Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото

Ритачът от Берлин призна вина пред съда: Искрено съжалявам!
27 юни 2017 07:00,
79
Рожден ден, водка, дрога и... Светослав пробвал шута си в метрото
Кадър: YouTube

Светослав Стойков, българският гражданин, който ритна в гръб без причина жена в берлинското метро миналата година, направи пълни признания пред съда.

Делото срещу него започна отново, след като преди 10 дни се провали заради една от съдебните заседателки.

Адвокатите на Стойков я обвиниха в липса на обективност заради нейни расистки коментари в интернет и помолиха да бъде сменена.

Още по темата

"Аз извърших това престъпление и искрено съжалявам за него. Не помня как и защо е станало, през въпросната вечер бях под влиянието на алкохол и наркотици", заяви Стойков още с откриването на процеса.

Признанието той направи писмено и помоли адвокатът му да го прочете. Стойков поиска да се извини и лично на жертвата – 26-годишна украинка.

"Съчувствам й много и искам да й се извиня сега пред всички и ако може и лично", посочи Стойков, цитиран от "24 часа". Той заяви, че не помни нищо от случката и разбрал за нея, едва когато майка му и сестра му го разпознали на видеокадрите, разпространени от берлинската полиция.

"Когато се разпознах, изпаднах в шок", заяви още той. В деня на нападението Светослав бил силно раздразнителен, скарал се с жена си, която не желаела той да се среща с големия си брат Стойко. С него по-късно той е заснет как рита жена в метрото.

Светослав имал любовна връзка с балдъзата на брат си и съпругата му Цветанка разбрала за това. Забранила му да се вижда със Стойко. Когато разбрала, че въпреки това двамата ще излязат заедно вечерта, се скарала с него по телефона. Според нея това е станало малко преди нападението.

Самата Цветанка Миткова също свидетелства пред съда. След нея показания даде и 18-годишният му брат Саби – също част от компанията в нощта на 27 октомври.

Двамата разказаха, че Светослав е претърпял тежка автомобилна катастрофа през 2008 година и е бил опериран в областта на главата два пъти. Белезите от операцията се виждат ясно и затова той носи винаги шапка. От тогава поведението му рязко се променило, станал агресивен и започнал да злоупотребява с наркотици и алкохол, разказа през сълзи Цветанка.

След атаката в метрото Светослав и съпругата му заминали за Марсилия, за да работят. Там видели видеокадрите, с които бе издирван Стойков. Той решил да се върне в Берлин, за да се предаде, но го арестували още в автобуса, разказа съпругата му.

Братът на Светослав Саби пък даде повече яснота за случилото се въпросната нощ. Той се срещнал със Светослав и Стойко, както и с един техен братовчед при една от общо двете сестри на фамилията. Детето й празнувало четвърти рожден ден и те се почерпили. Изпили две бутилки водка, уиски, бира, консумирали кокаин и хашиш. После продължили да се забавляват в различни заведения в Берлин. След това 18-годишният твърди, че не помни как се е стигнало до ритника в метрото.

Делото продължава. На следващото заседание показания ще даде жертвата – 26-годишна украинка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненормалници има навсякъде, един рита в метрото, друг рита чистачка в хотел, трети заплашва с бомба летището. Все безпричинни, необясними подбуди. Такива действия никой не може да предвиди и всеки ден сме в опасност! Тъпотията няма граници, националност и материално положение. От това няма спасение!
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън българите от ЕС
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вина за този швед носи лично Меркел и политиката и на отворени врати, щом шведа се намира в Германия за него отговаря немското общество и евролиберлизма. Моля не ни занимавайте повече с проблемите на либералите Меркел, БХК ООН НАТО и не знам си кой ами да са го интегрирали бе.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а бе швед.за никЪв калмар не става.ако не са нашите пишм***н политикани,да им дават по една шапка пари на месец,са живи-умрели.не може да си напише името,но с милиони претенции.вива ла бочко.
48
1
 
15
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Рома си е бил ,порядачен гражданин на България,за поведението му в Германия носи вина немското общество,което го е дискриминирало и не го интегрирало.И затова в човека се е отключила тази агресия.
47
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единия българин заклал приятелката си, ... другия българин рита жени в метрото, ... третия българин напада незрящи защото не дават път на колата му.Добре, че вече не съм българин.
46
1
 
8
 
! Отговори
Бой и стригане преди 6 години
Единственото справедливо наказание за този е бавна мъчителна смърт на някой площад. Линчът също е добро решение. Това е положението.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иванов, к.т.нАукиА не се притеснявай, пак водите. Още не си чул последните новини
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са тракийските ни гени.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От тогава поведението му рязко се променило, станал агресивен и започнал да злоупотребява с наркотици и алкохол, разказа през сълзи Цветанка."такива ги интегрираха в Белене и ставаха по кротки от агънца
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ни занимавате с този скот.Да си го съдят и да си понесе наказанието в Германия.Тук не ни интересува нито той нито скотската му рода.Да се махат
41
0
 
14
 
! Отговори
саки преди 6 години
Айде стига извинения. Тоя трябва да се превъзпита с толкова много бой и то такъв ,че да му се обърне душичката на обратно и да стане смирено и наплашено момче.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвокатите са най-гнуsното племе!За пари продават и майките си!
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да реве - няма спасение! Това да не е БГ- за убийство условна! Да духа супата *** гаден!
38
1
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 6 години
Според автора с европейски ценности *** ни съгражданин е неканонизиран светец!Просто "не е искал но го е направил нарочно!
37
0
 
14
 
! Отговори
1001 нощ преди 6 години
"извърших това престъпление и искрено съжалявам""Когато се разпознах, изпаднах в шок""имал любовна връзка с балдъзата на брат си и съпругата му""претърпял тежка""бил опериран""заминали за Марсилия, за да работят""Той решил да се върне в Берлин, за да се предаде, но го арестували още в автобуса,""твърди, че не помни как се е стигнало до ритника"...
36
0
 
20
 
! Отговори
така е преди 6 години
Имал любовна връзка с балдъзата си - особености на етноса.
35
0
 
10
 
! Отговори
Вирсачи Дочегабана преди 6 години
Кола го блъсна 2008, баща му го биеше 2000, ного е болен едва ходи, не може да си купи лекарства, ба оставете *** сиромааа! Той не искаше, ама така стана!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си дойде у Бугарско лично Борисов да му връче Орден Стара планина а Валери да го цунка по бузата
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За копирай-постави трябва да има Закон , целия сайт само копирани Статии от някаде