Прокурорската колегия прие оставката на районния прокурор на София

Временно мястото на Петър Белчев се заема от Радослав Димов
Обновена: 26 юли 2017 18:19 | 26 юли 2017 17:52, Красимир Ангелов
0
Прокурорската колегия прие оставката на районния прокурор на София
Снимка: Булфото, архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Петър Божидаров Белчев от заеманата длъжност "административен ръководител – районен прокурор" на Софийска районна прокуратура, считано от датата на вземане на решението, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Още по темата
Решението е във връзка с молба на прокурор Белчев за освобождаване от заеманата длъжност. Колегията го върна длъжността "прокурор" в Софийската районна прокуратура, считано от датата на вземане на решението.

За временно изпълняващ функциите административен ръководител – районен прокурор на Софийска районна прокуратура е назначен Радослав Димов Димов – заместник-районен прокурор на Софийска районна прокуратура, съобщават от ВСС.

Както Dnes.bg съобщи преди ден, Районният прокурор на София Петър Белчев подаде оставка пред главния прокурор Сотир Цацаров в знак на отговорност за убийството на студентката Виола Николова от приятеля й Стефан Станев.

Колегите на Белчев отказали да образуват досъдебни производства по 4 сигнала срещу Станев от бившата му съпруга, която също е била честа жертва на тормоз от негова страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари