Развръзка за смъртта в "Лаута": Откриха пистолета! У 74-годишен бивш военен

Мъжът имал навика да прибира всичко, взел дори и цигарите на Божилов
Обновена: 3 авг 2017 15:38 | 3 авг 2017 11:10,
128
Развръзка за смъртта в "Лаута": Откриха пистолета! У 74-годишен бивш военен
Снимка: Reuters

Пистолетът, произвел смъртоносния изстрел, убил бизнесмена Данаил Божилов преди седмица в Пловдив, е открит.

Новината съобщи окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов на брифинг с главния секретар на МВР Младен Маринов.

Оръжието, което полицията издирва усилено от 8 дни, е намерено скрито в апартамента на 74-годишен бивш военен. Той се казва Симеон Стоев и е бивш служител на гранични войски, съобщи "24 часа".

Още по темата

Божилов бе открит с куршум в сърцето в парка "Лаута" миналата сряда сутринта. До него бе открито завързано кучето му. След като няколко дни полицията разследва убийство, криминалистите обявиха, че става дума за самоубийство. Това се доказвало от открито предсмъртно писмо.

Близките на бизнесмена показаха скептичност към версията за самоубийството, още повече, че оръжието липсваше. Днес полицията затвори и тази страница.

"Влязохме в жилището и открихме пистолета затулен между печката и пода. От Стоев са снети показания и е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно държане на оръжие, тъй като в жилището му е намерен и втори пистолет", обясни днес прокурорът Гаврилов.

Той сам зададе въпроса защо разследващите са влезли на осмия ден в жилището, след като имали информация, че бившият военен е взел пистолета на Божилов и си отговори - конституцията регламентира, че частната собственост е неприкосновена и затова трябвало всичко да стане законно.

На въпрос защо му е било на бившия военен да вземе оръжие от самоубиец, главният секретар на МВР обясни, че с възрастния човек били водени разговори в продължение на 3-4 дни.

"Той не искаше да ни съдейства. Заблуждаваше ни, че няма нищо общо. През това време създадохме организация, за да не прикрие следите и всичко си дойде на мястото", каза Маринов.

Той обясни, че жилището на пенсионирания военен било трудно за претърсване, тъй като било претъпкано с вехтории.

"Явно този човек има склонност да прибира всичко, каквото види. Дори е взел и цигарите на мъртвия Данаил Божилов, като призна че ги е намерил на друго място", допълни Маринов.

Той призна, че наистина са се забавили с оповестяване на този случай, но е трябвало да стъпят на доказани факти и по тази причина не давали информация.

"За нас случаят е ясен, разкрит и без съмнения", каза Младен Маринов.

Прокурорът Гавраилов, който в първите часове на инцидента обяви, че разследват убийство, сега уточни, че тезата за самоубийство винаги е била сред основните. Гавраилов посочи, че гилзата е била намерена на метър, метър и половина от трупа.

"Да, закъсняхме с 2-3 часа и това е пропуск с намирането на предсмъртното писмо", каза Гавраилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
5
 
! Отговори
Окомер преди 6 години
Отново бивша фуражка краде, защо не ги подготвят за цивилния живот с елементарни човешки правила?
49
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще набедят болен пенсионер, като прикрият поредната мутра и случая е приключен. Бизнесменът е отказал да се отчита на партията и си получи наказанието.
48
0
 
36
 
! Отговори
Повишение преди 6 години
След такова скоростно и ювелирно разкриване на това "самоубийство" всички ,абсолютно всички служители на МВР заслужават повишение на заплатите с по 70-80 %, 3 ката нови дрехи, безплатни карти на морето, предплатени GSM-и за 3 години, 50 литра нафта всеки месец безплатно!
47
0
 
46
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Уф, не можеше ли да кажат, че го е самоубило кучето и после е изяло пистолета? Щеше да звучи по-достоверно... Ама тук поне не набедиха някой друг, както в случая Белнейски...
46
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ах тези пловдивски клошари :) Клошар запалил тютюневите складове - осъдиха го с космическа за нашето правосъдие скорост.Клошар откраднал пистолета на "самоубилия" се - колко удобноОпасни са тези клошари!
45
8
 
9
 
! Отговори
просто питам преди 6 години
Ако е събирал всичко, което намери, че даже взел и цигарите ... не е ли по-логично, че взел и пистолета?!Или МВР-то решиха, че след като оръжието е в него, значи той го е застрелял?
44
0
 
36
 
! Отговори
Хитрото Коте преди 6 години
Прокурорът прикрива кучето!!!
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате живеем в дърважата на К.ВИТЕ и ние сме най-големите К.ВИ щото вярваме на такива измислени Л..НА дето ни ги подхвърлят под път и над път! Ба си ей!!!!!!
42
0
 
18
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
нагласньов и напасньовала балаистината е че те са некадърници а правосъдието изключително мудно и ето кво се получава ... добре че са имали късмет
41
0
 
17
 
! Отговори
65 преди 6 години
Щом за вас е ясно,какво да кажем ние?Вярвате ли си?
40
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват, че имал големи кредити, които не е можел да обслужва и денят на смъртта му е бил падеж за много голяма вноска. Това би обяснило нещата. На мен историята, включително с откраднатото оръжие ми звучи правдоподобно. Това беше и мое предположение, като обсъждаме в семейството случая. Прочетох тук, че и друг човек е изказал същото. Съдите без да знаете всички факти и реда на нещата.
39
4
 
13
 
! Отговори
до Makedon преди 6 години
Стягай се да учиш албански език, щото до няколко години ако не го знаеш няма да можеш да си намериш работа!
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тия искат увеличение на заплатите
37
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси простотията, човееек, пълен абсурд, пълееен :) :) :) :) Хахахахахаха, то не е хубаво да се смее човек, когато някой е починал, но тази история направо вече е комична. НАПЪЛНО СКАЛЪПЕНО Е, не знам каква е истината, но определено не е тваи :) :) Мирише ми на прикриване на някой много, ама много важен човек, много известен и много важен, който стои зад всичко ;) ;) ;) Голяма измишльотина скалъпиха, вони на фалш :) :)
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е клептоман, защо не е задигнал и кучето?
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така е, докато ги търпите ще ви правят на маймуни. Да се пуснат всички данни около разследването в най-кратък срок, когато то приключи и ако наистина е толкова *** налудничаво, колкото звучи, веднага един огромен протест пред сградата на МВР в София! Само от тояга разбират нашите управляващи, това да не се съмнявате никога в него!!
34
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъпет шоу пасти да яде пред тая история . Как пък един от "фактите" не звучи поне малко смислено и логично!?
33
0
 
24
 
! Отговори
Галев преди 6 години
Сичко е шес!
32
5
 
28
 
! Отговори
Ивко преди 6 години
И сега как ще се докаже че възрастния човек не е убиеца??? Пистолета е намерен в дома му и пръстовите му отпечатъци са по него. За такова нещо в Щатите дедото ще получи стола!
31
0
 
43
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Има три варианта - разследващите са некадърни, прикриват някой, но най-вероятна е третата версия, комбинация от първите две - некадърно прикриват някой!