Експертизата: Акушерката била Никол с юмруци, бутилка

Защитата предизвика скандал, бащата на бебето не издържа
20 юни 2017 16:07,
58
Експертизата: Акушерката била Никол с юмруци, бутилка
Снимка: архив Булфото

Новородената Никол е била удряна с юмруци и най-вероятно – бутилка, сочи съдебно-медицинската експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

Документът сочи, че в нощта на 18 април 2015 г. на Никол е била причинена тежка черепно-мозъчна травма от удари - с юмрук, може и от бутилка и притискане, като това е довело до уголемяване на главичката й от 34 на 37 см.

Още по темата

Новороденото плачело болезнено и постепенно спряло да се храни, развило и анемия.

Здравните експерти, представили днес своите заключения пред съда, казват още, че травмите на бебето били почти несъвместими с живота. Вследствие на побоя детето имало 30-сантиметров хематом.

"Цяло чудо е, че битата от акушерка Никол е жива", каза пред съда доцент Нели Жекова, началник на клиниката по неонатология в "Майчин дом".

Тя бе една от петимата лекари, изготвили повторната петорна експертиза по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

Както всеки път и този, делото мина емоционално, като главно действащо лице, за пореден път, се оказа адвоката на обвиняемата.

Близо 2 часа той питаше лекарите как е възможно дете с черепно-мозъчна травма да се храни. Неговият въпрос предизвика неврохирургът доц. Николай Велинов да му обясни, че никъде в медицинската литература не е казано, че човек, получил травма на мозъка, спира да яде.

Въпросите на адвокат Владимир Янев разгневяваха и лекарите, изготвили експертизата. В крайна сметка тя беше приета, въпреки нежеланието на защитата на акушерката.

Най-сюблимният момент беше, когато се включи с въпроси акушерката Емилия Ковачева, която поиска да разбере защо в единия от документите в болница "Токуда", където Никол е приета по спешност, е записано 19 часа, а в транспортния лист е пишело 20 часа.

Това предизвика гнева на бащата на Никол - Румен Димитров и съдията го помоли да излезе от залата, за да се успокои.

"Много съм афектиран", каза родителят, цитиран от "24 часа".

Сега съдът трябва да намери специалист антрополог, който да каже дали лицето от записите отговаря на този на Емилия Ковачева.

До този момент такъв не е открит, като от БАН казали на съда, че не разполагат с такъв специалист.

Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на малката Никол. Припомняме ви, че записите как удря детето потресоха България през пролетта на 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като баща на малко момиченце, ако някоя акушерка пребие така моето дете в затвора ще е по-безопасно за нея. Дори животните не нападат малки деца. Това са човешки драми и такива побойници трябва през задната врата на съда да се предадат на родителите и близките на пострадалите пък нека те решат съдбата им
50
1
 
4
 
! Отговори
София преди 6 години
Доживотен затвор, много гавра и мъчения за акушерката!
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че 3 см хематома, стига сте ревали, но и той е голям елена пък за новородено, да им се връща на тази п***ча и защитата й стократно.
48
0
 
20
 
! Отговори
Теди преди 6 години
На нея работата и е да се грижи за децата- за това и се плаща заплата , не да ги пребива до смърт. Няма абсолютно никакво оправдание и извинение за това което е извършила. Да бие бебе - има ли по- отвратително нещо от това?
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да скубала го е и му е била главички, обаче бебето кораво. само като чета ми настръхва косата и 30 см хемато на 34 см глачичка, ако го е казала това д-р експерт ....напрао не си е за верване
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
де бре, тия доктори експерти що не кажат какви са измененията в психиката на един човек, когато кара две 24-часови дежурства в родилно отделение - и кой е допуснал подсъдимата да работи на такъв график!? защо некой *** пак се измъкват без наказание!
45
3
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
Гледай записите от побоя, има ги в интернет. Това е похват, прилаган от някои акушерки - да удрят премерено бебетата по главите, за да загубят съзнание, за да не реват. Просто, това бебе не е млъквало и лелята се е увлякла с настървение. На записите се вижда и как го стиска за врата и го блъска в стената.Прочети в сми, че е установено, че по време на свои дежурства тая е удряла и други бебета по главите.Моли се,бебетата на децата ти да не попаднат на такава акушерка, защото го правят навсякъде
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Аз не понякога , а постоянно съжалявам , че съм българин !
43
10
 
5
 
! Отговори
ПАК ЛИ??? преди 6 години
ПАК ЛИ ЗА ТАЗИ ЖЕНА - НЕРАЗБРАХ ТОВА ДЕТЕ ПОЧИНАЛО ЛИ Е ЗАЩОТО СЛЕД ТАКЪВ БОЙ С ЮМРУЦИ И БУТИЛКИ ????? ТО БЕБЕТО ТРЯБВА ДА Е ОТ КАМЪК ТО ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК НЯМА ДА Е ЖИВ ПРИ ТАКЪВ БОЙ - НЯМА ЛИ МАЛКО ПО МАЛКО ДА ЛЪЖЕТЕ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА
42
5
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
30 см. хематом. Алооо , че той по- голям от бебето.Що не четете какво пишете?
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Близо 2 часа той питаше лекарите как е възможно дете с черепно-мозъчна травма да се храни." ... все едно да обясняваш на ***...
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига търсили под вола теле. Тоя виновен, оня виновен. Акушерката е виновната. За да не плачат бебетата се е научила да ги приспива с удар - припадат и млъкват. Било й е практика. Това бебе обаче излязло по-кораво и изяло много бой. Било е въпрос на време да се случи, добре че е оцеляло. Да лежи.
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвокатите са най-гнусните същества!За пари си продават съвестта!Отврат!
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако имаше пари и тя нямаше да се занимава с тая работа.
37
1
 
7
 
! Отговори
Катя преди 6 години
До АнонименПрав си ! Малцинствата в България не са третирани като хора и затова си имат Мешере ,което да наказва при подобни случаи когато българското правосъдие си затваря очите защото потърпевшият е от малцинствата !
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между едната болница и втората се губи един час?РАСТОЯНИЕТО Е НА 10МИН. С обикновен автомобил.!
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бебенцето беше на някой от малцинствата, дело нямаше да има изобщо - мешерето действа по бързата процедура!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до37 ПРАВ СИ. Ако се дават пари тази акушерка няма да може да се вреди от тия над нея
33
1
 
18
 
! Отговори
hum преди 6 години
Целия зор е как болницата и институциите са невинни. Да се фокусират върху тая видимо луда и болна жена. Къде е шефа на болницата, къде е началник отделение, къде е здравния министър който е бил тогава. На скамейката всички, само така утре няма да коментираме друг подобен случай. Иначе ала бала, тя ли е била на снимките или не. Те са щели да потулят случая, ама е било брутално и са се намесили други болници. Нямало е как.
32
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 6 години
Обикновено за престъпно деяние се полага наказание наложено от съдебната ни система, както е при цивилизованите страни-по тази логика-ДА! задължително трябва да бъде осъдена за това което е направила и което е видно от записите!