6 години и 6 месеца затвор - цената за живота на две деца

Шофьорът от касапницата край Лесидрен остана и без книжка за 9 години
60
6 години и 6 месеца затвор - цената за живота на две деца
Снимка: БТА, архив

6 години и 6 месеца затвор и 9 години без право да управлява автомобил даде Великотърновският апелативен съд за шофьора от касапницата край Лесидрен, съобщи "24 часа".

Още по темата

През август 2015 г. Филип Михайлов прегази със 122 км/ч група деца и причини смъртта на 16-годишната Велислава Цанкова и връстника й Марино Цветанов.

15-годишната Петя Божкова пък беше настанена за лечение с тежки наранявания.

През юли миналата година Окръжният съд в Ловеч призна 29-годишния шофьор за виновен за престъпление по непредпазливост и му определи сурово наказание от 8 години затвор при строг режим и 10 години без книжка.

Присъдата бе обжалвана от подсъдимия и частните обвинители, чрез техните процесуални представители и в Апелативен съд – Велико Търново бе образувано въззивно наказателно дело. На втора инстанция шофьорът Филип Михайлов получи 5-годишна присъда, което предизвика гнева на почернените семейства.

Делото "Лесидрен" стигна и до ВКС, който отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане в Търново от друг състав.

Магистратите са намалили първоначалната присъда, тъй като "определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки". Те са променили и режива на изтърпяване от "строг" в "общ". Ставало дума за непредпазливо, а не умишлено деяние и деецът не е правил опити да се укрива в хода на досъдебното производство.

Въззивният съд е отхвърлил всички останали възражения в жалбите на защитата и частното обвинение като неоснователни и е потвърдил присъдата изцяло в останалите и части.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
16
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Такива вместо да ги хрантутим,предлагам да ги правят донори!!!
16
0
 
24
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Че то с такива тежки присъди,с кеф да обезкостиш и да излежиш този и цялата му рода...
15
0
 
18
 
! Отговори
До анонимен 15 преди 6 години
Напълно си прав,дори част пт киселината трябва да е за тези,които са му дали толковаголяма присъда!!!Е.. си скапаното правосъдие!!!
14
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SADAT E RESHIL ZNACI TAKA TRYABVA.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15не е достчтъчно
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи -Животът на едно дете = 3 и 1/2 години по две = 6 години и 6 месеца !Скандално.Имаше нещо справедливо през старите епохи - око за око, живот за живот.А този *** не е полезен нито за себе си, нито за семейството си, нито за обществото.И не протестирайте, моля
11
0
 
30
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Съдебната власт с тези обидни и подигравателни за народа присъди умишлено насажда смут и тревога.....
10
0
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
До номер 16:Тоя въпросния швед няма книжка въобще и пред медиите обясняваше, че нямал време да си изкара, разбираш ли...А иначе тоя освен тъмница доживот, може профилактично да получи по един чук за пържоли върху всяка длан за да е сигурно, че няма да може да държи волан повече.( То това май и за крадците ще върши работа).
9
0
 
16
 
! Отговори
Webley revolver преди 6 години
Абе има ситуации, в които съображения като "неумишлено" (със 122км/ч ?!?!?!?) и "несъразмерзно тежки" просто трябва да се елиминират. Мръсния изр0д е убил 2 деца и е почернил сума и хора, а колко други ще са с травми сигурно до гроб. Тоя не трябва бял ден да види повече, до края си. Законите трябва да се тълкуват по-справедливо и хладнокръвно според резултата от престъплението, не така сухо. Как въобще е получил книжка? Гледам, че е зелен швед, кой знае дали въобще може да чете.
8
0
 
27
 
! Отговори
ами преди 6 години
Затрил два млади живота и ........гнусни долни и продажни съдии!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се чудите,в Гермaния и з р о д a бежaнец дето беше блудствaл с едно момченце и то взе ,че умря дaже по - лекa присъдa получи!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е излишен за обществото.
5
9
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
нормална евроатлантическа присъда, напълно в съгласие с християнските европейски ценности, които са базирани на прошката и даване на втори шанс. негодувание и мрънкане ли чувам?
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 години струват на мангалааа 1 български живот. Да ви *** и демокрациятаПо Тошово този щеше да е погълнал куршума отдавна
3
0
 
26
 
! Отговори
Момо преди 6 години
"определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки"...Пожелавам на съдиите някой шофьор да причини същото на тяхното семейство! От все сърце им го желая!
2
0
 
22
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Тоя ако ми падне някога ще съжалява че е излязъл от затвора.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е българският Съд.А вие плюете само депутати, бежанци и роми!