Срещу 3 бона: Биячът на слепи туристи е на свобода

Болест карала 21-годишният мъж да налита на бой
6 юли 2017 20:36,
147

Снимка: Булфото

Биячът на слепи туристи от Несебър няма да лежи зад в ареста. Районният съд в Несебър наложи на 21-годишния Тодор Николов мярка за задържане "парична гаранция" в размер на 3000 лв.

Чистото съдебно минало на студента по икономика и сериозни заболявания, които имал още от 14-годишен, станаха причина Тодор да не бъде върнат в ареста.

Още по темата

Стана ясно, че младежът страда от хипоталамична дисфункция, което се отразява зле на цялостното му състояние и провокира кардиологични и ендокринни проблеми.

Той е с нисък праг на дразнимост, лесно избухлив и често изпада в сръвхемоционални състояния, установили вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на обвиняемия. Това са двама лекари от Сливен, след като нито едно вещо лице от Бургас не се съгласило да изготви въпросната експертиза.

Според сливенския невролог д-р Тома Чаушев, плегледал Тодор, ако той бъде оставен в ареста има опасност хипертоничните му кризи да зачестят, а заболяването му да се задълбочи.

"Зависи какви са условията в Бургаския арест, но там не е СПА център и условията са неподходящи за болни", коментира наврологът.

Запитан от наблюдаващият прокурор Радост Бошнакова пречат ли заболяванията на Тодор да шофира, д-р Чаушев отговори, че те са такива, че не забраняват управлението на МПС.

Прокурор Бошнакова поиска постоянна мярка "задържане под стража" за 21-годишния несебърлия, съобщи "24часа"

"Държавната власт защитава обществото и една от тези мерки е задържането под стража", аргументира се прокурорката. Тя окачестви постъпката на Тодор като дръзко и брутално деяние, с последвала бурна обществена реакция.

"Той е здрав за нагли престъпления, а е болен, когато трябва да изтърпи наказанието си", заяви още Радост Бошнакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
30
 
14
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 6 години
Този пък намерил за какво да си харчи парите! Три бона, за да набие слепи туристи. Не го разбирам това удоволствие.Аз три бона вложих в нова рационализация в моята фабрика - автоматична линия за хранене на работниците: Като стане 12 часа, няма почивка, работниците си стоят на поточната линия, само тръгват автоматично едни малки кюфтенца от отпадъчно пилешко желе и един автоматичен палец ги избутва в устата на работниците.Сега не им трябва обедна почивка, работят с цял час повече, а аз печеля!