Срещу 3 бона: Биячът на слепи туристи е на свобода

Болест карала 21-годишният мъж да налита на бой
6 юли 2017 20:36,
147

Снимка: Булфото

Биячът на слепи туристи от Несебър няма да лежи зад в ареста. Районният съд в Несебър наложи на 21-годишния Тодор Николов мярка за задържане "парична гаранция" в размер на 3000 лв.

Чистото съдебно минало на студента по икономика и сериозни заболявания, които имал още от 14-годишен, станаха причина Тодор да не бъде върнат в ареста.

Още по темата

Стана ясно, че младежът страда от хипоталамична дисфункция, което се отразява зле на цялостното му състояние и провокира кардиологични и ендокринни проблеми.

Той е с нисък праг на дразнимост, лесно избухлив и често изпада в сръвхемоционални състояния, установили вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на обвиняемия. Това са двама лекари от Сливен, след като нито едно вещо лице от Бургас не се съгласило да изготви въпросната експертиза.

Според сливенския невролог д-р Тома Чаушев, плегледал Тодор, ако той бъде оставен в ареста има опасност хипертоничните му кризи да зачестят, а заболяването му да се задълбочи.

"Зависи какви са условията в Бургаския арест, но там не е СПА център и условията са неподходящи за болни", коментира наврологът.

Запитан от наблюдаващият прокурор Радост Бошнакова пречат ли заболяванията на Тодор да шофира, д-р Чаушев отговори, че те са такива, че не забраняват управлението на МПС.

Прокурор Бошнакова поиска постоянна мярка "задържане под стража" за 21-годишния несебърлия, съобщи "24часа"

"Държавната власт защитава обществото и една от тези мерки е задържането под стража", аргументира се прокурорката. Тя окачестви постъпката на Тодор като дръзко и брутално деяние, с последвала бурна обществена реакция.

"Той е здрав за нагли престъпления, а е болен, когато трябва да изтърпи наказанието си", заяви още Радост Бошнакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаджето му не му е пуснало и то веднага да си го изкара на слепите! Мутренски му работи!
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Който е безпощаден, но справедлив със своите, го уважават и чуждите" - грузинска мъдрост.Е, пуснахме го тоя срещу три заплати на начинаеща телефонистка в колцентър, чакайте сега уважение.
99
0
 
20
 
! Отговори
пак преди 6 години
същия филм ... налято мамино синче дето не знае що е работа и има ли почва у нас ... кара колата на баща си или някой си там друг под чието е крилце прави золума ... 3 4 бона малко измислени болести и келемето се изплъзва ... но идва ден в който всеки се разплаща ... днес са слепи туристи .. утре ще да е някой професионален състезател по някое бойно изкуство и келемето ще се разболее ама тоя път насериозно ... от човешкия съд избягали много ... но от Божия нито един няма отървал се
98
0
 
14
 
! Отговори
Голем праз преди 6 години
И след всичките тия години на тьрпимост от страна на болния сандокан, отнесоха слепите калая!
97
0
 
22
 
! Отговори
Голем праз преди 6 години
Абе докторе, това момче нали е студент и сьщо така е бил психически некотролируемо избухлив? Как така през тия всички години в училище не е имало никаква патаклама между сьучиници комшии сьнародници и така на татьк?
96
0
 
28
 
! Отговори
АЛООО! преди 6 години
Тоя тип защо има книжка, кой е лекаря издал медицинско и коя е школата в която е карал курса? Бил агресивен? и какво ние гражданите да не го притесняваме. Родителите са за затвор - вместо да му купуват скъпи коли, да му платят за лечение и терапия. Ама нашата простотия е безгранична, как ще свалят гарда и ще признаят, че имат семеен проблем.
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче расте без контрол от родителите си! Има голяма вероятност да стане прочута мутра като митю 0.0чите!
94
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтинко. 3 бона и си правиш, каквото си искаш.Ами, как да искаме ромите да имат респект, като българите се продават за три бона :)
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ката си помисля тази взаимовръзка между престъпници, лекари, правосъдие колко много човешки животи е разбила, лошо ми става.
92
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе в Несебър всички са роднини, тоя индивид да бъде осъден е невъзможно. Явно родата от Бургас яко се е покрила и са намерили някой братчед от Сливен, който да си даде становището: опасно луд, с хипертонични кризи, няма проблем да кара кола (???!!!) 3000 лева, пак тънко са минали, интересно вуйчото от Сливен какво е поискал
91
0
 
19
 
! Отговори
fred 13 преди 6 години
Какво ли не правят парите в България... ?А за пари някои в Българи биха продали и майка си и баща си а за родина да не говорим!Докторе дано този с кола те засече на пешеходна пътека, но да не можеш да избягаш ...!!!
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е чуствително избухлив, защо иглежда толкова спокоен на снимките?
89
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изложи България пред Европа и нападна безпомощни хора ,..и имал носък праг на дразнимост ,що не скочи на някой мъж с големи тукмаци ,да видим колко му е прага на сработване или тогава щеше да изцапа гащите с жълто ....По...си.р..еч
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кьде е баща му? Явно е много важна клечка и го е срам да се покаже. Ама пари имат сигора до небесата!
87
0
 
23
 
! Отговори
Митев преди 6 години
До АнонименРазболяват се като влязат в панделата. Я, Ценко Чоков как се разболя като го окошариха. Преди, като локаше 12-годишно уиски и разни "певачки" му пееха нищо му нямаше.
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a da kara kola moje mamka mu mutrenska
85
2
 
11
 
! Отговори
щом не пречи преди 6 години
Утре да на бутне на пешеходна зона и удари прокурорката и Радост Бошнакова.
84
27
 
2
 
! Отговори
rtl преди 6 години
Ритането и удрянето с бастуна по - колата му го е вбесило и от там случката ! Обществото също сме злобни , дай сега да го убием за назидание или да му сложим 3 г затвор . Злоба до безкрай ....
83
0
 
26
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Това е "правосъдие за всички"!!! ШВЕДЪТ- в ареста, нашият дерибей- на свобода. Утре като утрепе някого ще има "Оле как можа"
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога бабаитите (мутрите) почнаха да се разболяват? Явно порциите с паржолите им са в повече.