ВАС върна каруците по сливенските улици

Магистратите отхвърлиха забраната на сливенските общинари
5 юли 2017 20:43, Анисия Иванова
55
ВАС върна каруците по сливенските улици
Архив: Булфото

Върховният административен съд е отхвърлил забраната за движение на каруци в Сливен, след протест на Окръжна прокуратура - Сливен. Това съобщиха от прокуратурата.

ВАС е потвърдил решение на Административен съд - Сливен, с което е отменена част от Наредба на Общински съвет в града, с която се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на населено място. В Решението си ВАС е определил протестирания текст, като незаконосъобразен.

Според решението на съда се засягат права и законови интереси на граждани. Констатирано е, че по отношение на улиците в населено място, които не представляват едновременно и участъци от републикански и общински пътища, е приложим Закона за движение по пътищата.

Според него всеки водач на пътно превозно средство, включително и такива с животинска тяга, има право да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила за движение.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дискриминацията може да бъде оправдана, с призната от съда в конкретния случай легитимна цел, като например безопасност на движението, като съобразността на мярката се доказва пред съда. Дали някой се е позовал на това. Какво като има дискриминация, независимо от това решението може да остане при тези условия.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властите в Сливен са еко активисти - по-добре да смърди на конска тор в града отколкото на пепел и сажди от трошките. Евала на такава община
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз да питам каруците с какви светлини карат - къси, дневни или някакви други, защото според ЗДП са задължителни
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма друга държава , в която по централните улици на градовете да щъкат каруци с миризливи кранти! Само тук - в *** !
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне за центъра трябва да ги отрежат, в участъка между моста, кръговото на пазара и "Розова градина". Ясно е, че тотална забрана е неприложима, но да се набутват каруците в тази част е меко казано малоумно.
30
1
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Браво другари!Не трябва и една бюлетинка да иде зян!
29
1
 
8
 
! Отговори
Като преди 6 години
До Анонимен 23цяло си прав, но е хубаво да погледеш и твоя правопис, преди да тръгнеш да критикуваш - думата "неговорят" не говори много добре и за твоя. Можеш да успокоиш приятеля ти белгиец, че скоро /ако не е вече станало/ и повечето белгийци няма да говорят двата основни езика. Вместо това, ще се появи трети - арабски официален език. За тези благини може да благодари на сънародниците си като Жан-клод-пияндето и мн. други.
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"след протест на Окръжна прокуратура" - няма ли в тази държава един не чак дотам заспал и корумпиран журналист който да се разрови и да види защо окръжната прокуратура протестира срещу едно цивилизовано решение и какъв интерес има тя от това
27
4
 
33
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Имах си аз българския съд да защити българите, пак обслужва нехората.... Ще има народен съд рано или късно за всички предатели
26
0
 
11
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До анонимен 27: Моля господине да не обиждате благородните животни.Откакто е осъществена с Божията помощ тази връзка между човека и коня са пролети реки от кръв, и пот в труда, и по бойните полета. А да конфискуват коня значи ние, като данъкоплатци да издържаме освен стопанина, челядта му и коня му. Ще ни дойде нанагорно вече. И коня не е смрадлив по-малко от стопаните си в повечето от случаите за, които крещите с главни букви.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после се чудят защо хората не се връщали по градовете, а пълнят София... То от такава кочинна всеки нормален би избягал
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
права и законови интереси на граждани.Какви граждани са тези? Какво са направили те за града, какво са купили или какъв данък са внесли в общината, че да имат права? Какви задължения са спазили, при какви условия гледат животните, с какво ги хранят, имат ли удостоверения за здравословното им състояние? А говната по улиците се изпаряват или? Хайде от ВАС да ни изяснят какви точно права има една безработна, безделна гнида, която най-често извършва престъпления с този транспорт???
23
0
 
4
 
! Отговори
Васо преди 6 години
И тогаС ВАС ще ни ръкоплеска.
22
2
 
22
 
! Отговори
Васо преди 6 години
......сертификат за подковите, документ, че са поставени от оторизиран ковач без да се причини болка на теглителната сила. Еднакъв цвят на всички каруци, които превозват освен товари и пътници, правоспособност в някаква степен при превоз на пътници, психо за водача и теглителната сила ........ И тогаз сме отвсякъде железни и непробиваеми. И ако перефразирам един мой бивш ръководител "Каруцата може да е дървена, но дакументацията трябва да е железна".
21
2
 
29
 
! Отговори
Васо преди 6 години
ВАС е прав в това си решение, щото всичко друго може да се тълкува, като дискриминация. Но, ако общинските власти на Сливен си гледаха работата от сърце, а не чиновнически биха могли да спрат от движение всяка една каруца. Като въведат данък или такса за ползване на каруца, идентификационен номер, светлини, ветеринарни документи за коня или кобилата. Документ от преглед, ваксинации, количество и качество на храната, По-щастлива или по-нещастна е теглителната сила от еврощастливите кокошки.......
20
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейска държава?Шведи, каруци, кучета... срам ме е като излеза извън страната да кажа от каква дупка идвам. Наскоро един приятел от Белгия ме попита защо половината Българи са *** и неговорят Български... потънах в земята от срам.Благодаря ви български оправници, тикви....Като гледам Вие как пишете на български, сигурен съм, че има хора които се срамуват и заради Вас. Най-малко учителката Ви по български език.
19
2
 
8
 
! Отговори
Президент преди 6 години
*** Джери за президент на Република България, 2030г.Не е филм а самата истинс.
18
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сетне решение възстановяващо справедливостта. Браво!!!!
17
0
 
34
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Представете си някой бял мъж да кара каруца.Ще го спрат на петата минута и ще арестуват.Между другото, мисля, че "***" вече не са малцинство, така че е крайно време, законите да почнат да важат и за тях.
16
0
 
18
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ей швед или куче да си в BG