Депутатът Живко Суджука притискал свидетели, търсят се нови

Днес се очаква новото ръководство на ГЕРБ-Добрич
Обновена: 25 юли 2017 12:20 | 25 юли 2017 12:00,
120
Депутатът Живко Суджука притискал свидетели, търсят се нови
Снимка: архив Булфото

Живко Мартинов, депутатът от ГЕРБ, който бе обвинен, че използва името на премиера заради 4 тона суджук, притискал свидетели. Той им оказвал натиск да не говорят пред разследващите органи.

Това обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова по скандала "Суджукгейт", който гръмна миналата седмица.

Още по темата

Тогава главният прокурор поиска имунитета на Мартинов заради спекулация с името на Борисов. Освен 4 това суджук депутатът си уредил и 60 кг пастърма "Елена" от името на премиера.

Арнаудова, екип прокурори от звено "Антикорупция" и 10 служители на бюро "Защита на свидетелите" са в Добрич. Причината са индикации за упражняване на натиск по отношение на лица, подали сигнали по случая с депутата и изразили опасения пред наблюдаващия прокурор, че може да им се случат "сравнително неблагоприятни неща", пише "Фокус".

"Обстоятелствата бяха определени и като съвпадение на събития, но това е дало основание да се потърси помощ и защита на свидетелите", обясни Арнаудова.

Тя обаче съобщи, че никой от свидетелите засега не е поискал закрила от МВР.

Говорителят на прокуратурата припомни още, че Мартинов е оказвал натиск на бивши служители на МВР, които са уволнени по негова заповед, тъй като отказали да прикрият катастрофа на заместник министър с две жертви.

Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор.

Часове след избухването на скандала в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на ръководството на партията в Добрич, депутат от където е Мартинов.

Днес се очаква шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да обяви рокадата и да назове състава на новото временно ръководството на структурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Занимават си с дребни рибки а едрите кога ще ги изловят?
48
1
 
33
 
! Отговори
За какво говорим преди 6 години
Ало Ваньо абе там да оправим Мишо Бирата той е наш човек.....................Прокуратурата тогава не повдигна обвинение защото Борисов се бил ВЪЗМУТИЛ от самия себе си!
47
1
 
19
 
! Отговори
бивш полицай преди 6 години
Наскоро гл.сек МВРМариносе опавдава за престъпноста и апелира за разрастване на АГЕНТУРНАТА мрежа от ДОЛ.Хората умишлено не желаят защото когато подат сиглал или жаба Шефовете я резулират и изпращат да я изяснява този срещу когото е .Отам бумеранга се завръща Допустимо лие сам да разследваш себе си и докато има такъв стил и метод на работа хауса в МВР ще продължава .
46
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе Бойко нали преди време беше казал, че никой в ГЕРБ не прави нещо без да е получил Неговото одобрение?==============Ти пък, колега, само в ГЕРБ, то Земята не се върти без неговото благоволение, Вселената ще колабира ако ТОЙ страда .Ти не знаеш ли, че физиците са изчислили, че топлинната смърт на вселената ще бъде поради Негото слизане от Престола
45
1
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
цветанов е назначавал тези хора сега ще сваля едните и ще слага следващитесуджуци няма морал в цялата работа
44
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата история с този суджук е толкова елементарна, но на народа това му трябва - хляб и зрелище. Големите пари от приватизацията, енергетиката, обръщането на външния дълг, тегленето на заеми и т.н. са реалното ограбване. Предварителното спиране на реакторите в Козлодуй, което в последствие се оказа собствена инициатива на няколко бивши комсомолци да се натегнат в Европа. И разни новоизлюпени бизнесмени дето се вживяха като робовладелци. Заплащане като през социализма, но без социални защити.
43
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бойко нали преди време беше казал, че никой в ГЕРБ не прави нещо без да е получил Неговото одобрение?
42
1
 
37
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Аз съм един невинен човек, заобиколен от арестанти.
41
2
 
38
 
! Отговори
ПОЗОР преди 6 години
Този път Борисов да си понесе отговорността и да не се крие зад магистрати защото държавата започва да смърди зловонно на държава в държавата!
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баламостват ни с дребните кражби и лъже, просто защото дори и да ви кажат големите лъжи, то те са толкова грандиозни, че са повечето хора е невъзможно да си представят, че може да съществуват НЕистини в такива мащаби.Просто съзнанието токазва да ги приеме.
39
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е проблем че е рекетирал хората а че го е правил от името на Бойко като в същото време не се е ОТЧИТАЛ на Бойко.Сега РАЗБИРАТЕ ли къде е ПРОБЛЕМА?!
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен гербаджия.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...а в същото време в една американсдка компания са започнали да имплантират чипове в ръцете на служителите си, за дебит кредит и достъп да фирмена информация.Да ви давам ли линк към Писанието или и се сещате?
36
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата държава смърди на развален суджук! Стока с изтекъл срок на годност - ГЕРБ! Към екарисажа, всичката негодна гмеж!
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също мога да свидетелствам за връзките на Бойко Борисов с дядо Господ ! Градушки, Зими, Виелици, когато кравата не дава мляко, когато делфините измират... всичко е по волята на ББ
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според прокуратурата Ким Чен Юн също е замесен, има данни, че един от свидетели го е разпонал като пратеник на Бойко Борисов !
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че той Бойко ръководи Северна Корея ! Ким Чен Юн без разрешението на Бойко Борисов не изстрелва ракетите ! Те тези ракети са от ГЕРБ подарък като суджуците. РОКЕТГЕЙТ !
32
1
 
30
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Ха,ха, ха. Ето и една забавна "новина". Има и една позитивна, за битата нотариуска. Ами то какъвто водача на партията, такива и партийците му. Крадливо племе. " 4 тона суджук. Много бе, за един човек. Явно това е за цялата партия в Добрич. Кражба в особено големи размери. Е, ние които не сме в ГЕРБ ще си къркаме без мезе. Ха наздраве!
31
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по стар комунистически почин партията се отрича от него! Хах!
30
1
 
35
 
! Отговори
<><> преди 6 години
По принцип рекет в особенно големи размери не се ли наказва със затвор ? Или този "уж" самозванец ще го преместят в някоя друга област да общинарства ?