Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото

Ритачът от Берлин призна вина пред съда: Искрено съжалявам!
27 юни 2017 07:00,
79
Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото
Кадър: YouTube

Светослав Стойков, българският гражданин, който ритна в гръб без причина жена в берлинското метро миналата година, направи пълни признания пред съда.

Делото срещу него започна отново, след като преди 10 дни се провали заради една от съдебните заседателки.

Адвокатите на Стойков я обвиниха в липса на обективност заради нейни расистки коментари в интернет и помолиха да бъде сменена.

Още по темата

"Аз извърших това престъпление и искрено съжалявам за него. Не помня как и защо е станало, през въпросната вечер бях под влиянието на алкохол и наркотици", заяви Стойков още с откриването на процеса.

Признанието той направи писмено и помоли адвокатът му да го прочете. Стойков поиска да се извини и лично на жертвата – 26-годишна украинка.

"Съчувствам й много и искам да й се извиня сега пред всички и ако може и лично", посочи Стойков, цитиран от "24 часа". Той заяви, че не помни нищо от случката и разбрал за нея, едва когато майка му и сестра му го разпознали на видеокадрите, разпространени от берлинската полиция.

"Когато се разпознах, изпаднах в шок", заяви още той. В деня на нападението Светослав бил силно раздразнителен, скарал се с жена си, която не желаела той да се среща с големия си брат Стойко. С него по-късно той е заснет как рита жена в метрото.

Светослав имал любовна връзка с балдъзата на брат си и съпругата му Цветанка разбрала за това. Забранила му да се вижда със Стойко. Когато разбрала, че въпреки това двамата ще излязат заедно вечерта, се скарала с него по телефона. Според нея това е станало малко преди нападението.

Самата Цветанка Миткова също свидетелства пред съда. След нея показания даде и 18-годишният му брат Саби – също част от компанията в нощта на 27 октомври.

Двамата разказаха, че Светослав е претърпял тежка автомобилна катастрофа през 2008 година и е бил опериран в областта на главата два пъти. Белезите от операцията се виждат ясно и затова той носи винаги шапка. От тогава поведението му рязко се променило, станал агресивен и започнал да злоупотребява с наркотици и алкохол, разказа през сълзи Цветанка.

След атаката в метрото Светослав и съпругата му заминали за Марсилия, за да работят. Там видели видеокадрите, с които бе издирван Стойков. Той решил да се върне в Берлин, за да се предаде, но го арестували още в автобуса, разказа съпругата му.

Братът на Светослав Саби пък даде повече яснота за случилото се въпросната нощ. Той се срещнал със Светослав и Стойко, както и с един техен братовчед при една от общо двете сестри на фамилията. Детето й празнувало четвърти рожден ден и те се почерпили. Изпили две бутилки водка, уиски, бира, консумирали кокаин и хашиш. После продължили да се забавляват в различни заведения в Берлин. След това 18-годишният твърди, че не помни как се е стигнало до ритника в метрото.

Делото продължава. На следващото заседание показания ще даде жертвата – 26-годишна украинка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
17
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 6 години
"Признанието той направи писмено и помоли адвокатът му да го прочете." ДА ГО ПРОЧЕТЕ АДВОКАТЪТ, ЗАЩОТО ТОЙ Е НАГРАМОТЕН, НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И ПИШЕ... СЛЕДОВАТЕЛНО - НЯКОЙ МУ ГО Е НАПИСАЛ! ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯМА НИКАКВО РАЗКАЯНИЕ ИЛИ ЧУВСТВО ЗА ВИНА...
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автора не трябва ли статията да е в минало време или ти си учил за Стругар-шлосер
30
1
 
11
 
! Отговори
ДОСТАТЪЧНО! преди 6 години
Този е РОМ с български паспорт!И като е бил в цивилизованата европа ЗАЩО не са го интегрирали?И сега не е ли дискриминация че не го съдят за опит за предумишлено убийство?
29
0
 
4
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
На поправителен лагер за 1 година, в някоя каменна кариера ! Ама де ги онези времена, сега сме толерантни и обществото ще пропадне съвсем.
28
0
 
13
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
А тези младежи работят ли нещо в Берлин, как се издържа там цялата тайфа ?
27
1
 
3
 
! Отговори
Иванов, к.т.нАуки преди 6 години
Момчето от Несебър, което разбута слепите изравни мача "българи-роми", реми сме.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнал бил да се предаде - ти да видиш !!??
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено евгениката може да спаси човечеството.
24
1
 
7
 
! Отговори
адвокат Марговски преди 6 години
Ех,да беше в България ! Да съм го измъкнал досега ...
23
0
 
9
 
! Отговори
Едно от НПО преди 6 години
Така като се запознах със случая разбирам, че жертвата е само Светослав. Горкото момче дано по-бързо се възстанови от преживеният шок.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдааа сега на мoда е нищо да не се помни....колко удобно.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ТЕАТРО РОМАНЕЛЕ.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива пропаднали наркомани и пияници, трябва да им дават още по-тежки присъди!
19
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Много ви издиша версията. Хубавото в случая е, че не съм съдия по делото. Лошото е, че ако се направи *** от вас ще мирише.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко! Няма ги ония лагери!
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко справедливо би било- блъскаш човек по стълби-блъскат и теб, наръгваш човек, наръгват и теб, караш пиян и блъскаш пешеходец, поставят те на пътя и те блъскат със същата сорост и теб, чупиш челюст, чупят и твоята...тогава може би ще се замислиш, преди да посегнеш на човек или да караш пиян и надрусан. Като нямаш пари да платиш кръвнина, работиш доживот, за да изплажтиш дълга си.
16
0
 
23
 
! Отговори
Мъченик преди 6 години
Ами след като са толкова изстрадали да ги оставят на улицата спокойно да продължават да причиняват телесни повреди на случайни хора, да предизвикват катастрофи, да употребяват наркотици и алкохол, да прелюбодействат и т.н. Така приемам защитните тези. Те не са лоши хора. Просто по стечения на обстоятелствата вършат такива неща. Обществото следва да е солидарно с тях в духa на либерастията. Не го бъркайте с понятието "либерализъм". Както свободия с демокрация.
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз обаче се питам колко ли такива *** не само от България,които се дрогират пият и чукат сестрите,братята и бълдъзите на братята си, се разхождат по улиците на западна Европа.Цели квартали заселени от подобни същества,живеещи в друго време в друг свят.Нашите си ги знаем.Три дена сватби,кръщенета,кражби и побоища.Нападения над невинни старци и лекари от Бърза помощ дошли да ги спасяват след пиянски сбивания.Да му мислят толерантните европейци.
14
0
 
51
 
! Отговори
Бате Енчо преди 6 години
Хаха много як детски рожден ден... "Детето й празнувало четвърти рожден ден и те се почерпили. Изпили две бутилки водка, уиски, бира, консумирали кокаин и хашиш."
13
0
 
15
 
! Отговори
. преди 6 години
За този не се притеснявам, там ще му изкарат бесовете.