50 минути ужас: Виола крещи, Стефан коли – съседи мълчат!

Четири вида дрога са открити в кръвта му: амфетамини, марихуана, екстази и кокаин
29 юни 2017 08:52,
291

Снимка: Булфото

50 минути е изтезавал приятелката си Виола Николова наркоманът Стефан Станев, преди да я убие, твърдят пред "24 часа" разследващите на ужасната касапница в столичния квартал "Света Троица".

Съседи чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни. През това време заради съмнения в изневяра Станев я удрял по главата и тялото със стикове за голф, винкел, клал я с ножове.

Той довършил момичето, като забил острието във врата й и почти прерязал гърлото й.

Още по темата

Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Веднага след убийството Станев извикал приятелката си Невена Петкова и с жест й показал, че е прерязал гърлото на Виола. Тя не му повярвала и Станев й показал трупа.

Момичето и приятелят й Велислав Каменов се опитали да убедят Станев да се предаде, но той искал първо да се види с дъщеря си.

Убиецът е тормозил и семейството на бившата си съпруга, което е подало 8 жалби срещу него.

29-годишният мъж, който се е лекувал от наркомания, запалил мощния си джип "Волво ХС 90" и тръгнал към морето. По пътя качил стопаджии, а край Ямбол пребил с бокс единия и задигнал портфейла му, в който имало 175 лв.

Станев бил задържан в заведение в Созопол на 24 юни вечерта. Полицаи го изпробвали за наркотици и пробата му показала, че се е друсал с амфетамини, марихуана, екстази и кокаин.

Не е ясно обаче дали е бил под влиянието им, когато е убивал Виола.

Вчера пред съда Станев изглеждаше спокоен. Единствените му думи бяха цитат от памфлета на Христо Ботев "Смешен плач": "Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти".

Преди това на влизане в залата той се скара на снимащите го журналисти.

"Голям хаос създадохте. Запазете малко ред", обърна се той към фотографите и операторите. Съдия Величка Маринкова го остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
8
 
! Отговори
превенция преди 6 години
До Анонимен...след всеки битовизъм познайникът на полицията обещавал пред дъщеря си, че повече няма да прави така. на съседите, приятелите и близките не им се вярвало много, но да си гледат работата, тя безкрайно го обичала...
161
2
 
20
 
! Отговори
дата преди 6 години
Смърт чрез обесване !
160
4
 
23
 
! Отговори
до 162 преди 6 години
А кой е виновен? Съседите ли са я заставяли да стои с тоя психопат?
159
1
 
11
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
на такъв карфици под ноктите и бавна смърт......
158
1
 
26
 
! Отговори
Men преди 6 години
8 жалби до хрантутниците! Следващи път пожелавам да резне някой от тях!
157
1
 
11
 
! Отговори
Скарлет преди 6 години
ДОЖИВОТЕН ЭАТВОР при специален режим на иэтърпяване эа престъпника!!!
156
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата са много по-сложни. Всички ние мълчим и дори аплодираме когато властимащите ни потъпкват основни права на гражданите. Такива неща ще зачестяват при това управление.
155
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обвинявайте съседите за това, че жертвата е нямала акъл в главата си за две стотинки и не си е тръгнала на време. Вината на голяма част от жените в подобни връзки е, че стоят в тях докато нещата не ескалират. Съседите ли са виновни, че тая куха лейка не се е изнесла с време ами е чакала насилника да стане тиха и кротка овчица?! Съжалявам, но сама си е виновна....Тя си е "платила" за глупостта. Трябва ли и съседите да "платят" за да разберат, че живеем в социум?
154
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактът, че хората смятат, че жертвата сама си е виновна е един от основните в психологията. Поради тези разрушителни инстинкти на хората уж е създадена машината на правосъдието да ги контролира. У нас тъй като е обратното спирачки няма. Всеки втори коментар смята че тя е виновна и си го е заслужила
153
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обвинявайте съседите за това, че жертвата е нямала акъл в главата си за две стотинки и не си е тръгнала на време. Вината на голяма част от жените в подобни връзки е, че стоят в тях докато нещата не ескалират (или както в случая направо не ги убият). Съседите ли са виновни, че тая куха лейка не се е изнесла с време ами е чакала насилника да стане тиха и кротка овчица?! Съжалявам, но сама си е виновна.
152
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук важи правилото"мен не ме засяга". Е да ама не, идва и нашият ред като си мълчим.
151
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто това е в българската природа- когато в 5 ч. сутринта пред блока се разиграва скандал, защото единият паркирал на " мястото" на другия, със заплахи, нслитане на бой и закани; когато майка крещи истерично и удря шамари на детето си, защото се е нацапало и какво ли още не. В един момент свикваш, колкото и миролюбив човек да си, гледаш ти да оцелееш в тази агресивна среда
150
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседът чува само когато трябва да клюкарства. Когато трябва да помогне е глух, сляп и ням.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 148За това, че си го е избрала сама - няма спор, но за държането "вързана" няма как и не можеш да си сигурен, и в буквалния, и в преносния смисъл.
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станислав Лец: "Моля не търсете помощ през нощта, може да събудите съседите!"в съвременното общество ако речеш да помогнеш, да се оплачеш от шума или дори само да попиташ какво става, ще отнесеш пс.ув.ните и боя първо от съседите, после от полицията, накрая от кьоравата Темида - блажени са глухите, за разкош - месец висят жълтаците пред входа да ровичкат бельото, докато някоя лачена водеща играе възмутена моралистка, освен ако не е "експериментът днес" или "скрита камера"
147
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един от тези съседи, които са чули, но са решили да не се намесят, са съучастници в убийството. Как може? Какво е това овчедушие? Какво ни остава, хора? Вярно, че сме най-бедната държава в ЕС, но парите не купуват човещина. Кога се отказахме от нея
146
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сигнализиране в МВР няма резултати. Само става по-лошо за сигнализиращият. Хората отдавна разбраха, че няма никакъв смисъл да сигнализират в МВР. Единственото разумно решение е хората да се организират в някакви групи за самозащита, но вероятно тогава МВР ще се намеси и ще ги разтури.
145
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като бях студентка, редовно идваше бившия приятел на съседката и правиха доста скандаливеднъж тя почна да крещи, звъннах в 7мо, дойдоха веднага и го изкарахатъй че хора звънете в полицията, не си трайте и мишкувайтеутре може да сте вие, майка ви, сестра вималко гражданско самосъзнание
144
0
 
23
 
! Отговори
Факт преди 6 години
МВР, съд, прокуратура и държавата като цяло защитават престъпниците, а нормалните хора са оставени на произвола на престъпниците. В това е проблемът и затова хората не смеят да сигнализират. Тях утре кой ще ги защити, когато този за когото са сигнализирали тръгне да ги тормози? Държавата е с престъпниците, а не с тях.
143
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите съседи ме чуват и се оплакват, когато се къпя или пускам казана на тоалетната след 22 часа, но когато ми бяха разбили и ограбили апартамента- не бяха чули нищо.