Темида: Строг затвор за софиянец, хванат с нелегални цигари

Открили у него над 3500 кутии за близо 16 000 лв.
4 юли 2017 14:24,
11
Темида: Строг затвор за софиянец, хванат с нелегални цигари
Снимка: архив, Bulphoto

43-годишен софиянец е осъден на десет месеца затвор при строг режим за държане на цигари без бандерол след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново.

Димитър Т. се призна за виновен в това, че на 12 февруари т. г., на главен път 1-5 в района на Полски Тръмбеш, в багажното отделение на лек автомобил, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове - над 3500 кутии цигари без бандерол на известни марки.

Стойността на нелегалните папироси е 15 797 лв., като деянието е извършено повторно и при форма на вината пряк умисъл, уточниха от прокуратурата.  Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата и ще бъда унищожен.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда, пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Който прави конкуренция на Шиши, отива в затвора.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той да беше претрепал някой щеше да се размине с условна
9
0
 
0
 
! Отговори
htp преди 6 години
Наказанието е съобразено със закона. След като е сключил споразумение значи за него е справедливо. А това за амфетамина и личната консумция на сминдух енд чесън е като мармота и шоколада. Можеш ли да посочиш делото за да го проверим. Когато се коментират актове на съда е добре преди това да се прочетат и да се видят мотивите. Тогава много неща се изясняват и евтините сензацийки са много по-малко.
8
0
 
5
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Правилно, ако не е искал да лежи в затвора е можело просто да убие някого! А не с цигари да се занимава.
7
0
 
12
 
! Отговори
Американ преди 6 години
За мaнraнaлицитe от Асеноград порицание и условна, а за 16000 лева - строг затвор?
6
0
 
8
 
! Отговори
MMM преди 6 години
Помислете кой печели от цигарите, съответно кой губи от контрабандата и ще ви се изясни мотивацията за присъдата...Не, че не трябва да има строго наказание, но изглежда неадекватно спрямо други присъди. Ама, хубаво е да развиете тези теми. Това повече ще прилича на журналистика.
5
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобибобко, айде и да сравниш тт данните на наща и руската съдийски комисии, че кафенцето ми идва леко постно без справки от уикипедия...
4
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До МомоПърво онзи 20г. е при първоначален общ режим, не лек. Втор разлика между непредпазливо престъпление и умишлено при хипотезата на повторност правим ли? Контрабандиста е осъден втори път за същото нещо, за това присъдата му изглежда тежка, на фона на другата.
3
0
 
23
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Сутринта прочетох за някакъв на 20, който убил жена на 61 години на пешеходна пътека с джипа на баща си и е осъден на две години и нещо при лек режим.И те така... Правосъдие...
2
0
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Преди години една съдиика прие шестотин и косур килограма амфетамини ,че са за собствена консумация и човека даже пропусна наказанието.
1
1
 
13
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Добре, че е строг, че иначе 10 месеца за контрабанда щяхме да се притесним, че е справедливо наказанието. 15 000лв за 10 месеца доста хора не могат да ги изкарат драги "съдии" раздаващи "правосъдие" в тази "държава" Протести трябват срещу съда не за пари, ама *** "народ"