Защо бившият военен е взел пистолета ли? Ами, за да не го вземе друг!

Натривки издали бившия военен, в чийто дом бе открито оръжието
4 авг 2017 10:52,
71
Защо бившият военен е взел пистолета ли? Ами, за да не го вземе друг!
Снимка: Reuters

Защо бившият военен Симеон Стоев е взел пистолета, с който се твърди, че се е самоубил бизнесмена Данаил Божилов в парка "Лаута" в Пловдив?

Отговорът, който 74-годишният мъж дал на разследващите, бил: "За да не го вземе друг", разказа говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Възрастният човек е сред хората, които са били в близост до трупа на Божилов в първоначалния момент, когато бил открит. На всички тях били взети натривки от ръцете, резултатите от които станали ясни онзи ден.

Още по темата

"Именно по ръцете на бившия военен са установени и барутни частици, които са попаднали там при вземането на оръжието на място", каза Минчева пред БНТ.

Говорителят на прокуратурата разясни, че преди разултатите от натривките да са станали ясни, Стоев е бил питан многократно за оръжието. През цялото време той отричал да го е виждал, а камо ли да го е взимал.

За откриването на оръжието и задържането на бившия военен бе съобщено вчера. Тогава стана ясно, че в дома на възрастния човек е намерен и друг незаконен пистолет. Апартаментът му пък буквално преливал от множество ненужни вещи и вехтории.

"При първоначалните разпити той категорично отричаше да е виждал оръжието, а след като бе намерено в дома му, той призна. Каза, че го е взел, за да не го вземе някой друг. Впоследствие обаче не го е предал, въпреки че е бил на място и въпреки че е викан за натривки", разказа Галина Минчева.

Тя обясни, че днес се очаква да се поиска задържане под стража за бившия военен, тъй като освен, че у него са намерени два незаконни пистолета, той сериозно е възпрепятствал разследването на смъртта на бизнесмена.

"По делото, по което мъжът е задържан, ще бъде извършена и експертиза, която да включва психологическо изследване", обясни още говорителят на прокуратурата. От него щяло да стане ясно дали мъжът има някакви проблеми и не е клептоман например.

Галина Минчева потвърди версията на прокуратурата и полицията, че към днешна дата всички данни сочат, че бизнесменът Данаил Божилов се е самоубил.

"Още на мястото при първия оглед, близо до трупа, е намерена гилза от огнестрелно оръжие. Оръжието действиелно не бе намерено към този момент. Направената впоследствие балестична експертиза категорична потвърждава, че тази гилза е от оръжието на починалия", обясни говорителката на прокуратурата.

Тя припомни и че е открито предсмъртно писмо от починалия, а експертиза категорично е доказала, че почеркът в него е на бизнесмена.

Данаил Божилов бе открит с куршум в сърцето на алея в пловдивския парк "Лаута" на 26 юли сутрита. Завързано до него бе намерено и кучето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
13
 
11
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Принципно има хора, които не се застрелват в главата от ... суета. Да сте чували за жена, която се е застреляла в главата? Хвърлят се или се тровят от чиста доза суета. Да не си развалят външния вид. Това може да обяснява защо се е застрелял в гърдите. Човека може би е бил депресиран, което моментално изключва взимането на 'умни' решения, къде, кога и как да се самоубие. Историята с клошаря не е чак толкова фантастична. Наистина прибират всичко каквото намерят.
20
3
 
7
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Ауу, Надето е нервна нещо
19
4
 
15
 
! Отговори
Хорейшо преди 6 години
Много филми гледате. Историята звучи напълно правдоподобно. Лесно може да се навържат куршума, гилзата и пистолета. Нали е законен и в полицията имат образци.
18
6
 
10
 
! Отговори
Надето преди 6 години
До 12Вземи научи географията,м.ишко.Те знаеш ли къде се намират на картата Аржентина и Перу?И какво обще имат с Турция?А,м.ишко?
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според добре информирани източници, Джеймс Камерън и Стивън Спийлбърг са в ожесточена битка за правата върху сюжетите на МВР за следващия им блокбъстър.
16
3
 
37
 
! Отговори
льольо преди 6 години
айде, дързост и красота 9745 епизод :) отивам за пуканки и кола :)
15
1
 
33
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Всичко хубуу, ама защо сте сложили снимка на револвер, а говорите за пистолет? :))) Аз пък си мислих, че кучето го е заровило някъде след като стопанина му се е самоубил или го е глътнал, ама карай, и така става, щом сте казали...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да бе да, верваме
13
7
 
22
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Ц.вър П.ър и Боко Локо са нереализирани писатели във фантастиката.Трябваше да покажат оригиналност и при скалъпване на убийството,пардон самоубийството на Мишо Бирата.
12
7
 
36
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Диагноза: типичен дрт *** от БНА от времето на Татовия Златен Век. Докато носят РЪЦЕТЕ, ще служа. Крадлив, страхлив и подъл. Москвичът му - винаги в тон с цокъла на казармените сгради. В мазето му - от патрони за Калашник през тенекиени чинии и лъжици до диференциали за УАЗ.Опора и стълб на народната армия.
11
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-трагикомичното е, че тия сами не си дават сметка колко абсурдно им звучат приказките. За такъв мат'рял, такива разкази.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значииии, по военния има следи от барут, намерено е оръжието на престъплението което най-вероятно е с отпечатъците на военния. Демек сега трябва да му се повдигне обвинение за убийство.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Файнъл Фентъзи 14
8
8
 
43
 
! Отговори
Lovely day преди 6 години
Явно искате да ни накарате да се посмеем,в този горещ и задушен ден.Те осъзнават ли колко абсурдно звучи всичко това?Един съвет към всички хора-спасявайте се докато можете /я в Аржентина,я в Перу/,защото това не е държава,а к.лозет!
7
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toзи разказ нямаше да мине дори при хлапетата в една детска градина
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точ'така,както казваше покойния Тодор Колев в един филм-"и да не е мой,няа го оставя на улицата я".
5
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този сюжет ТИКВАТА сам ли го измисли или му е помагал ЦВЪЦКО?
4
1
 
20
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
Чакам с нетърпение коментарите
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a с колко куршума е бил самоубит онзи?
2
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже е лято и няма добри кинопрожекции в научно-фантастичния жанр, мога и да чета бюлетините на МВР.