кокаин чака присъда, но... на Кайманите
Снимка: Булфото, архив

Българин и холандец, обвинени за пренасяне на рекордните 60 кг кокаин за 2 727 645 лева, изчезнаха преди началото на делото срещу тях в пловдивския окръжен съд. Двамата са били с мярка за неотклонение "подписка".

В залата се разбра, че 35-годишният Николай Николов от с. Царацово, който е обявен за издирване, е в чужбина. По данни на майка му от юни м.г. се намирал на Кайманите, съобщи "24 часа".

Освен за дрогата Николов е привлечен към наказателна отговорност и незаконно притежаване на 114 боеприпаса.

Съучастникът му Корнелиус Бренченс е търсен от полицията на територията на Елин Пелин и Троян, но без резултат.

Съпругата му заявила, че няма информация за него, двамата били в процес на развод.

Липсват данни чужденецът да е напускал страната. Съдия Михаела Буюклиева постанови за следващото заседание да се изиска справка за задграничните пътувания на двамата трафиканти и информация за тях от сектор "Миграция".

Ако не бъдат открити, ще ги съдят задочно. Според обвинението през 2012 г. Николов и Бренченс придобили наркотика от Буенос Айрес и го доставили на пристанище Варна в тайник на комбайн.

Оттам машината е транспортирана в Русе, откъдето е трябвало да бъде изнесена. При щателната митническа проверка е намерен кокаинът. Разследването е установило, че в средата на март 2011 г. от Аржентина бил внесен "пробен" комбайн без наркотици с цел проработване на схемата. На следващата година пристигнала втората селскостопанска машина с наркотика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Браво.Е това са истински провалили се трафиканти. До полиция и прокуратура разбира се няма да стигнат естествено,а и вече не е сигурно дали още са живи. 60 кила бело ти да изгубиш... кой ще те остави намира?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еххх........... е това е държава!! Тия за 60кг. стават и си тръгват, ама иначе ако те хванат с една :"игарка" до 5г. затвор.....
10
0
 
0
 
! Отговори
До минувач преди 6 години
60 кг. кокаин да не мислиш, че ги продават на по 1 гр.?!?!?! Те има да си играят така 1 година..... :д но ти може би си навътре в нещата и ги разбираш тия неща повече
9
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 6 години
9 сътрудници от МВР има в този форум.Само се чудя, дали им плащат или проявяват самоинициатива !?
8
0
 
5
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 11типичния селянин, от вс разбиращ
7
8
 
2
 
! Отговори
минувач преди 6 години
Е, как са го сметнали ушавите -> "...рекордните 60 кг кокаин за 2 727 645 лева... " ???Хах...по ок. 45 лв./гр. (23?/гр.). Тия сметки са за много "на едро" ми се струва, ама не и за 60кг. Дори всеки пъпчив тинейджър (татко му плаща, разбира се!) знае как "въври" стоката в клубовете...мин. по 50?/гр. Така де...искам да кажа, че като го продадат стоката "на дребно" ушавите (защото НЯМА да го унищожат, със сигурност, повЕрвайте...или поне до реалната пазарна разликата), ще гушнат няколко милиона :)
6
3
 
1
 
! Отговори
Ggg преди 6 години
Хайде на комбайна на-на-найна
5
0
 
35
 
! Отговори
Мирише на карупция преди 6 години
Най-опасни за обществото и държавата са корумпираните съдии. От тях тръгват всички беди и злини в обществото. Нужно е да бъдат разследвани, осъждани и изринати час по-скоро от съдебната система, иначе затъваме във фекалиите им. Да се тръгне отгоре.
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно срещу малк парички от наркотици, всеки съдия си затваря мазните очички.И съди строго хората, които протестират срещу рекетьорите и подкупните съдии. Все ще намерят за какво да обвинят вече изнервените от беззаконие български граждани. Така правят колибарите и простаците.
3
0
 
23
 
! Отговори
crazy преди 6 години
До Анонименкрайно време е някой да потърси сметка на съдийте,един такъв...*** .. съдия от Самоков ми продаде делото и това там,Кирил Павлов се казва,ако искате да спечелите дело него търсете...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DEA, ГЕРБ, Цецоуу. За, какво виси в Щатите с месеци и закусва? Не , защото главата му е особена! Капиш?
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ги хванете за сополивите сопи. Евалла, полиция, евалла прокуратура, еваллата съдията!!! Нема такава държава.