Георги Гатев обжалва спрения му достъп до информация

Заместникът по СРС-тата твърди, че не е извършил никакви нарушения
4 авг 2017 13:52,
1
Георги Гатев обжалва спрения му достъп до информация
Снимка: Reuters

Зам.-шефът на Националното бюро за контрол на СРС-та Георги Гатев обжалва решението на ДАНС да отнеме достъпа му до класифицирана информация. Това става ясно от писмо на Гатев, изпратено до медиите.

Георги Гатев обжалва спрения му достъп до информация

В него той пише, че достъпът е бил отнет с "изцяло неясни мотиви" затова той е подал жалба до Държавната комисия по сигурността на информацията, информира БТА.

Гатев е категоричен, че не е допуснал никакви нарушения на служебните си задължения или други нарушения, които да са основания за отнемане на достъпа му до класифицирана инфорамация.

Преди десет дни ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на СРС-та.

Това стана няколко дни след като прокуратурата съобщи, че член на Бюрото се е срещал с подсъдими и обвиняеми магистрати и ги е съветвал как да подадат молба в Бюрото за контрол на СРС-та.

В случай, че Гатев остане с отнет допуск до класифицирана информация, той може да обжалва това решение пред Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕрги Гатев да вземе 10 дка домати !Да ги обработва,продава ,да плати данъци и заплати /ако може / и ще бъде много по-полезен на България !Но ,това не е ,като да пърдиш цял ден на един стол !!