Променят 70 закона заради е-свидетелството за съдимост

Цачева: До 30 септември НС трябва да приеме промените!
4 авг 2017 21:13, Анисия Иванова
3
Променят 70 закона заради е-свидетелството за съдимост
Снимка: БТА

Над 70 закона предстои да бъдат изменени до 30 септември от Народното събрание. Това ще даде възможност да се приеме наредба, която да позволи издаване на електронно служебно свидетелство за съдимост, без ангажимент за гражданите.

Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева на брифинг за акцентите в сектор "Правосъдие" в управленската програма на правителството.

Цачева отбеляза, че основен приоритет е намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса. Тя допълни, че предстои да се изгради и надгради вътрешната свързаност в Агенцията по вписванията между Имотния, Търговския и регистъра Булстат.

Правосъдният министър съобщи още, че се предвиждат промени в процедурата по получаване на българско гражданство.

Според тях, в същия момент, когато се подават документи за българско гражданство, ще се насрочва и провеждането на интервю със съответното лице.

По думите й така срокът за придобиване на гражданство ще бъде намален с една и половина години, тъй като провеждането на интервюто се оказва основна причина за получаващото се забавяне при процедурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
sport преди 6 години
Издаването на свидетелство за съдимост налага промяната на над 80 закона? И дори да е така, това е безумие!!! А на всичкото отгоре не разбирам каква толкова сериозна тежест е това?