Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!

Заради това Цацаров поиска имунитета на Живко Мартинов от ГЕРБ
21 юли 2017 18:00,
240
Депутатски рекет: Дай 1 тон суджук за Борисов, че лошо!
Снимка: ГЕРБ

Депутат от ГЕРБ искал тонове суджук за Бойко Борисов и заплашвал търговец с неблагоприятни последици, ако не ги даде.

Това е показала справка на ДАНС и проверка на прокуратурата, заради които на добричкия избраник Живко Мартинов бе поискан имунитета.

За скандала бил информиран и премиера. Самият Мартинов вече сам се отказва от имунитета и обясни, че атаките срещу него идвали от ляво.

Още по темата

Гербаджията си набавял това онова от името на Борисов още от 2012 година. Прокуратурата се задействала срещу него през април тази година след сигнал на гражданин, който при проверката се оказал бивш полицай. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на извънредна пресконференция.

Отделно от прокуратурата ДАНС също извършвали своя проверка, за която информирали министър-председателя.

Разследването показало, че Живко Мартинов поискал от търговец на няколко пъти да му бъдат предоставени общо 4 тона суджук, като го е заставял за това под претекст, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици, разказа Цацаров. Тър

Той уточни, че на 4 пъти гербаджията искал от търговеца да му бъде предаден по 1 тон суджук, на обща стойност 45 хиляди лева. Мартинов всеки път казвал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя.

Искани били още - около 60 кг телешка пъстърма, филе "Елена" и други.

Проверката показала, че дори и един суджук не е достигнал до премиера, стана ясно на брифинга.

Същият търговец бил рекетиран от депутата и да мебелира с мека мебел офиса на ГЕРБ в града, както и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията." Те обаче са се оказали в офиса на народния представител", разказа още Цацаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на лицето подало сигнала и на свидетеля.

Проверката на прокуратурата показала, че Мартинов упражнявал натиск и над зам.-началник на Областна дирекция на МВР.

Депутатът искал редица неща, сред които да се анулира фиш за превишена скорост; да се освободят товарни автомобили задържани при проверка, в които имало пясък, незаконно придобит от плажа в Кранево; да се направят проверки на лица, които закупили пшеница от Мартинов, но не му заплатили, защото искали хлебна пшеница, а той им продал фуражна.

В друг случай от 2014 г., депутатът дори се е опитал да окаже натиск на окръжния прокурор на Добрич, но опитът не е успял.

Мартинов искал да въздейства върху магистрата за оневиняване на бившия финансов заместник-министър Красимир Катев, който участвал при катастрофа, при която загинали двама души. Тогава натиск е бил оказан на ръководни и експертни лица от МВР.

Срещу Катев в момента има 4 годишна присъда, която не е влязла в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега, колкото пъти видя Боко, ще го виждам със суджуци около врата
159
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ГЕРБ, КОЛКО НИСКО СА ПАДНАЛИ СУДЖУК-ПАРТИЯ
158
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Герберуги,не ви ли омръзна да крадете,по три стомаха и десет *** ли имате?Има Господ и той вижда! Ако не вие,то децата,внуците и правнуците ще плащат греховете ви! Не се ли замисляте за това?
157
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро не осъдиха ли някакъв румънски министър? До там стига Европа. Тук е вече друго. А тоя Мартинов е просяк по държание.
156
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли омръзна да ви правят на будали ? Цацата се скъса да иска имунитети и да повдига обвинения СЛЕД ЦУМГЕЙТ. Цацата вдига шум, а накрая ОСЪДЕНИ НЯМА и няма и да има.Всичко е цирк за пред Европа, че се борят с корупцията.
155
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,сега Боката да обясни на баба Меркел,квой туй нещо Суджук! Бас фащам,че ще Меркел като разбере за какво става въпрос и направо ще иска да се гръмне!
154
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боко се сдоби с още едно индианско име
153
3
 
23
 
! Отговори
боко - суджука преди 6 години
Море воеводо, герб давам, суджука не давам!Хау!
152
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво се присмивате на Бойко, на себе си ли, на що ли, на очакванията си ли. от утре ставате други хора ли? а, дано.Е, вервайте си.
151
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като виждате последната дупка на кавала в ГРОБ какви ги върши само си предстваететакива като Лила-стоте чанти, Цецо-стоте апартамента, Боко-милиардечето и т.н. какви ги вършат.ПОМИСЛЕТЕ само за секунда и ще се ШОКНЕТЕ......
150
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦАЦАратурата е скъпа на суджука, ама евтина на далаверата КТБ. ЦАЦАР защо покрихте дебелото момче на мама ? Как е възможно Дебилянчо да не фигурира НИКЪДЕ !?!
149
1
 
39
 
! Отговори
Стига вече преди 6 години
Стига циркове и кокошкарски истории. Къв суджук, кви 5 лева ? КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ОТ КТБ ? Защо Прасевски не фигурира никъде ? МАФИЯ
148
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен гербаджия.
147
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, проспал си 4 тона суджук! Оставка!
146
0
 
35
 
! Отговори
анонимка преди 6 години
До АнонименВ Дупница герберски кмет три пъти ремонтира пътната мрежа,без никъде да пише кои улици са ремонтирани.Пари плаща на доверие,а дупничани си садят дръвчета из ямите по улиците.Нема такава държава!
145
1
 
28
 
! Отговори
гост преди 6 години
Сега за този Дупетат да му дадат 1 тон суджук и да започва да яде, докато не го изяде да не излиза от килията, аман от гадни боклуцииииии ГЕРБЕРИ грабители.
144
0
 
25
 
! Отговори
Добър ден преди 6 години
Добре дошли в Булга ристан! Всеки влачи като за последно, и бедните стават още по-бедни а богатите още по-богати. Едни се возят в бентлита и с по 8 апартамента, други с 3лв на ден и в тролейте. Няма да се оправим никога защото това измамата ни е заложено в кръвта. Далаверка да има и Гочето е щастлив.Кажете ми един паметник да е направен през последните 27г? И не бюста на Роналд Рейгън не го броя знаете защо. Хахаха.Държавата цирк.
143
0
 
17
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Как къде са отишли суджуците, я да помислим искал 4 пъти по 1 тон. Колко ли национални избори е имало от 2012!!? Не може само с по 2 кебапчета и 1 бира това вече е демоде време е за нещо ново. Иначе на изборите гласоподавател РОМ без един суджук и 50 лв. до урна не ходи. Затова до Борисов нищо не е стигнало защото неговите тъмни избиратели са ги изяли предизборно.
142
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ НДК - СЕДЕМНАЙСЕТ МИЛИОНА ЛЕВАОТ ДОБРИЧ - ЧЕТИРИ ТОНА СУДЖУКОТ МАГИСТРАЛА МАРИЦА - 80 МИЛИОНАтака постепенно списъкът се попълва.
141
1
 
37
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Напиках се от смях,четейки коментарите под статията на много зевзеци. Българският народ е оцелял, защото в най-тежките моменти се е подигравал и се е смял на такива жалки твари,като тези от"Суджук"- партията. Оптимист съм! Пак ще оцелеем,въпреки бича,който плющи над главите ни вече 27 години!