"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...

Живко Мартинов е извън ареста с парична гаранция от 45 000 лева
83
"Суджукът" вече с обвинение за заплаха, изнудване...
Снимка: Кадър Youtube

Специализираното звено "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура обвини бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов и шефа на  дирекцията по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова за няколко престъпления.

Още по темата

Първото обвинение срещу Мартинов е за упражнена от него принуда спрямо търговец на месо. Целта била той да се разпореди със сумата от 15 500 лв., съобщиха от прокуратурата.

Второто обвинение е за отправена закана за убийство.

Мартинов е обвинен и за това, че заплашавал бизнесмена, че ще бъде арестуван, че ще му прати данъчни проверки на дружествата, за да "смачка фирмите му".

Така го принудил да се разпореди безвъзмездно с общо 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско месо и 60 килограма филе "Елена" и телешка пастърма.

Живко Мартинов е обвинен, че опитал да помогне на лице да бъде осуетено спрямо него наказателното преследване и да остане ненаказано. Извършеното престъпление е причиняване на смърт по непредпазливост на две лица при нарушаване на правилата на закона за движение по пътищата.

Ексдепутатът е обвинен, че през 2015 г. заплашил заместник-директора полицията в Добрич и началника на полицейското управление в Балчик да извършат действия по служба.

Живко Мартинов е с обвинение и за това, че през април тази година опитал принуди директора на ВиК в Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството за известен период от време, като злоупотребил с властта си като народен представител.

Спрямо Живко Мартинов е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 45 000 лева.

В хода на провежданото разследване прокурорите събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, заемаща длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Днес тя е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество. Дружеството е собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало настоящото разследване. Това лице е и свидетел по делото срещу него.

Заповедта е издадена без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни имуществени и неимуществени последици за дружеството, изразяващи се във финансови загуби и пропуснати ползи за периода, в който обектът не е могъл да извършва дейност.

Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
23
 
! Отговори
... преди 6 години
Бойко може да не яде суджук (кара на червен и черен хайвер защото е хипертоник. Просто ги редува.), но съдията няма кръвно и е взел един тон в гаранция, че живко няма да избяга с другите три. Абе всичко си идва на мястото, когато имаш 4 тона суджук...
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Мартинов се оказва типичен бандит. Подозирам с погнуса, че така навремето е заплашвал, рекетирал и изнудвал дори съучениците си в училище и връстниците си на улицата.
2
1
 
31
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Бушона на местно ниво изгоря, но да не забравяме думите на Баце, че нищо в партията ГЕРБ не се случва без негово знание ;)
1
1
 
30
 
! Отговори
Ж.М. преди 6 години
Единия тон суджук отиде за гаранцията. Втория ще е за прокурора, третия за съдията, а четвъртия си остава за мен.