Майката убийца в съда: Анка плачеше, повръщаше...

Малтретирала детето преди да го убие, дала друго за осиновяване
35
Майката убийца в съда: Анка плачеше, повръщаше...
Снимка: Булфото, архив

18-годишната Гергана Благоева, която умъртви с чорап в устата своята дъщеря Анка, на 1 година и 10 месеца, редовно я е малтретирала. Друго нейно дете пък било дадено за осиновяване.

Пред разследващи майката казала, че то плачело, почнало да повръща и тя му напъхала чорап в устата.

Още по темата

Според прокуратурата квалификациите са за упражнена жестокост спрямо малолетно лице в безпомощно състояние.

"Възприемала е детето си като бреме, което затруднява свободния й начин на живот", каза прокурор Тодор Павлов в съдебната зала и поиска на майката убийца да бъде наложен постоянен арест, съобщи "24 часа".

Гергана живеела в монтанското село Мърчево, но от известно време се прехвърлила в Стамболийски, където детето бе открито мъртво  и захвърлено на запуснат терен. Събрани са неопровержими доказателства за тежко умишлено престъпление, каза обвинението.

Служебният й защитник Стоимен Гърдев поиска да се изготви психиатрична експертиза, която да установи какви са мотивите.

"Налице са единствено нейните самопризнания за умъртвяването на детото й. То е умряло в ръцете й. Тя е правила опит да го съживи", каза служебният адвокат.

"Не съм съдена досега, не знам какво да кажа", бяха последните думи на Гергана пред съда.

Съдът я остави в ареста за постоянно с аргумента, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

За извършеното престъпление от Благоева законът предвижда доживотен затвори или 20 години лишаване от свобода.

Трупът на бебето беше открито от клошар на 20 юли вечерта  в покрайнините на града. То било съблечено голо, имало само памперс. До него били намерени и дрехите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дарвин
20
0
 
2
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
колкото повече хуманоиди, толкова по-малко хуманоиден морал
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абортът, особено ако зародишът е вече в 3-тия месец, си е убийство и жената която го извършва е точно толкова безотговорна, колкото майката която убива детето си. Имам предвид, че на нея няма да й трепне окото, както убива един жив зародиш на бъдещ човек, така и да бъде вредна за вече родените си деца в даден етап от живота им. Това е егоизъм и жестокост и си е чисто престъпление. Докога на безотговорни родители ще се дава право да имат поколение и след това невинните създания ще страдат заради чужди грешки, защото всеки има право на едно щастливо, безоблачно детство, грижи и нормален живот сл
18
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Има демократично, хуманно и морално средство за ДОБРОВОЛНО намаляване на нежеланата раждаемост. Държавата трябва да предлага на всяка жена оставила дете в дом срещу 2-3 хил. лева да и бъдат прекъснати детеродните способности хирургично. Защо не се прилага ли - щото не се иска от хората които управляват ЕС.
17
1
 
20
 
! Отговори
По тази причина преди 6 години
Китай строго ограничи раждаемостта преди повече от 20г- за да не се напълни страната с *** и бедни.Едва от една години е разрешено ВТОРО дете, след като свикнаха да се ГРИЖАТ,ОБРАЗОВАТ, ВЪЗПИТАВАТ едно дете и най-важното: и родителите да МИСЛЯТ по друг начин:ОТГОВОРНО!
16
0
 
10
 
! Отговори
Ако това преди 6 години
същество не се ЛИШИ ХИРУРГИЧЕСКИ от възможност да създава същества, да бъдат съдени хората, които са бездействали.ЗАЩО *** трябва да създават поколение СЕБЕПОДОБНИ?Това ли наричате "ПОКОЛЕНИЕ'и "РАЖДАЕМОСТ", "население на РБЪлгария, българи?
15
0
 
23
 
! Отговори
На колко години е преди 6 години
била, когато е родила първото си дете?Защото тя още не е навършила 18, на 17 г. е.Всичко, което тя казва по случая с умъртвеното дете, може да е измислица.Онова, което не може да се оспори, е нейната абсолютната безотговорност.Колко ли пари са отчислени от хазната от момента, в който майката на тази ромка е започнала да взима майчински, детски и други помощи за нея. Колко пари сме дали и заради двете раждания на тази Гергана?За колко такива същества ли плащаме и плащаме? ЗАЩО ?!?!
14
7
 
11
 
! Отговори
преди 6 години
До АнонименДа, ако беше направила аборт, това нямаше да е престъпление и абортът не е убийство, независимо от сектантските и псевдорелигиозни тълкувания. Защото, ако се доверим на тях и контрацепцията е убийство и пр. Премахването по медицински път на зародиш в начален стадий на бременността, който зародиш няма мозъчна дейност и не може да се развива самостоятелно извън утробата, по решение на бременната е нейно право и не е убийство. Не може да приравнявате причиняването на смърт с аборта.
13
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Само едно ЗАЩО????Защо по дяволите???? Като не го желае да го даде за осиновяване....знам как и на хората чакащи да си осиновят детенце трепва сърцето като им го дадат, и как ще го направят щастливо..а и то ще озари тях....не го искаш ОК, но не го погубваи даи му шанс да стане човече да живее да се радва да радва и нас другите....БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА ПО ТОЗИ СВЯТ, БОЖЕ. Дано мъничето е на по-добро място.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
майката казала, че то плачело, почнало да повръща------Ами дай го за осиновяване или поне остави бебето в или пред болницата и се махай *** пач---вро!, що трябваше да го убиваш!?Айде сега в пандиза 10 години!
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етнос?
10
0
 
23
 
! Отговори
Весела преди 6 години
Да й пъхнат два чорапа в устата, докато не спре да диша. Това заслужава. "Който нож вади, от нож умира"!!!!
9
1
 
14
 
! Отговори
В Англия преди 6 години
До АнонименНаистина контролът в семейната среда при отглеждане на детето е на много високо ниво! За разлика от бг!!!
8
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чудя се на служебните адвокати защо се занимава с подобни случаи,как след такова тежко престъпление ще я защитиш....всеки адвокат имащ достойнство и морал би отказал защита на такава убийца
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първо ... незнам каква е аналогията на химическата кастрация при жените, ама тя ще е първовторо - доживотен затвор
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете като се е родило е била готова да го даде за осиновяване, но криво разбрани демократични принципи искат детето да расте в семейна среда, няма контрол какво става, как и къде ще се гледа детето. Това детенце можеше да расте щастливо и да ощастливи някои родители. В Англия проверяват семейната среда на всяко дете и го взимат само и при най-малкият съмнение за нередност.
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До съдаДайте и максимална присъда, че тя на 18 вече 2 е родила- едно оставила, друго убила. Вероятно ще бъде заплодена многократно в близко бъдеще. Така че, вместо държавата да гледа изоставените и деца , по- добре да я гледаме нея зад решетките.
4
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо лицемерие, ако беше направила аборт всичко щеше да е наред, нали? Колко ли хора с абортирани деца пишат срещу нея? Разлика няма. Абортът е дете убийство.
3
0
 
38
 
! Отговори
Без коментар преди 6 години
за тази постъпка!!! У животните има развит майчински инстинкт в повече , отколкото у това същество т.н. майка!Дано бъде наказана по същия начин както тя е убила детето си!!!!!На 1 г и 10 месеца да го убие - УЖАС!!!!!!!!!!
2
4
 
28
 
! Отговори
правосъдие преди 6 години
за сатаниста адвокат- доживот, а за нея публичен линч чрез замерване с камъни !