"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...

Живко Мартинов е извън ареста с парична гаранция от 45 000 лева
83
"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...
Снимка: Кадър Youtube

Специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура обвини бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и шефа на  дирекцията по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова за няколко престъпления.

Още по темата

Първото обвинение срещу Мартинов е за упражнена от него принуда спрямо търговец на месо. Целта била той да се разпореди със сумата от 15 500 лв., съобщиха от прокуратурата.

Второто обвинение е за отправена закана за убийство.

Мартинов е обвинен и за това, че заплашавал бизнесмена, че ще бъде арестуван, че ще му прати данъчни проверки на дружествата, за да "смачка фирмите му".

Така го принудил да се разпореди безвъзмездно с общо 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско месо и 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.

Живко Мартинов е обвинен, че опитал да помогне на лице да бъде осуетено спрямо него наказателното преследване и да остане ненаказано. Извършеното престъпление е причиняване на смърт по непредпазливост на две лица при нарушаване на правилата на закона за движение по пътищата.

Ексдепутатът е обвинен, че през 2015 г. заплашил заместник-директора полицията в Добрич и началника на полицейското управление в Балчик да извършат действия по служба.

Живко Мартинов е с обвинение и за това, че през април тази година опитал принуди директора на ВиК в Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период от време, като злоупотребил с властта си като народен представител.

Спрямо Живко Мартинов е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 45 000 лева.

В хода на провежданото разследване прокурорите събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, заемаща длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Днес тя е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество. Дружеството е собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало настоящото разследване. Това лице е и свидетел по делото срещу него.

Заповедта е издадена без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни имуществени и неимуществени последици за дружеството, изразяващи се във финансови загуби и пропуснати ползи за периода, в който обектът не е могъл да извършва дейност.

Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Je suis saucisse!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде този изгоря като бушон, а зад всичко стои Бат Боко, той *** суджука.
66
0
 
4
 
! Отговори
цацаров преди 1 година
Нито един български журналист не си направи труда да навлезе в темата. Обещавам ви, че ще се получи много интересно четиво. Кой е Антон, кой е Харитов, кой е Рокера, от кого е назначен за Директор,Кое е безмозъчното същество на което Мартинов съсипал бизнеса? Предстои раздаването на картите по Водния цикъл, но залозите вече са сложени на масата. Някои си купиха последен модел Range Rover,на други им предстои да заемат новите си постове във ВиК. Поровете се , ще ви стане доста интересно.
65
0
 
4
 
! Отговори
Блажения Б.€. Б преди 1 година
Блажи и още как! :D
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живко е от "интегрираните".Народа след 1944 година е казал за назначените управници от БКП "На простия му дай власт,и му гледай сеира".
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блажиш ли, Бойко?
62
1
 
10
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
Един свестен няма в ГРОБарската пасмина!
61
0
 
13
 
! Отговори
9689 преди 1 година
Живко,хвърлен си на кучетата.Казвай на кого носи от суджука щото вече си изпята песен,или ти обещаха да ти вземат само половината.Практиката на мутрата и цвъки е такава,който не си плати.......
60
0
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
До Анонимен 60
Добрутро! Е при мутра премиер и председател милиционер, какви да са ГЕРБ ?!
59
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
просто не ми е ясно как този завършен престъпник е влезнал в парламента с идеята да служи на народа ГЕРБ ТАКИВА ПРЕСТЪПНИЦИ ЛИ СА ВАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ много съм разочарован от вас
58
1
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 1 година
С тази гаранция от 45000лв. държавата да му купи суджуци и до като не ги изяде, сутрин, обед и вечер + един варел с вода да не го пущат от кауша, пък после да го съдят за останалите обвинения ! Да видим "кон боб яде ли, екс депутат дебелей ли "
57
1
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Този дали няма да се озове при Галеви ?
56
3
 
25
 
! Отговори
Бойко Суджука преди 1 година
АЛО,ЖИВКО СУДЖУКА ЛИ Е?ИЗПРАТИ МИ ОЩЕ ЕДИН ТОН СУДЖУК С ЕЛЕНСКО МЕСО,ДА НЕ СТАНЕ БЯЛА С ТЕБЕ!
55
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е тоя суджука а шефа му, оня с дебелия врат дето ни командва от 15 г
Тоя е само пионка, използваха го и му биха шута
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли време да решим и направим необходимото,за да може "догодина за цял народ суджуци да има"? В началото на демокрацията се говореше,че в Белене прасетата много добре виреели...Ако закараме достатъчно количество заслужили строители на капитализма в БГ- в-к "Капитал" ги водеше на отчет,ще има работна ръка и за АЕЦ-а, и за Хъба,и за Нефтопровода,срещу който скачаше аса на плето-плетенето в БГ,а в почивното време ще се грижат и за прасетата за народа!Свинаров--пардонт-Домусчиев ще им е баша!
53
0
 
27
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
По-полека бе, мутро СИКаджийска, *** и проста като куха кратуна, банкянски сорт! Какви комунисти бълнуваш бе, неграмотен мерзавецо, дето до вчера размахваше бухалки и рекетираше нещастни дребни търговци по заповед на СИКаджийската мутра от банкянския БОСТАН? Та нали точно около него са все комунисти, фанатици комунисти, деца и внуци на комунистически терористи, изверги и убийци! Като дебелата Лилянка Павлова, например, нищо че напоследък банкянската мутра й удари един шут по дебелия задник.
52
0
 
34
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 1 година
СЛЕД КАТО ОТКРАДНАХА МИЛИАРДИ ОТ ЕВРОПАРИТЕ И ОТ НАРОДА, НИКОЙ НЕ Е ОЧАКВАЛ, ЧЕ ЩЕ ПАДНАТ ТОЛКОВА ниЗко ДА КРАДАТ СУДЖУЦИ
51
0
 
17
 
! Отговори
До Емигрант преди 1 година
НЕКАКЪВ ЕМИГРАНТ СЕ ПРИЩИ ТУК.
ТАКА Е , БАКЕ! ВСИЧКИ ИМАТК ЗАДНИК, АМА СЕ СМЕЯТ НА ТОЗИ, НА КОГОТО СЕ ВИЖДА.
50
0
 
30
 
! Отговори
Един преди 1 година
С такъв набор неопровержими доказателства ще го осъдят, точно както осъдиха и Христо Бисеров. Oh, wait!...
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мнго рано разкриха далаверата. Иваче суджуците щяха да стигнат по предназначение. Затова е сърдит Боко.