"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...

Живко Мартинов е извън ареста с парична гаранция от 45 000 лева
83
"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...
Снимка: Кадър Youtube

Специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура обвини бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и шефа на  дирекцията по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова за няколко престъпления.

Още по темата

Първото обвинение срещу Мартинов е за упражнена от него принуда спрямо търговец на месо. Целта била той да се разпореди със сумата от 15 500 лв., съобщиха от прокуратурата.

Второто обвинение е за отправена закана за убийство.

Мартинов е обвинен и за това, че заплашавал бизнесмена, че ще бъде арестуван, че ще му прати данъчни проверки на дружествата, за да "смачка фирмите му".

Така го принудил да се разпореди безвъзмездно с общо 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско месо и 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.

Живко Мартинов е обвинен, че опитал да помогне на лице да бъде осуетено спрямо него наказателното преследване и да остане ненаказано. Извършеното престъпление е причиняване на смърт по непредпазливост на две лица при нарушаване на правилата на закона за движение по пътищата.

Ексдепутатът е обвинен, че през 2015 г. заплашил заместник-директора полицията в Добрич и началника на полицейското управление в Балчик да извършат действия по служба.

Живко Мартинов е с обвинение и за това, че през април тази година опитал принуди директора на ВиК в Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период от време, като злоупотребил с властта си като народен представител.

Спрямо Живко Мартинов е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 45 000 лева.

В хода на провежданото разследване прокурорите събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, заемаща длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Днес тя е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество. Дружеството е собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало настоящото разследване. Това лице е и свидетел по делото срещу него.

Заповедта е издадена без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни имуществени и неимуществени последици за дружеството, изразяващи се във финансови загуби и пропуснати ползи за периода, в който обектът не е могъл да извършва дейност.

Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
20
 
! Отговори
...... преди 6 години
От всички се радвам най-много на Сидеров ....за какво му беше толкова години да реве по площади протести боища ....за какво му беше да говори истината и след това го изкарваха луд .....радвам се че се промени и вече стана част от другите ....стой си пълни си личната хазна и виж как вече никой не го изкарва луд :) и аз да бях депутат много ясно че щях да крада колкото мога ....тоя народ си е добре и без пари си трае !
43
1
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Сега вече очакваме и ОСТАВКАТА на шайката СУДЖУЦИТЕ 3 - това е модел на управление на ГРОБарските КРАДЦИ в цялата страна!!!! Резултата е съсипан и фалират малък и среден БЪЛГАРСКИ бизнес. Прокурорите ако се поразровят в ГЕРБерските общини, агенции и министерства ще трябва да построим нови 123 ЗАТВОРА (с европейски пари).
42
0
 
29
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Много чевръста тая прокуратура. Няма една седмица и му повдигнаха обвинение. Тия темпове не са им присъщи. Обаче идва ред на съда да наложи своето безгрижно темпо и след пет - шест години като се забрави всичко да го оправдае.
41
0
 
25
 
! Отговори
Калашников преди 6 години
Сега ще го обвинят в какви ли не неща за да може да си плати колкото е възможно повече, като накрая ще си излезе невинен. Някоя банкова сметка ще е още по-тлъста, а ние ще псуваме грозно с чаша ракия в ръка, и всичко ще се забрави за 3 дни.. пак..
40
1
 
26
 
! Отговори
<><> преди 6 години
И аз искам така да крада и рекетирвам примерно 1 милион да си натрупам после да си платя 50 000 гаранция и 950 000 чиста печалба остава и аз съм на свобода :) Демокрацията е хубаво нещо !
39
1
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Депутат да си :) Перата за един шамар вече 1 месец в ареста ...тоя рекетирва в особенно големи размери , причиняване на смърт , притискане на виши полицаи да извършват престъпления по служба , заплаха за убийство ....смятай той си набавил от рекето сумати пари и му дават парична гаранция демек с 1-2 тона суджук си излиза сух от цялата ситуация ? Нема такава държава .....на Бойко човек да си :) Да ме уволнява то пак ще има за мене !
38
1
 
13
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Под това високо чело, много акъл ще да има...
37
1
 
12
 
! Отговори
ист преди 6 години
В затвора ще яде суджук с дупка в средата.
36
17
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Много е важен суджука и апартаментите на Цветанов.Това са "проблемите"на БГто??!Милиардите на Рум.Овч., окрадените банки от Рум.Геч.,далаверите за милиони и милиарди на горепосочените,на *** Сатанинова,на Сатанишев,това е козметика.Там където се краде с милиарди не е интересно."Интересен"е суджука и "апартаментите"на стойност една вечеря в луксозен ресторант на Лазурния бряг,на някоя от горепосочените ***,уреждайки поредния многомилиарден удар в името на опростелия,оскотял "народ".
35
0
 
13
 
! Отговори
зайо байо преди 6 години
Може пък и един бушон да изгърми, защото Брюксел ще спре да дърпа уши и може да зашлеви на някого шамар.
34
9
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 24 То па от БСП са много убави.Я виж Станишко , Корделка , а и те кви убави неща вършат?За това власт няма да видят.
33
1
 
11
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Провери ли съда от къде 45 000лева за гаранция? НАП изкараха ли доходите му? Аз ако си Ааааааааааа вернооо то СЪД НЯМА, защото "нацията" е спящ ***.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако беше някоя слънчево-пясъчна демокрация досега да са му ударили няколко стотин суджука на голо.
31
3
 
14
 
! Отговори
партия СУДЖУК преди 6 години
Ега ти противната мутра! Чиста проба ГЕРБаджия! Друг и не може да бъде!
30
16
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 6 години
Бойко е виновен,че баща ти те е правил на пияна глава.Що си мислите,че всички са като вас ***,тоест чалгаджии,рушвети и ***?!Умрял Бойко за суджуци,че и на всичкото отгоре ще изяде един тон??Само ненормалници,комунеги могат да се връзват на подобни масали и интриги!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня с високото кръвно кога ще получи обвинение?
28
2
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Tоя герберски б***к,вилнял цяла петилетка в Добрич,няма начин да не е с...благословията на Цецо Шестака.Боко явно е...непричом;оставил ги е да се...разпореждат като...феодалчета в регионите,а той е Капо ди тути капи.
27
0
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А за ало ваньо кога? Имаше трима участника, само единия е жив....
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаем кой е истинският виновник? Оня лакомник, Бойко Борисов! Оня, който ни суджук ял, ни суджук мирисал. Той е рекетьора.
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С толкова много обвинения и за нито едно няма да бъде осъден.