Бай Симо, който прибра пистолета: А наркомани ли да го вземат?

Мъжът мислел да предаде оръжието, но се притеснил
41
Бай Симо, който прибра пистолета: А наркомани ли да го вземат?
Снимка: bTV

Бившият военен, който бе задържан, защото взел пистолета до трупа на бизнесмена Данаил Божилов, обясни, че го направил, за да не попадне оръжието в наркомани.

"Взех пистолета, защото в парка е пълно с наркомани и щяха да се избият за него. Не съм го направил с умисъл, за да го открадна", каза Симеон Стоев.

74-годишният мъж се изправи пред Пловдивския районен съд днес, който пусна бившия военен под "домашен арест".

"Щях да го върна в полицията, но се стреснах като чух, че говорят за убийство. Помислих, че могат да обвинят мен", обясни още бай Симо, цитиран от "24 часа".

Адвокатът на Стоев, Пламен Бонев, потвърди казаното от бившия военен.

Още по темата

"Намерил го е и е обмислял да го върне. Но като чул по новините, че се разследва убийство, той се уплашил да не обвинят него", каза защитникът. Той обясни и че Бай Симо е болен от алцхаймер, паркинсон и има три стенда на сърцето.

"Не зная дали той е осъзнавал какво върши", каза адвокат Бонев.

Той разказа, че бившият граничар се е разхождал в парк Лаута и се е натъкнал на трупа на Данаил Божилов. Видял е пистолета и го е взел, защото имало много младежи и някой може да се нарани.

Вчера полицията обяви, че оръжието, причинило смъртта на Данаил Божилов на 26 юли, е открито в дома на възрастния мъж. Разследващите откриха още един пистолет в апартамента, препълнен иначе с вехтории и много ненужни вещи.

Днес адвокатът на Стоев обясни, че другото оръжие, открито в дома на бившия военен, е старо и неработещо, и е от времето, когато е бил на служба в армията.

"Колкото до това, че е взел цигарите на самоубилия се, смятам това за градски лакърдии", каза още защитникът. Той настоява за по-лека мярка на своя клиент - подписка.

"Г-жо съдия, искам по-лека мярка, да си бъда вкъщи и да се грижа за единствената ми дъщеря, аз съм половин човек и нямам лекарства", каза като последни думи Стоев. Според защитника му, ако бай Симо остане няколко месеца в ареста, това означава сигурна смърт.

"Как прокуратурата прецени, че един възрастен мъж, вдовец, изключително беден, ще се укрие. Къде? В Южна Африка при Братя Галеви?", попита защитникът.

Прокурор Пламен Георгиев обаче смята, че въпреки липсата на обременено съдебно минало, Симеон Стоев е с висока степен на обществена опасност.

"Държал е незаконно оръжие. Възпрепятствал е органите да разкрият престъплението. Бил е молен от полицаите многократно да посочи мястото на оръжието, но не го е направил. Пистолетът беше открит след обиск в дома му", каза прокурорът.

Но и според него с огледа на възрастта и здравословното състояние на Стоев може да му бъде наложена мярка "домашен арест".


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Да бяха намерили някой неграмотен и неук клошар, но бивш военен, който не знае какво е веществено доказателство.....
33
1
 
3
 
! Отговори
PD преди 1 година
Не е нормално в съда, подсъдими, да си позволяват, да разказват приказки за лека нощ. Това си е неуважение към съд, и хората служещи в системата. Отделно и адвокатите правят същото. Не може хем да си много болен, хем да искаш, да си си в къщи, за да се грижиш за дъщеря си. Не е редно да заблуждаваш следствието седмица, и като не мине номера, да играеш стар и болен. Тези номера характери за определен етнос, трчбва дасе изкореняват, с цялата строгост на закона.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човечецът си краде,което не означава,че версията за убийство,вместо самоубийство,извършено от трето лице,трябва да се отхвърли.
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм,като е видял трупа,едва ли си е помислил за рожден ден.Откраднал си го е и толкоз.Навик от комунизма.Защитата трябва да попита,как един "възрастен мъж,вдовец,изключително беден,който се грижи за дъщеря си"краде пистолет близо до безжизнен труп?!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33. Няма нужда от такъв.Винаги ще се намери,някой клошар,алкохилк или луд,който да обере парсата. В това отношение милиционерите от Пловдив са много добри.
Клошар за запалените тютюневи складове,дементен дядо-клошар за този случай.
Определено заслужават повишаване на заплатите.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към полицията щели да откриват нова длъжност – артист за изиграване на специални роли за спасяване на положението.
28
1
 
13
 
! Отговори
"Призлява" преди 1 година
че то филмите и романите не са толкова толкова "тъпи:
1.Симо има ли или няма демнция, разсъждава ли? Разказът и на адвоката, и на журналиста е ХЕМ има, ХЕМ няма- МНОГО ОТГОВОРЕН бивш военен.
2.Не мога да повярвам, че АКо е нормален, ще вземе пистолет от местопрестъпление !!
3.Имал дъщеря, за която да се грижи?? трябвало да си взема лекарствата///- КОЕ от двете??
Мнго глупости се изписаха- вече не знаем КОЙ- следователи, полицаи или журналисти ни будалкат и не се действува по логичния път( особен
27
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Намерил го и го прибрал, за да не го вземат наркомани?
Още преди 35 години един тогава кандидат-адвокат учеше приятел-крадец, да каже че е взел парите за да ги преброи на спокойствие вкъщи преди да ги отчете...

А за трупа какво е помислил?
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай сега защото бай Симо бил болен и възрастен, да му даден един пистолет да си гърми по хората, пък ако убие някой, голяма работа, ще го върнем в тях - стига вече с тази изкривена милозливост, солидарност и толерантност, такива опасни хора не бива да се разхождат свободно!
25
1
 
27
 
! Отговори
ЦЦ до ББ преди 1 година
На бай Симо винаги можем да разчитаме, той е наш човек
24
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дементен старец,без близки или с такива неинтересуващи се от него, създал си име на клошар и на човек,който не е с всички я си.
Мечтата на всеки следовател. Случаят е приключен. Отивам на протест за заплати.
23
3
 
16
 
! Отговори
ПРАВИЛНО Е ПОСТЪПИЛ преди 1 година
Всеки нормален човек, на който му е писнало от ВИС,СИК ОЧИ,бай МИЛЕТА и ТИКВИ като наследници на избитите и живи бандити от 90 те както и грабители като КОСТОФФ, ЧЕРЕПА,ПЕЕВСКИ и сие и ...и...ЦАРЯ и МУТРИ като Ц.Ц ТРЯБВА да има оръжие да ги поздрави ПОДОБАВАЩО когато му крадат и последните стотинки от джоба
22
1
 
18
 
! Отговори
Снагата Кристи преди 1 година
Край, ще пиша крими.
21
2
 
16
 
! Отговори
akud преди 1 година
драги ми правосъдни и разследващи ц*рвуле, какви са тази скалъпени версии. вия сте много плоски бе селяц*, бай симо на кого е баща????
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези взеха да ни будалкат все едно сме американци! Аре моля, наивни, наивни, ама чак пък толкова!!!!
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В МВР си има главен сценарист и постановчик назначен за специални случаи. На един платиха да изиграе стрелба по Ахмет Доган, сега издириха болен, неадекватен човек да е взел пистолета, пък даже му било претрупано жилището та трудно го намерили. Този човек е истинско попадение, едва ли знае за какво иде реч.
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така, човекът се е самоубил, пистолетът е бил до него, а не в другия край на града, дядото минал, взел пистолета за да не го вземат наркомааните, пък после случайно разбрал, че говорят за убийство и се стреснал? Пита се, като е взел пистолета от умрелия човек, какво си е помислил? Че не е убийство, ами онзи е легнал да се наспи с дупка в гърдите ли? И взел пистолета, за да не му го вземе някой, докато той спи с дупка в гърдите?
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехехе, тоя ни взе за мезе всичките :)))
16
0
 
15
 
! Отговори
777 преди 1 година
Che e vinoven, vinoven e dqdkata, ama mnogo mi e interesno kogato prokurori se pravqt na veliki I principni na obiknoven smazan ot jivota chovek, a pred biznesmeni te samo se usmihvat.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще измислят приемлива версия. Например самоубилият се, след като се е гръмнал, лично му е предал оръжието да го пази под смъртна заплаха