Отстраниха Антон Генов като шеф на БАБХ-София

Румяна Арнаудова: Събрани са доказателства за престъпления
18 юли 2017 12:23, Красимир Ангелов
23
Отстраниха Антон Генов като шеф на БАБХ-София
Снимка: Булфото

Антон Генов е отстранен от длъжност по административен ред в рамките на образуваното дисциплинарно производство, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV.

Още по темата

"Прокурорът, който наблюдава досъдебното производство веднага след повдигане на обвинението на Антон Генов, веднага уведоми БАБХ за обвинението", подчерта Арнаудова.

По думите й, ако това не се беше случило, от прокуратурата е имало готовност да се поиска отстраняване от длъжност.

Румяна Арнаудова обясни, че са събрани доказателства за извършени престъпления по служба и срещу личността-престъпление принуда от показания на свидетели, документи и експертиза, която предстои да бъде извършена и изготвена.

"При престъпленията по служба се касае за изпращане на целенасочени и на практика абсолютно незаконни проверки, които да извършат служителите на Областната дирекция за безопасност на храните в София в складове, където се съхранява отработена мазнина", обясни говорителят на Сотир Цацаров.

По думите на Арнаудова това не е хранителен продукт, а отпадък  и е извън компетентностите на Агенцията за безопасност на храните да извършва каквито и да е проверки.

Както Dnes.bg съобщи, на бившия футболен рефер е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Тони,и ти ли настъпи мачето гербажийско по опашката?Гледам те-*** много си се заоблил в муцуната,приятелю.То не става с тая пуста лакомия,а и вече не сме на 30 години...
14
9
 
8
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
Цял шеф на инспекторат уволняват, че си върши работата и налага проверки, пък какво остава за един обикновен инспектор? Как да санкционираме нарушителите, като политиците отварят чадър?
13
1
 
4
 
! Отговори
лс преди 6 години
То и ЦСКА нямаха лиценз Що не им конфискуваха футболистите ХА ХА ХА
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отработената мазнина не е отпаден продукт, щом я ползват отново за пържене. Всички знаем, че в ресторантите една мазнина се ползва по няколко пъти преди да се изхвърли. Уволнили са го неправомерно, защото е проверил Гербаджииски фирми.
11
0
 
7
 
! Отговори
шано преди 6 години
До ИнспекторТе преди 14г директорите на Агенция по храните не движеха с ПЛЕЙМЕЙТКИ.Сега до Генов се кипри една такава.Нали знайте колко струват Щото ако не си плаща ще му избяга пак при СТОТЕ Манекенки.Да му имам и приятелката и приятелите!Ха сега сто лапате ***
10
0
 
5
 
! Отговори
Иван Митев преди 6 години
До АнонименАбе аман от философи, старото олио е *** и се занимава с него РИОСВ, свинската мас с която си мажеш филията е храна е с нея се занимава Агенция по хранитеТоя *** от УОН що не си покаже разрешителните от БАБХ, ами навсякъде се перчи с разрешителни от РИОСВ. Има си регистър в РИОСВ, в който са посочени 406 фирми, които имат разрешителни за отпадъчни мазнини. Как пък Генов уцели тая в която работи сина му.Чак пък толкоз да сме глупави
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом влиза някаква мазнина и е под контрола на Агенцията в случая на храните отработена или не тя е под неин контрол до предаване и в количествено и качествено отношение до приемането и от другата следваща агенция с предавателно-приемателен акт и протокол дали за горива или смазочни материали и предавана до заводи и други агенции по направления,както и приемането и от предхождащи агенции от земеделието,преработвателните комбинати след кат са е получили от други агенции от внос на продукти към нея
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гербаджия ли е този тарикат или да? Кажете КОЙ го е назначил де? Нали това беше много модерно да се пита 2013-2014 - КОЙ, КОЙ, КОЙ?! Сега нещо всички мълчат като риби и гледат безобразията на тиквените калинки. За това ли скачахте и надувахте вувузели?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бояджията на паметници
6
0
 
13
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
Работил съм в БАБХ 14г. и не съм взел 14лв. подкуп. В областната дирекция бяхме около 15 човека и само един от тях е корумпиран. Снимаше с телефона си храни с изтекъл срок на годност и изнудваше производители и търговци да му пълнят чантата. И този мерзавец бе най доверения човек на директора и началник отдела.Всички знаехме какво прави и никай не възроптя, за да си запазим раб. места.Този нехранимайковец е същия.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, ясно каква била схемата. Синчето му има бизнес с биогорива, а таткото е пращал незаконни проверки в складовете с отрабеотени мазнини на конкуренцията, за да я отстрани.
4
4
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Назначен 2011 година от Баце, явно по футболна линия ;)
3
2
 
10
 
! Отговори
V преди 6 години
БАБХ = Агенция по Безопастност на Храните?
2
0
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Колко хора са болни от Рак и са починали , благодарение на АлчносттА на този *човек * .
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е БАБХ?