Промяна в делото: Сундберг ще бъде съден от жертвата си

До сега камериерката нямаше право да бъде граждански ищец
23 юни 2017 15:52,
34
Промяна в делото: Сундберг ще бъде съден от жертвата си
Снимка: архив Булфото

Ритнатата камериерка Диана Петкова става граждански ищец и частен обвинител в наказателното дело срещу шведа Ралф Сундберг.

Това е станало възможно след преобразуване на бързото производтво срещу чужденеца в дело от общ характер.

Промянта се наложила, тъй като сроковете за бърз съд нямало как да бъдат спазени след обжалването на мярката за задържане от страна на шведа.

Още по темата

Ако Сундберг бе съден по реда на бързото производство, пострадалата камериерка нямаше да има право да се конституира като гражданки ищец и частен обвинител, за да внесе иск за нанесени имуществени и неимуществени вреди.

Петкова трябваше да завежда отделно гражданско дело, което да се разгледа на по-късен етап, в който шведът вече ще е в родината си.

До края на деня днес ще приклюи предявяването на материалите на страните, съобщи "24 часа". Очаква се още в понеделник сутринта районната прокуратур в Несебър да внесе делото за разглеждане в съда.

Инцидентът с 65-годишната камериерка стана на 3 юни вечерта в хотел "Марвел" в Слънчев бряг. Запис на охрантелна камера запечата как 53-годишният Ралф Сундберг рита жената с крак в лицето без никаква причина.

По-късно той се извини и сподели, че много съжалява, но е бил пиян и неадекватен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
18
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Ако бехме малко кат' американците, до са да сме милионере. С толко изамет, която идва да простее у нас, пара ще направим само от съдилища. А и ониа ще ни имат вече не за маймуни, а ще внимават много с нас, защото и кривият поглед ще струва 100 еврейчета! Брулиииии проостаците по курортите! Пожелавам й да му измъкне поне 100 бона. Така ще е добре за много българи. А шведът ще научи много. Хората луди пари дават за знание!
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да и даде 50 000 евро, да и се извини лично и да приключваме вече с това... какво толкова го разтягате този случай
24
1
 
19
 
! Отговори
дай парички и ритай преди 6 години
направо са му казали, плати яката за да няма грижи, и сега камериерката ще изкара някой лев и тоя ще си ходи, за пореден път показваме колко сме корумпирани и алчни...Да ви дам един пример спомняте ли си оня барман дет го удари с камък един англичанин на Златни Пясъци, взе от англичанина 200 000 лв обещетение ,и си ги изхарчи типично по Български барманчето, който замалко да умре,англичанина си възира обратно в страната и всичко българино е ок...че сега същото...
23
0
 
21
 
! Отговори
Георги Иванов преди 6 години
Строг и справедливм бай Ставри, Централния затвор, южно изложение, с други шведи за компания, няма да иска да излезне шведа;)
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 ТУК действат ЗАКОНИТЕ като от СОЦА ПО КАСТИ И ПО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВЛАСТА.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 ПВАВ СИ В ДЪРЖАВАТА ТАКА СА НАПРАВЕНИ НЕЩАТА И ПО КОНСТИТУЦИЯ И ПО ЗАКОНИТЕ ОТ ГПК ТПК И КЪДЕ ЛИ НЕ . ЩО ТО ИНДИВИДА Е БЕЗ ПРАВА. ТОВА ДЕЛО БИ ТРЯБВАЛО СОБСТВЕНИКА ДА ОБЕЗЩИТИ КАМЕРИЕРКАТА. И ТОЙ ДА СИ ТЪРСИ ПАРИТЕ ОТ ШВЕДА.КАМЕРИЕРКАТА ИМА ДОГОВОР ДА ЧИСТИ НЕ ДА Я РИТАТ.
20
3
 
22
 
! Отговори
Край преди 6 години
Нашата държавица не може да принуди този да плати и лев на жената. помнете ми думата. Когато ритнатата в Бургас от лудия получи и лев от него тогава и камериерката ще получи нещо - демек НИКОГА. Питайте корифея ММанолова защо.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 22 ЩО НЕ СИ ТЪРСИ ПРАВАТА ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ СИ С КОЙТО ИМА ДОГОВОР.ЩО НЕ СИ ТЪРСИ ПРАВАТА ОТ СОБСТВЕНИКА НА ХОТЕЛА.И *** ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ПО СПЕЦИЯЛЕН РИТНИК И ЗНАЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА ДА СИ ТЪРСИ ПРАВАТА. И ЗНАЕ ЧЕ Е НИКОЯ В ДЪРЖАВАТА СИ.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ИЗРИТАХА МАЙКА МИ . КОМУНИСТЕТЕ СИ ОТЧУВАХА ДЕЦАТА И НИКОЙ НЕ ГИ СЪДИ.
17
0
 
27
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Пожелавам ти утре *** да я изритат така и вие да се борите за "леки пари".И всички ***, като тебе да еи нареждат как сте златотърсачи! То бива, бива да си ***, но чак толкова...
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОКРАЙ ТОЯ РИТНИК СЕ ВКЛЮЧВАТ И ОТ ПУБЛИКАТА ДА НАМАЖАТ ОТ ПАРИТЕ.УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЦЕСА СЕ УВЕЛИЧАВАТ.БОРБАТА ЗА ЛЕКИТЕ ПАРИ ЗАПОЧВА. ДО ФИНАЛА МОЖЕ ДА СЕ НАКАЧИ И СИНДИКАТА НА ХОТЕЛИЕРИТЕ.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората по концлагери живяха претенции за такава сума направиха и не ВЗЕХА.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
камериерката преди каза че ще иска символично обезщетение явно си е променила мисленето и се готви да му съдере кожата ама то яси го заслужава де,чакам с нетърпение да видя колко пари струва ритника
13
3
 
19
 
! Отговори
падар преди 6 години
До АнонименИ МИЛИЦИЯТА МЕ Е РИТАЛА И ПОЛИЦИЯТА МЕ Е РИТАЛА .АМА ЗА ПАРИ НЕ ДАВАТ ДА СЕ КАЖЕСАМО КАЗАХА - АМА АЙДЕ ДА НЕ СЕ РАЗПРАВЯМЕ............. Много е лошо когато царя ти разплаче майката ! На тебе царя ти е разплакал майката ,затова не можеш да имаш претенции ! А този швед какъв е ,да не би да е цар ?! От него пари ще се вземат !
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И МИЛИЦИЯТА МЕ Е РИТАЛА И ПОЛИЦИЯТА МЕ Е РИТАЛА .АМА ЗА ПАРИ НЕ ДАВАТ ДА СЕ КАЖЕ "САМО КАЗАХА - АМА АЙДЕ ДА НЕ СЕ РАЗПРАВЯМЕ"
11
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕла аз да те ритна и после да ти се извиня
10
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че ще се размине с до 1000 лв.Няма никакви основания за повече.
9
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека и се извини и за ТОЯ ритник иска да вземе 50 000 лв. ТОВА Е НАХАЛСТВО .В ТОЯ ХОТЕЛ НИКОГА ОТ РАБОТА НЯМА ДА ВЗЕМЕ ТИЯ ПАРИ ЗА 5 СЕК ОТ . РИТНИК..ДА ВЗЕМЕ ДА ОТИДЕ НА ЦЪРКВА И ДА СЕ ПОКАЯ. ЩОТО ЩЕ И СЕ ИЗСИПАТ ПРОБЛЕМИ .. И ТОЙ РИТНИ ЩЕ И СЕ ВИДИ ЛЕКА УСМИВКА.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко рано или късно опира до пари ...
7
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На умряло куче, нож вадим. Защо не осъдим някой български бандит, а за един пияница вдигнахме шум до небесата? Да, *** е, и заслужава една здрава глоба и обезщетение за камериерката, но той ли е най-големият престъпник? Толкова заспало племе сме... и всички в нета са гракнали , а за какви безобразия само се свиваме и си трайкаме...