Защо бившият военен е взел пистолета ли? Ами, за да не го вземе друг!

Натривки издали бившия военен, в чийто дом бе открито оръжието
4 авг 2017 10:52,
71
Защо бившият военен е взел пистолета ли? Ами, за да не го вземе друг!
Снимка: Reuters

Защо бившият военен Симеон Стоев е взел пистолета, с който се твърди, че се е самоубил бизнесмена Данаил Божилов в парка "Лаута" в Пловдив?

Отговорът, който 74-годишният мъж дал на разследващите, бил: "За да не го вземе друг", разказа говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галина Минчева.

Възрастният човек е сред хората, които са били в близост до трупа на Божилов в първоначалния момент, когато бил открит. На всички тях били взети натривки от ръцете, резултатите от които станали ясни онзи ден.

Още по темата

"Именно по ръцете на бившия военен са установени и барутни частици, които са попаднали там при вземането на оръжието на място", каза Минчева пред БНТ.

Говорителят на прокуратурата разясни, че преди разултатите от натривките да са станали ясни, Стоев е бил питан многократно за оръжието. През цялото време той отричал да го е виждал, а камо ли да го е взимал.

За откриването на оръжието и задържането на бившия военен бе съобщено вчера. Тогава стана ясно, че в дома на възрастния човек е намерен и друг незаконен пистолет. Апартаментът му пък буквално преливал от множество ненужни вещи и вехтории.

"При първоначалните разпити той категорично отричаше да е виждал оръжието, а след като бе намерено в дома му, той призна. Каза, че го е взел, за да не го вземе някой друг. Впоследствие обаче не го е предал, въпреки че е бил на място и въпреки че е викан за натривки", разказа Галина Минчева.

Тя обясни, че днес се очаква да се поиска задържане под стража за бившия военен, тъй като освен, че у него са намерени два незаконни пистолета, той сериозно е възпрепятствал разследването на смъртта на бизнесмена.

"По делото, по което мъжът е задържан, ще бъде извършена и експертиза, която да включва психологическо изследване", обясни още говорителят на прокуратурата. От него щяло да стане ясно дали мъжът има някакви проблеми и не е клептоман например.

Галина Минчева потвърди версията на прокуратурата и полицията, че към днешна дата всички данни сочат, че бизнесменът Данаил Божилов се е самоубил.

"Още на мястото при първия оглед, близо до трупа, е намерена гилза от огнестрелно оръжие. Оръжието действиелно не бе намерено към този момент. Направената впоследствие балестична експертиза категорична потвърждава, че тази гилза е от оръжието на починалия", обясни говорителката на прокуратурата.

Тя припомни и че е открито предсмъртно писмо от починалия, а експертиза категорично е доказала, че почеркът в него е на бизнесмена.

Данаил Божилов бе открит с куршум в сърцето на алея в пловдивския парк "Лаута" на 26 юли сутрита. Завързано до него бе намерено и кучето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо на снимката си нарича револвер, а не пистолет. Не са особено популярни в България.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цялата тази история може да направим страхотна игра, ще разиграем вероятни ситуации и ще залагаме. И убития сигурно се забавлява с разследването!
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, човека не е искал да дарява суджуци.
58
2
 
11
 
! Отговори
Кучето преди 6 години
Аууу, аууууу! Може да немога да говоря но мога да пиша. Ето как се случи. В храстите Гергов се сдобряваше с Корнелия. В това време, тайна среща в района имаха Б.Б. Ц.В и Пеевски. Разговаряха за КТБ. Изведнъж Корнелия се сепна, Гергов я прикри с бирено коремче, другите трима се смутиха изненадани а стопанина ми Бог да го прости като видя Корнелия гола му прилоша. Изпадна в амок и са гръмна. Всички са разбягаха, аз се вързах за да не избягам и аз. А този военен какъв ще да е, такъв въобще нямаше!
57
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Анонимен 58:Да,прав си!То в цялата държава бъка от такива разбирачи,а не работачи,та за това сме и на този хал,както народът правилно е казал:"На всяко гърне мерудия"!?!?!?
56
1
 
4
 
! Отговори
стар кадия преди 6 години
Обвинение по алинея:"...прикриване на убийство...".Това си е престъпление отвсякъде!
55
1
 
6
 
! Отговори
остават преди 6 години
1.натривки от ръцете на мъртвия2.защо БРАТЪТ Тони твърди,че Данаил НИТО е давал, нито е вземал пари назаем? А тези 45000 от ПИСМОТО Тони ПРЕЖАЛВА ли ги? И не казва, че е истина: тогава трябва да каже, че писмото не отговаря на истината, защото той, ТОНИ, е гл. действ. лице и причина за самоубийството . И писмото.Военният е бил КПП гр. войски и знае мнго добре, как НЕ СЕ ПИПА намерено оръжие, с което е извършено престъпление: освен да симулира "деменция' или да се е "съгласил'- за честта на воен
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали вече се разбрахме, че в някои браншове бивши няма, още повече *** зеленочорапковец!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко разбирачи има тука...
52
0
 
9
 
! Отговори
Сценарист до 55 преди 6 години
Недей да разкриваш най-големия "туист" от сериала!
51
1
 
11
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Много разводнен случай. Цяла седмица четем разни версии. Поне си пълнят сайта. Иначе за какво да пишат.
50
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В следващата серия ще разпитат кучето и то ще каже цялата истина! Кучето е персонаж, който още не е оправдал присъствието си.
49
2
 
32
 
! Отговори
ВЯРВАМЕ преди 6 години
Стига вече с тази Новина на МВР България .Повярвахме че е Самоубит .Цветан Василев ще Разтърси Държавата ни .
48
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните герберастки скалъпени лъжи. Като са некадърни да открият убиеца, отново обвиняват поредния клошар.
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото е бил митничар и е свикнал да взима.
46
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46.В никакви филми не се вкарваме. Само полицията направи драматизация, достойна за холивудски екшън. Ние само коментираме как едно по едно си спретват нужните доказателства, а то е достойна за съжаления комедия. Остава сега да разпитат застреляния и да получат пълните му самопризнания, че се е самоубил. На полицията могат да й обяснят, че могат да станат за смях и без да полагат толкова усилия.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм възрастен човек и непременно бих взел патлака защото на нас възрастните сега най ни е нужно това !!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хора, в големи филми се вкарвате!"И ти ли ще ни баламосваш? Да не работиш и ти в МВР?
43
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой би се самоубил с изстрел в сърцето?
42
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, в големи филми се вкарвате!Нещата са ясни!Нито бизнесмена е толкова голям, бог да го прости, нито е бил толкова значителен, че да се разиграват такива сценарии!