Цацаров иска имунитета на трима от "Воля", изнудвали

Марешки, Таскова и Христов притискали аптекари в страната
Обновена: 23 юни 2017 11:40 | 23 юни 2017 11:40, Анисия Иванова
9
Цацаров иска имунитета на трима от "Воля", изнудвали
Архив: Булфото

Главният прокурор внесе в парпламента искания за снемане имунитета на трима народни представители от ПП "Воля" - Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов.

Исканията се основават на доказателства от разследване за изнудване, извършено от прокуратурата във Варна, образувано на 12 декември 2014 г., съобщиха от държавното обвинение.

Според разследването от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София народният представител Веселин Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

Целта на Марешки е била да накара собствениците на аптеките да прехвърлят дружествени дялове от управляваните от тях търговски дружества на търговски дружества, собственост или контролирани от Веселин Марешки или прекратят търговската си дейност.

В някои случаи целта му е била да принуди собствениците на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад за лекарствени продукти. Доказателствата сочат, че в инкриминирания период от време Марешки е заплашвал собствениците на аптеки, че чрез целенасочен административен натиск – чрез извършване на тенденциозни проверки от приближени нему служители от Изпълнителната агенция по лекарствата и чрез нелоялни търговски практики, ще доведе до фалит търговските им дружества и ще ги принуди да преустановят дейността си.

В четири от случаите - във Варна, Добрич и Плевен, Марешки е действал сам, в два от случаите - в София, заедно с народния представител Пламен Христов, а в един от случаите - във Видин и София, принудителните действия са били извършени от Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова.

За аптеките в района, включващ областите Стара Загора, Хасково, Кърджали и Пловдив, била определена да отговаря Кръстина Таскова.

За района, включващ областите София, Плевен, Ловеч, Враца, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград, бил определен Пламен Христов.

С района, обхващаш областите Варна, Шумен, Добрич и Разград, се ангажирал Веселин Марешки.

Досъдебното производство е изпратено от Окръжна прокуратура – Варна на Софийската градска прокуратура (СГП) на 30 май тази година.

СГП е приела по компетентност наказателното производство и го е спряла, тъй като е налице законова пречка за наказателното преследване на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов - към настоящия момент те са народни представители в 44-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

След предложение от страна на наблюдаващите прокурори от СГП – СЗ "Антикорупция", главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал Народното събрание и е поискал от парламента да свали имунитета на тримата, за да се проведе наказателно разследване на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
3
 
! Отговори
Трън в г/за! преди 6 години
Марешки се оказа трън в очите и трън в г/за на онези, които си бяха въобразили, че са си присвоили България завинаги и ще продължават да деребействат така, както го правят вече 72 години.Ама, ядец "другари"!
7
6
 
5
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Това е постановка. Марешки е твърде голям за да ходи (при това лично) по аптеките и да изнудва собствениците. Това е съшито с бели конци и не може да устиска в съда дори да има нагласени свидетели. Просто бибитко иска да го "усмири", а цацата е толкова жалък - маша в ръцете на бибитко. Праща го да се "самосезира" по някакви смешни сигнали, за да отклоняват общественото внимание от грандиозния грабеж и безобразия, които вършат.
6
0
 
11
 
! Отговори
Цацарооов преди 6 години
Само тупаш топката и симулираш дейност. Колко мутри,ало-измамници,наркобосове и пр. престъпници си вкарал в затвора? Позор си ти за българското правосъдие.
5
0
 
8
 
! Отговори
аллах преди 6 години
Що ревете че ви управляват мутри като вие самите сте ги оставили да ви управляват ! Все едно овцата да роптае срещу овчаря си - ами тя си е тъпо животно толкова и заслужава , все някой трябва да и задава посока и да я види към пасищата ...въпрос на късмет е да случи на добър овчар ако ли не от овци се превърнете в овчари управленци и бъдете по-добри от сегашните бе!!! Ама когато само мрънкате става досадно овци с вас заблудени хахахд
4
1
 
5
 
! Отговори
пророк.лъже преди 6 години
Въпроса е в момента кой изнудва Марешки с тея дела и жалби тъкмо в подходящия момент . Получава се че Марешки пречи на друг изнудвач. ....ае въобще изнудваческа държава нищо ново под слънцето.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато имаш власт рекета е лесен..
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляват ни мутри, а тези които са гласували за тях включително и за Тиквата, са отговорни за разпада и хаоса в държавата!Отговорни са и за милиардите заеми! Да ги изплащат гласоподавателите на Тиквата!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кофти :)