Екстрадират нащенец в Унгария, точил банкови карти

Издирват българина във връзка с 32 престъпления
18 юли 2017 21:07,
6
Екстрадират нащенец в Унгария, точил банкови карти
Снимка: Архив, Reuters

С решение на Варненския апелативен съд българинът Николай Табаков ще бъде екстрадиран в Унгария, където срещу него тече разследване за злоупотреба и фалшифициране на платежни средства, съобщават от съда.

Мъжът е заловен през юни тази година на аерогарата в крайморския град, преди да успее да отлети за Лондон. Задържането му е извършено на основание Европейска заповед за арест, издадена през март от прокуратурата в Будапеща.

Властите в Унгария издирват българина във връзка с разследване по 32 престъпления, извършени през юли и август 2014 г.

Според обвинението Табаков и негов съучастник монтирали скимиращи устройства върху различни банкомати, снабдявали се с данните от чужди банкови карти и използвали тази информация за извършване на международни финансови трансакции.

Според Апелативния съд властите в Унгария са спазили всички законови изисквания при искането си за екстрадицията на българина.

Те са предоставили и гаранции, че след приключване на разследването, ако Табаков бъде осъден, може да поиска да изтърпи наказанието си в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако Табаков бъде осъден, може да поиска да изтърпи наказанието си в България.............е,тогава защо да го разкарват? върне ли се,нищо няма да му се налага да изтърпява.нашите съдии са добрички.
3
0
 
3
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
Само 32 престъпления ? Е ще го пуснат условно
2
1
 
5
 
! Отговори
32 преди 6 години
32 нарушения... този дано да търка някой нар в затвора поне 10г.Пак се прочухме, заедно с бандата от Българи във Франция.
1
0
 
10
 
! Отговори
Меринджей преди 6 години
Четете какво преписвате! Нащенец!?!