Срещу 3 бона: Биячът на слепи туристи е на свобода

Болест карала 21-годишният мъж да налита на бой
6 юли 2017 20:36,
147

Снимка: Булфото

Биячът на слепи туристи от Несебър няма да лежи зад в ареста. Районният съд в Несебър наложи на 21-годишния Тодор Николов мярка за задържане "парична гаранция" в размер на 3000 лв.

Чистото съдебно минало на студента по икономика и сериозни заболявания, които имал още от 14-годишен, станаха причина Тодор да не бъде върнат в ареста.

Още по темата

Стана ясно, че младежът страда от хипоталамична дисфункция, което се отразява зле на цялостното му състояние и провокира кардиологични и ендокринни проблеми.

Той е с нисък праг на дразнимост, лесно избухлив и често изпада в сръвхемоционални състояния, установили вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на обвиняемия. Това са двама лекари от Сливен, след като нито едно вещо лице от Бургас не се съгласило да изготви въпросната експертиза.

Според сливенския невролог д-р Тома Чаушев, плегледал Тодор, ако той бъде оставен в ареста има опасност хипертоничните му кризи да зачестят, а заболяването му да се задълбочи.

"Зависи какви са условията в Бургаския арест, но там не е СПА център и условията са неподходящи за болни", коментира наврологът.

Запитан от наблюдаващият прокурор Радост Бошнакова пречат ли заболяванията на Тодор да шофира, д-р Чаушев отговори, че те са такива, че не забраняват управлението на МПС.

Прокурор Бошнакова поиска постоянна мярка "задържане под стража" за 21-годишния несебърлия, съобщи "24часа"

"Държавната власт защитава обществото и една от тези мерки е задържането под стража", аргументира се прокурорката. Тя окачестви постъпката на Тодор като дръзко и брутално деяние, с последвала бурна обществена реакция.

"Той е здрав за нагли престъпления, а е болен, когато трябва да изтърпи наказанието си", заяви още Радост Бошнакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Браво Браво на прокурорът Радост Бошнакова. Точно така е справедливо !! да поседи малко да си плати и да се позамисли- даже би трябвало и книжката да се вземе за 1 година !!
80
0
 
23
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Правосъдната ни система загроби държавата.
79
0
 
26
 
! Отговори
е преди 6 години
Търсете кой му е таткото - тамо са парите...
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой каза, че ромите били безнаказани ? за 3 хилки ходиш и биеш наред
77
0
 
42
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
***. Болен бил, а да бие слепи бил здрав. Мама има много пари и го отърва от затвора. Следващия път този ще убие някой, защото знае, че ще го отърват. Това е нашето правосъдие. Сега този много болен студент ще избяга от България и ще се скрие от правосъдието.
76
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,вече съдебното му минало не е чисто.Следващият път маминка ще се чуди за какво да се хване.
75
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИ ВСИЧКО ТОЙ Е ПОДЛЕЦ
74
0
 
56
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Трябва да се направи анонимна отмъстителна група за такива минжитурки и след като се измъкнат от съда, да бъдат причаквани и наказвани...!
73
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кооолко е голяма разликата между Германия и БългарияЕдиния ще лежи три години другия плати 3000лвДоста хора тук сме против продтотията в България.Ще отговоря на един по-долу:ДОКОГАДОКАТО СПРЕМ ДА ПИШЕМ ТУК,ЗАПРЕТНЕМ РЪКАВИ И САМИ НЕ СИ ПОДРЕДИМ НЕЩАТАТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ С ПАРЛАМЕНТА.ТОЗИ ПЪТ СЕРИОЗНО НЕ ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕиначе ще иииима да си пишем тук и такива като тоя....да си правят каквото искат и така.ЕТО ЕДНА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО ХОРАТА НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ...
72
2
 
50
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Докторите, после като ви бият като тъпани, да си знаете защо ! И вие сте корумпирани като съдиите. Този го нарочихте за болен?!
71
6
 
12
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Несебър зимата е с население колкото едно средно село.Всеки се знае и няма как да оставят момчето на комшията в ареста с пияните туристи....А и не е бил слепите а водачката им.Не ,че го оправдава, но абе да беше едно време и 40 тояги и да си ходи.Да излиза и да влиза в час.
70
1
 
38
 
! Отговори
Фанта лимон преди 6 години
Ква е тая болест дето да кара да биеш слепи хора на улицата?Сещам се само за шизофрения .ДАИ и КАТ как са му дали книжка или ако тогава е бил здрав сега веднага да му я вземат.Несебър е пълен с хора и луд с джип е доста опасна комбинация....
69
0
 
51
 
! Отговори
История даге преди 6 години
Тия от Несебър преди бума на туризма идваха с каруци край нивите да просят жито .Сега внуците им на чорбаджии се правят.
68
0
 
37
 
! Отговори
чичо гойко преди 6 години
Поне му знаем физиономията и сега който е с нисък праг на ала-бала може да си регулира ала-балата отгоре му :) Бастунчето на мама той :)
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мама момченцето
66
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има нисък праг на търпимост, то няма как да е психически годен за шофьорска книжка.Защото с кола може да прегази много хора, когато някой пешеходец го засече, и премине прага на търпимост т.е. абсолютно негоден ако се вярва на диагнозата.Разбира се лекарите знаят че няма такава опасност заради измислената диагноза , а човека си е платил да си запази книжката и затова лекарите си измислят врели некипели.
65
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не го псувайте толкова. С тези здравни проблеми ще си отиде младо момчето. Той и Господ си знае работата...
64
0
 
18
 
! Отговори
7+ преди 6 години
докторите ***!
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителна селска ***.
62
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, той си им е селски, те се познават там със съдии, следователи, прокурори... Никога няма и да го осъдят. Някакво селско мутре във връзка със селския съд.