Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!

Заради това Цацаров поиска имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ
21 юли 2017 18:00,
240
Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!
Снимка: ГЕРБ

Депутат от ГЕРБ искал тонове суджук за Бойко Борисов и заплашвал търговец с неблагоприятни последици, ако не ги даде.

Това е показала справка на ДАНС и проверка на прокуратурата, заради които на добричкия избраник Живко Мартинов бе поискан имунитета.

За скандала бил информиран и премиера. Самият Мартинов вече сам се отказва от имунитета и обясни, че атаките срещу него идвали от ляво.

Още по темата

Гербаджията си набавял това онова от името на Борисов още от 2012 година. Прокуратурата се задействала срещу него през април тази година след сигнал на гражданин, който при проверката се оказал бивш полицай. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на извънредна пресконференция.

Отделно от прокуратурата ДАНС също извършвали своя проверка, за която информирали министър-председателя.

Разследването показало, че Живко Мартинов поискал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици, разказа Цацаров. Тър

Той уточни, че на 4 пъти гербаджията искал от търговеца да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 хиляди лева. Мартинов всеки път казвал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя.

Искани били още - около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена" и други.

Проверката показала, че дори и един суджук не е достигнал до премиера, стана ясно на брифинга.

Същият търговец бил рекетиран от депутата и да мебелира с мека мебел офиса на ГЕРБ в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията." Те обаче са се оказали в офиса на народния представител", разказа още Цацаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на лицето подало сигнала и на свидетеля.

Проверката на прокуратурата показала, че Мартинов упражнявал натиск и над зам.-началник на Областна дирекция на МВР.

Депутатът искал редица неща, сред които да се анулира фиш за превишена скорост; да се освободят товарни автомобили задържани при проверка, в които имало пясък, незаконно придобит от плажа в Кранево; да се направят проверки на лица, които закупили пшеница от Мартинов, но не му заплатили, защото искали хлебна пшеница, а той им продал фуражна.

В друг случай от 2014 г., депутатът дори се е опитал да окаже натиск на окръжния прокурор на Добрич, но опитът не е успял.

Мартинов искал да въздейства върху магистрата за оневиняване на бившия финансов заместник-министър Красимир Катев, който участвал при катастрофа, при която загинали двама души. Тогава натиск е бил оказан на ръководни и експертни лица от МВР.

Срещу Катев в момента има 4 годишна присъда, която не е влязла в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
2
 
! Отговори
малко сметки преди 6 години
Един тон суджук струва 20-30 хиляди лева.Партиите,та дори и по малките и не чак толкова заможни едва ли са опрели до такива дребни суми!Мисля,че тази афера е измислена.Само субсидиите им на година са милиони.Независимо за коя партия става въпрос това не бих го повярвал.
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах как един гражданин директно влиза с таксито си в габровската община и после го запалва. Време е да се реагира точно по този начин на изстъпленията, които някои бо*-к-луци на власт вършат с хората. Аз лично бих му направил истински суджук подарък на този депутат и повярвайте, след това ще е истински примерен гражданин/нка. Време е да се пробудиш, народе, и да действаш! Такива рекетьори трябва да се страхуват от истинско възмездие, а не от мъмрене от партията.
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка клюка има и доза истина
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABE TO I DEPUTATA SAM NE E YAL TEZI SUDGUZI,AMA HORATA KAZVAT CE I GOLYAMIAT E HAPVAL.
196
0
 
7
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Проверката показала, че дори и един суджук не е достигнал до премиера, стана ясно на брифинга.ха ха ха ха ха това ще да е проблема затова е целия щум :)
195
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чест прави на Борисов, че не защитава такива *** в партията си, иначе нямаше и да чуете за тоя партиен дерибей.А за колко червени и ДПС-арски дерибейства сме чували, но партиите им ги защитават...
194
0
 
4
 
! Отговори
Подозрителен... преди 6 години
Казват, Боко Тиквата банкенското Винету безумното, дето морето му е до колене, бил "голем маж" ! С два чифта мъдье !? Щото бил карате мутра от "световна величина" ?Може, за мутрофонлъка му - евалла ! За каратето - не сме сигурни...Обаче !!! Трети мандат ме измъчва подозрение, зад тия "два чифта мъдье" дали не се мъдрят поне два *** !? И... поне 2 километра черво дебело, щото 4 тона суджук... не ща да си представям к'ви катаКлизми ще да са сутрин, в Банкя !?
193
0
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Браво на Бойко ! Пак сух :) не е знаел не бил намесен !
192
0
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
След като за 35/тридесет и пет/ години я се направиха, я не- с триста зора- 130 км от "Хемус", ИЗВЕДНЪЖ Лилито увеличи винетките с 44.77 % и заговори /само говори!!!/ усилено за цялостното изграждане на въпросната магистрала. А то защо било? Много се бавела доставката на суджука от Добрич !!Е-е-е-е, при това положение северняците магистрала няма да видят скоро!! Още по-малко магистрална връзка към Русе. Трепете се - като бавите доставката на суджука !!!
191
1
 
2
 
! Отговори
Младен Матеев Изида преди 6 години
Снощи голя заря правих!Празнувам!Аз съм следващия!
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали няма по магазините суджук "Б.Борисов" да си купим. То ще е екологично чист.
189
0
 
9
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Сетиха се за отвличане на вниманието от КТБ.А иначе Джитата-суджука не го е изял сам.Ами далаверите му по морето.....
188
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е много гнусен рекет. Стока за стотици хиляди левове ... Колко се е изгубила по този начин, през години, колко бизнес и работни места са изгорели, не е истина. Затова бизнесът ни е само от шмекери и измякяри. В подобна почва, могат да виреят само най-здравите плевели.А и ако това бе в друга държава, в момента щяха да бъдат гонени цели кабинети, не само един издънил е дебел чичко ...
187
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Способен е човека, това са днешните успели хора.
186
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Цветанов, и на Вас ли не дадоха от суджука?Все пак 4 тона суджук са половин апартамент.
185
0
 
28
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Подобни хора полагат клетва в Народното събрание и гласуват закони, които не защитават интересите на обществото и отделния човека а на отделни бизнес групировки.Каква кал, каква смрад!
184
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то кой от групировката ГРОБ не е бил член или членка на БКП? Като вземеш и кметовете им, всичко е бивши *** или техни наследници. И само ми дърдорят вече токова години за леви, за червени, за *** и какво ли не. А те са си буквално същите апаши и шумкари. Не е само това с мръвките. Тук се вихри такъв рекет, че който няма фирмичка не знае за какво става дума. Държавен рекет. Мисли му ако не платиш едни допълнителни 1000 лева на месец на данъчни или на някакви други чиновци. А пък ако ти трябва разрешение за нещо забрави. Преди това трябва да направиш дарение за Партията.
183
0
 
23
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
До ha ha haНяма решение май човек. Бог високо - цар далеко, както мъдро е казал народа ни. На справедливост да чакаш - то си е от умрел писмо да получиш. По бетер от турските времена. Тогава хайдути и войводи е имало, като прелее чашата на търпението и току ударят някой ефенди дето се самозабрави, та и пашата ще научи че са го капичнали не случайно, а народа му е прикипяло. Сега момчета, тия са свински черва навързани, гарван гарвану итн. докато ритне канчето и дойде следващия. Наздраве!
182
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Добрич , следва Бургас .......Така още 28 години ГЕРП . Още ,, 45 години стигат" ! Наистина си го заслужаваме !
181
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей, Добрич , какво още ви трябва за да разберете - 11 години ни правят на маймуни !!???