6 години и 6 месеца затвор - цената за живота на две деца

Шофьорът от касапницата край Лесидрен остана и без книжка за 9 години
60
6 години и 6 месеца затвор - цената за живота на две деца
Снимка: БТА, архив

6 години и 6 месеца затвор и 9 години без право да управлява автомобил даде Великотърновският апелативен съд за шофьора от касапницата край Лесидрен, съобщи "24 часа".

Още по темата

През август 2015 г. Филип Михайлов прегази със 122 км/ч група деца и причини смъртта на 16-годишната Велислава Цанкова и връстника й Марино Цветанов.

15-годишната Петя Божкова пък беше настанена за лечение с тежки наранявания.

През юли миналата година Окръжният съд в Ловеч призна 29-годишния шофьор за виновен за престъпление по непредпазливост и му определи сурово наказание от 8 години затвор при строг режим и 10 години без книжка.

Присъдата бе обжалвана от подсъдимия и частните обвинители, чрез техните процесуални представители и в Апелативен съд – Велико Търново бе образувано въззивно наказателно дело. На втора инстанция шофьорът Филип Михайлов получи 5-годишна присъда, което предизвика гнева на почернените семейства.

Делото "Лесидрен" стигна и до ВКС, който отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане в Търново от друг състав.

Магистратите са намалили първоначалната присъда, тъй като "определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки". Те са променили и режива на изтърпяване от "строг" в "общ". Ставало дума за непредпазливо, а не умишлено деяние и деецът не е правил опити да се укрива в хода на досъдебното производство.

Въззивният съд е отхвърлил всички останали възражения в жалбите на защитата и частното обвинение като неоснователни и е потвърдил присъдата изцяло в останалите и части.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
лИБЕРАЛ преди 6 години
Съдия Куцкова някой да я е чувал и виждал след като рецидивисти предизвикаха смърта на свекърва й при обир в дома й? Нещо много утихна. А колко дейна бе преди това!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Магистратите са намалили първоначалната присъда, тъй като "определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки" Един детски живот е 3 години при добро поведение 1.5. То по добре такива на място да ги убиват и без това няма да получат справедливо наказание.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При ограничение 50мил. карах с 140мил/h. на булевард с мотора в Америка. Хванаха ме много бързо. Арестуваха ме, мотора ми беше конфискуван.Дадох по съдилища над 10хил $. За малко да ме вкарат за 1г. Всеха ми книжката за 1година. Едвам се оправих. От тогава не искам да чуя за митор
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как са изчислили че се е движел точно със 122 км/час наистина ми е много интересно!ман,гала явно няма да получи подобаващо наказание, та след като излезе от затвора трябва да получи възмездие от близките на пострадалите!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя му трябва една талпа по невинната физиономия няколко пъти. Не знаех, че за убийство дават толкова малко. Даже може да се обжалва.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майммуната трябва да бъде сгазена със 122 км/ч. за да види що е то справедливост и има ли почва у нас.
31
1
 
11
 
! Отговори
Насран Гавазов преди 6 години
Седя и се чудя какво да напиша,нямам думи в тази държава няма живот.Работя и живея извън България и такива новини ме карат да не искам да се прибирам там,няма смисъл.Един съвет към бащите на убитите деца,пледирайте за невинен на този манга и нека да го пустнат и после го разчекнете,нарежете,сварете и го дайте на бездомните кучета,дано никога не ми се случва това което ви се е случило на вас,да загубиш детето си.Аз така бих постъпил пък после мен да ме съдят и на 10г. ако искат.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на всички "честни" и "безпристрастни" съдии участвали в този фарс да им се случи същото и да изживеят мъките на почернените родители. Нищо повече.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво, всички ние и родителите на убитото дете, ще плащаме данъци с които ще хранят тази ***! Пращайте ги такива гадини да копаят някъде с лопати Уран
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При нас у Америката, ако караш с над 80км над допустимото, и те хванат те съдят за опит за убйство, не зависимо, че не си направил ПтП!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Справедливост за лилавия никаква справедливост за пострадалите. Режима му бил прекалено тежък
26
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Познавам човек, който беше осъден на 4 години лишаване от свобода за две щайги с домати, защото бил рецидивист.Ако приемем, че са му дали по 2 години за всяка щайга излиза, че два млади човешки живота в България струват 3 щайги с домати.Е, нема такава държава !
25
0
 
10
 
! Отговори
да да преди 6 години
Няма как съдебното решение да е определило изтърпяване на наказанието "общ режим"...всички присъди над 5 г. се изпълняват в "строг режим" .../който желае може да прочете Наказателният кодекс/. Присъдата не коментирам...тя и без друго е лека...за убийство на две деца.
24
0
 
20
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Каквото и да му стори някой на тоя, децата ще се върнат ли от оня свят!?! Два отнети живота, детски при това.Цинизъм е някой съдия да измери тези безценни живота с 6 години затвор.Отвратена и погнусена съм,!!!!!! Трябва освен точката и запетайката в закона,освен да търсиш вратички да измъкнеш някой престъпник,да знаеш,че и ти не си застрахован,нищо,че си съдия или магистрат.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво? Дори книжката ли ще му върнат след няколко години?
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя когато излезе след 2 години от панделата трябва да бъде утрепан от почернените родители. Това е правосъдие, в Бг няма съд и закони. В САЩ тоя грозник щеше да има присъда от поне 100 години и дори за добро поведение нямаше да излезе по-рано от 70 години.
21
1
 
21
 
! Отговори
бобо преди 6 години
НЕ защитавам Сащ(даже ги мразя)Ама там този щеше да лежи до 150-ят си рожден ден!И така като го гледам ще излезе след 5 години.По лесно е да си престъпник в тази държава....Колкото по голям измамник си и колкото повече присъди имаш толкова по добре си!Честните хора,работливите образованите ..... 15-20% от тях живеят нормално...
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе, защо протакане 2 години за ясен случай? Кой е виновен тоя път? Съда, прокуратурата? Кой?
19
0
 
27
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Това е братя Българи - живота на децата ни неструва нищо. Всички знаем че от 6 ще лежи 2г най-много...Държава цирк.
18
1
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Предполагам са му редуцирали от присъдата едни 10 г заради етнически произход по настояване на БХК.