Каузата на един почернен баща: Стига смърт на пътя!

Пламен Митев губи трагично своята дъщеря, но не и желанието за борба
20 юли 2017 17:45,
30

Войната по пътищата почерни стотици семейства у нас. Сред хората, чийто живот се е променил завинаги, са и родителите на 16-годишната Петя Йорданова от Русе.

Момичето загина на бул. "България" преди 8 години, след като бе блъснато от тежкотоварен камион.

Датата 20 май 2009 г. се оказва фатална за отличничката от Математическата гимназия в Русе. Бързайки за училище, тя пресича тичешком пътното платно, което временно е двупосочно заради ремонт на булеварда. За нещастие е ударена от камион и загива на място.

"Тогава подлезът беше неизползваем, и то с години неизползваем. Това принуди Петя и много други хора да пресичат отгоре по булеварда. Веднага след инцидента общинарите се задействаха", сподели пред Bulgaria ON AIR бащата на Петя.

Три месеца след инцидента виновният шофьор се споразумява с прокуратурата за условна присъда от 10 месеца и половин година без книжка. Това обаче не удовлетворява почернения баща.

"Моето желание е да има реални наказания, а не само на книга, защото лошото е, че законите не се спазват. Виновни са цялата структура на правораздаването, защото ако има ефективни наказания, хората биха се замислили за нарушенията, когато знаят какво ги очаква", убеден е Пламен Митев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя протест е в полза на алчните гербаджии и олиготата от пп с наркомански физиономии, не се наядоха!Музика за техните уши - Видиш ли, и народа иска още по-строги санкции - направо разстрел на пътя за превишена скорост! Те следващите избори наближават, тогава ще види шайката кон боб яде ли, свърши вашата! А междувременно - за лекарства да ги давате парите които дерете от българите, имащи греха да са шофьори в страната на тиквата, който ги има за бездънна касичка и тръска ли тръска
21
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шофьорите - най - удобната изкупителна жертва на всички! Спрете се вече, оляхте се, оср,ахте се! тоя да беше научил дъщеря си как да пресича безопасно, а не да жадува за отмъщение към шофьорите! Не си си свършил както трябва работата с възпитанието на дъщеря си, колега и при това говорим за 16 годишен човек, не за детенце!Как така се вдигнахте в 6 града спонтанно, а нищо подобно не се организира срещу циг,анските престъпления, дори в последните дни! Нагласен е тоя протест за мен!
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каузата на почернения баща трябваше да бъде, да се обяснява на пешеходците че кола а още повече камион не могат да спрат мигновено, като те изскочат на пътя! И че си има специално определени за пресичане места, и който не спазва това, си поема риска!!! А неговата щерка, пресичала в нарушение - бягайки пред камион! Е какво да направи шофьора на камиона! Да я беше научил да не прави такива изпълнения, а не да хвърляш вината по шофьорите, щото изобщо не си прав! Все шофьорите виновни, ай сиктир!!
19
1
 
40
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Когато шофьорите не правят нарушения, ще има ли наказани? Няма да има, ама ти си искаш наказанията и то най-тежките и затова сме на този хал - има и други като теб.
18
5
 
36
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До ИстинатаАбе глупчо с промито мозъче. Значи дай да няма наказания, никой няма да прави нарушения и всички са щастливи? А какво пречи да има смъртна присъда за убит на пътя - всички *** от страх и внимават, никой никого не убива и няма наказани? Не ти ли се струва по-реално изпълнимо от доброволния начин? Или ще ти трябват 10г за да го осмислиш? Отмъщение искал... ако е искал отмъщение щеше да убие шофьора или поне да му запали къщата.
17
3
 
39
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Съчувствам на бащата, но само това. Всичкото, което той иска е отмъщение, а не да няма други такива случаи. В случая той иска шофьорите да правят повече нарушения и да има загинали, за да може шофьорите да бъдат наказвани строго. Съжалявам го, но това е истината. Целта трябва да е да няма наказани, което означава шофьорите да не правят нарушения. По света е добре известно как става това и това не са жестоките наказания записани в закона както твърдят мнозина с промити мозъци. Реалността е друга.
16
0
 
40
 
! Отговори
Бранко преди 6 години
И АЗ СЪМ ШОФЬОР, НО ДА ВИ КАЖА ЧЕ КОГАТО СИ ЗАД КОРМИЛОТО ТРЯБВА ДА НАБЛЮДАВАШ НЕ САМО ПЪТЯ А И ОКОЛО НЕГО И ДОБРИЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ШОФЬОР СЕ ОТЛИЧАВА С ТОВА ЧЕ МОЖЕ ОТ РАНО ДА РАЗГАДАЕ СИТУАЦИЯТА И ВСИЧКО КОЕТО Е ПОТЕНЦИАЛНА ОПАСТНОСТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ТОВА Е.
15
1
 
35
 
! Отговори
Пешеходци преди 6 години
Не знам какъв е случат, но много често пешеходците пресичат безобразно - пример Шипченски проход при Галакси Трейд - свети ЧЕРВЕНО за пешеходци, колите тръгват на зелено за тях и масово хора преминават между автомобилите - онзи ден един *** застанал на трамвайната линия и автомобилите се чудят как да го заобиколят. Ей, хора, тоя автомобил има поне 10-15 метра спирачен път, не спира веднага. Два пъти направих забележка, скараха ми се защо се меся. Там трябва КАТ и пешеходците - глоби
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая водачът ли е нарушил правилата или детето? Според мен общината е виновна, че не е създала необходимите условия за пресичане и от водача не трябва да бъде търсена вина
13
0
 
45
 
! Отговори
Hhhb преди 6 години
В случая общината трябва да бъде съдена, а не зорлем да се търсят поводи за терор над шофьорите
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До агент Кърк Ходжис.Агенте, за теб имам едни райски плодове и зеленчуци. Много вкусни и любими на всички наглосаксонски ботаници, флоралисти и фитолози - това банани, краставици, моркови, царевица, дебели тиквички, тънки *** и т.н и т.н.Но само нарязани за твое съжаление.
11
2
 
42
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
"...виновният шофьор се споразумява..." - ама детето е тичало! Какви закони, бе чиче, за законите на физиката ли говориш?Изгорихте му на шофьора душицата!Нелепо и тъжно.
10
2
 
45
 
! Отговори
Stoianivanov79 преди 6 години
С много почит и уважение към родителите на Петя , но все пак искам да попитам, защо трябва да има наказание за шофьора , ако тя е пресекла на място което е забранено за пресичане??? Никой не обвинявам!!!!!!!!Само питам!!!!Моля за отговор
9
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживотните присъди са грешка, държавата няма ресурс да плаща поддръжка на затворници.Единственото решение е конфискация на коли. Директно отнемане на момента ако превишиш. Без значение чия е колата.Сато така ще се превъзпита маймунската нация.
8
4
 
37
 
! Отговори
dk преди 6 години
вече 9 години страдаме повече от 10 души най близки ,които по нелеп начин загубихме дете съпруг баща брат и никакво наказание нямаше за убиеца претоварил и обърналколата технически неизправна върху нашия близъке как да го наречеш това непредумишлено убийствовсяка година цецо и бою се изправят и обещават че ще има закони и някакви лобита като нотев и др ги смекчават и пак нищо не излизавече вярвам само на този отгоре че ще им покаже и на тях какво е та да се вземат нарериозно и решат проб
7
4
 
41
 
! Отговори
Дам преди 6 години
"Виновни са цялата структура на правораздаването"Повече от това не може да се каже...Жалкото, е че въпросната структура не иска да започне да оправя нещата...Защо? Няма отговор на този въпрос...може би, защото се знаят, какви мърди са и те и техтите отрочета и един ден ако им се случи да се отзоват в такава ситуация, да могат да се измъкнат...Няма друго обяснение за постоянното спъване на нещата за някакви реформи...
6
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караш пил или без книжка и убиеш човек- да се счита за предумишлено убийствоОт 0.5 до 0.99 промила- отнемане на книжка за 1 година и 3 месеца затвор ефективно.Над 1 промил 1 година затвор и отнемане на книжка за поне 3 години. Като в затвора директно- заедно с дрегера в уста, а не да се мотаят с години по съдилищата.Глоби за превишена скорост поне 5х по- големи от сегашните. Който не може да плати- общественополезен труд в зависимост от стойността.Тогава може и да стане нещо.
5
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДоживотни присъди за политиците и забрана на ГЕРБ, ОП и СДС. ----------------------------------Че то СДС = БСП и БКП, ако не верваш питай дебелата седесарка *** ***
4
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната по пътищата ще спре, когато ние поискаме.Нещата в държавата ни ще се оправят, когато ние поискаме.Засега не искаме...
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Моето желание е да има реални наказания, а не само на книга, защото лошото е, че законите не се спазват. ----------------------------------------E тоя как очаква тежкотоварен камион да спре навреме при положение, че момичето е тичало ? Погледнете клиповете на МВР с удари на пешеходци , над 80% пешеходците ТИЧАТ и не оставят никакво време за реакция на шофьорите.-