Притискан ли е Марешки да прекрати бизнеса с горива?

Главният прокурор се самосезира за проверката по медийни публикации
31
Притискан ли е Марешки да прекрати бизнеса с горива?
Снимка: БТА, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по медийни публикации с твърдения на лидера на "Воля" и депутат Веселин Марешки за упражнен върху него натиск.

Още по темата
Марешки обяви по-рано, че е бил притискан да прекрати до края на май бизнеса си с горива.

Според Марешки исканията към него били не само политически, но и икономически, и идвали от хора, които "мародерстват този бизнес, имат възможност да поставят такива условия".

Главният прокурор е разпоредил на Софийската градска прокуратура незабавно започване на проверка на изнесените данни.

Преди няколко дни Марешки е разговарял с премиера Бойко Борисов, но не го е занимавал с натиска срещу него, а с проблема с картелите и контрабандата, с ниските доходи, обяви още депутатът пред журналисти в парламента.

"Ние поставихме остро въпроса да се предприемат действия за смачкване поне на един от картелите - този с горивата, който ощетява много българския народ. Контрабандата продължава да върлува, 900 бензиностанции са хванати за манипулиране на уредите, но сред тях не е нито една на Марешки", подчерта още политикът и бизнесмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блейте и гледайте как трите прасета ще ви откраднат парите!Но вие май си ги харесвате а ??
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе хора осъзнайте се!Вижте цените на горивата там където има бензиностанции на Марешки и там където няма. Аз съм от Пловдив и газта е 81 стотинки на всички бензиностанции, в Бургас и София 1.08 разлика 27 стотинки така е с бензина и дизела ?! И това е така защото 7 вериги които са картел искат да смачкат Марешки. Ако я нямаше конкуренцията тези 27 стотинки които в момента остават в моя джоб щяха да бъдат печалба за Лукойл.
4
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам кой какво атакува ама много хора вече изпищяха от новата му бензиностанбция в София. Много бързо свършвало горивото.
3
17
 
8
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Пак ме цензурираха.Еми хуу. Чакайте монополиста Марешки да ви оправи проблемите с монополистите.Щом до там стигнахме значи няма да се оправим.
2
7
 
30
 
! Отговори
лошо преди 6 години
атаката срещу Марешки е добре обмислена, координирана и в широки граници!Варна ваички вериги бензиностанции смъкнаха цените си дори под тези на Марешки!Това случайно съвпадна със снемането на имунитета му и делата срещу него.Народа си бърка в носа и извън Варна плаща по 40ст повече на литър бензин, дизел и газТака е и с картела на хипермаркетите и храните
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е лошо.Стига с тези бандитщини и изнудвания на бизнесмени и хора!