Обвиниха шефа на Областната дирекция по безопасност на храните в София

Д-р Генов облагодетелствал фирма на сина си и притискал чужд инвеститор
14 юли 2017 11:28, Анисия Иванова
2
Обвиниха шефа на Областната дирекция по безопасност на храните в София

Прокуратурата обвини д-р Антон Генов - директор на Областната дирекция по безопасност на храните - София (ОДБХ - София) в престъпление по служба и принуда. Това съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните доказателства Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене. Тези действия според прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ, а Генов е нарушил правомощията си.

Разследването е установило, че целта на Антон Генов била да се набавят облаги за дружеството ДУУ ЕООД, в което по същото време е работел синът му.

Генов е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на София. То също се занимавало със съхраняване на отработена мазнина.

На директора на БАБХ - София, му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната. Разследването по случая продължава.

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Павел Павлов преди 1 година
Ветеринаритеможе да разбиратоткрави, но не и от храни!
1
1
 
3
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Назначен 2011 година сещате се от кога, между другото футболен съдия :)