ВАС върна каруците по сливенските улици

Магистратите отхвърлиха забраната на сливенските общинари
5 юли 2017 20:43, Анисия Иванова
55
ВАС върна каруците по сливенските улици
Архив: Булфото

Върховният административен съд е отхвърлил забраната за движение на каруци в Сливен, след протест на Окръжна прокуратура - Сливен. Това съобщиха от прокуратурата.

ВАС е потвърдил решение на Административен съд - Сливен, с което е отменена част от Наредба на Общински съвет в града, с която се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на населено място. В Решението си ВАС е определил протестирания текст, като незаконосъобразен.

Според решението на съда се засягат права и законови интереси на граждани. Констатирано е, че по отношение на улиците в населено място, които не представляват едновременно и участъци от републикански и общински пътища, е приложим Закона за движение по пътищата.

Според него всеки водач на пътно превозно средство, включително и такива с животинска тяга, има право да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила за движение.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поздрав с песента Софи Маринова - Made in Bulgaria
14
3
 
24
 
! Отговори
Сливен преди 6 години
До saДа приятелю, и аз не знаех, че някак си кюмюртачка се е добрала до прокуратурата, че е и млада 75-80 ти набор, през последните 10тина години се е намърдала незнам и аз как. Та така де потвърждавам и аз, че тая действително оспори решението на Община Сливен и то се е самосезирала доколкото съм запознат.... повече коментари нямам. Очаквам отпътуването си от България с нетърпение, положението е неспасяемо, патриотизма ми приключи :)
13
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Какво те е срам. Ти знаеш ли какво е в РА????
12
3
 
12
 
! Отговори
Qwert преди 6 години
Гн_устна територия на мястото *** бившата държава България
11
16
 
3
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
Смяна на флага...червен с полумесец и да видим за 24 часа дали няма всичко да е в релси....
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата, водена от външни сили, води пряк геноцид срещу собственото си население !
9
3
 
26
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Да си обикалят с каруци из гетото. И в София уж затвориха голяма.част от града за каруци,ама какво от това-по всички булеварди можеш да ги видиш. Но поне карат с торби да събират функциите на коня. Това си е все едно са сложили катализатор.
8
3
 
30
 
! Отговори
Европа преди 6 години
Европейска държава?Шведи, каруци, кучета... срам ме е като излеза извън страната да кажа от каква дупка идвам. Наскоро един приятел от Белгия ме попита защо половината Българи са *** и неговорят Български... потънах в земята от срам.Благодаря ви български оправници, тикви.
7
2
 
28
 
! Отговори
БаткаОт Сини Камъни преди 6 години
За пореден път държавата показа че брани maнгaлите.Не се учудвам тъй като и самия кмет на Сливен е с *** венци.И последните 16 години изборът на градоначалник се решава с удобно подправени гласове от кв.Надежда.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в Източно-Европейската провинция на Пакистан - България!
5
2
 
28
 
! Отговори
Резил преди 6 години
А за тях винетки изискват ли се ? ГО, ГТП ? За лилавия всичко може, за сиромаха - само сурвакане !
4
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе то на шведските каруци всичко им е наред. фарове,светлоотразители,всичко за каквото мсе сетите, даже са и с заверени пожарогасители----Що си мислите,че само шведите управляват каруци?Правилно са постъпили от прокуратурата.
3
0
 
20
 
! Отговори
Смях до дупка преди 6 години
Днес говорих с един от Сливен, и както си говорим и ми каза - чакай че има два коня и едно жребче на пътя.
2
2
 
19
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Да бе то на шведските каруци всичко им е наред. фарове,светлоотразители,всичко за каквото мсе сетите, даже са и с заверени пожарогасители
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срам... "Според него всеки водач на пътно превозно средство, включително и такива с животинска тяга, има право да се движи по пътища"А изпит за водачи ще минават ли? Познаване на правилата за движение по въпросните улици? Или няма смисъл?