Прокуратурата рови: Законна ли е заповедта за Калиакра

Иска от Нено Димов цялата документация по случая
18
Прокуратурата рови: Законна ли е заповедта за Калиакра
Снимка: БТА

След бунта на местните, прокуратурата се захвана със заповедта на екоминистъра Нено Димов за "Комплекс Калиакра".

Още по темата

Върховна административна прокуратура образува преписка по публикации и предприе проверка за законността на заповедта, с която е въведена и забрана за разораване, залесяване и създаване на трайни насаждения, плодови и зеленчукови култури, зърнено-бобови култури, листно-стъблени зеленчукови култури, кореноплодни зеленчукови култури, луковично-зеленчукови култури, маслодайни култури, влакнодайни култури, етеричномаслени култури, едногодишни или многогодишни фуражни култури на територията на "Комплекс Калиакра" до обявяването ѝ за защитена зона, но за не повече от 2 години.

От ВАП е изпратено разпореждане до министъра на околната среда за представяне на копия от административната преписка по издаване на посочената заповед и от документацията за защитена зона "Комплекс Калиакра" в т. ч. и относно начина на създаването на картен материал и координатен регистър на границата на защитената зона.

Предстои вземане на решение относно предприемане на мерки от компетентността на ВАП, след проучване на съответните данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
Хубаво но... преди 6 години
Калиакра е само игла в купа сено сръвнена с Добружа.Защо представиха Калиакра за Добружа?Активмо мероприятие на атакистите срещу природолюбителите,които са умни начетени и европейско мислещи млади хора -от малкото останали в родината.....
16
1
 
4
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
Това си имотите е много грубо за българските граждани,защото те не могат да си купят жилище заради цените диктувани от вън.Населението намалява, а имотите се увеличават.Инвазия????Всеки чужденец да внася такса 10% от сделката за фонд за млади семейства ,които да живеят в България при придобиване на имот от фонда и да имат дете-деца....Иначе няма да има кой да храни политиците,чиновниците и социално слабите....
15
1
 
2
 
! Отговори
Ач преди 6 години
Перките и голф игрищата са законни вече и ЕС се смири с тях при условие да не се унищужава вече Калиакра.Но сега имотите се купуват от чуждени и има апетити и за каманаците ,които никога не са се ползвали за земеделие поради липса на почва...
14
1
 
1
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
И кво ся еколозите са *** и предатели ,а купените протестиращи роми пред общината с напечатани плакати в ръка -патриоти родолюбци.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе стоите бе, строите ощена нас ни трябват леглова база, догодина ще има ръст на турситите със 150%, а приходите със 754%който не може да се дореди на слънчака ще се настанява временно на калиакра докато се осовбоди нещов гърция гадните маляки не ми дават по-голяма квадратура и сега трябва да набия едната стая подземята
12
1
 
5
 
! Отговори
Писимист преди 6 години
Тотална некомпетентност и безхаберие във всички нива на управленската власт.Само "Калинки" на постове и плямпащи лъжци.Няма как да мръднем от блатото....Министерство да излъже народа че се забранява земеделието в Добружа е голяма излагация.Тия за кои външни служби работят?Става дума за няколко стотин декара около Калиакра,които са каманаци.Искат да правят вили за руснаците там и да унищожат единствена по рода си природа в Света за 30 сребърника.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук ефенди!Кажи на Цвъко повечко да прочете - за разлика от други ГЕРБ-ерясали и в мозъците специалисти все пак е ЗАВЪРШИЛ училище за слаборазвиващи- и по- подробно да ти разкаже,че едно от големите народни въстания в БГ срещу такива дерибеи като вас е вдигнато около Каварна и не е добре вече 28 г да се гаврите с народа ...А и ДРО-филиал на ГРУ- не е създадена в София!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DimOFF!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да очакваме престъпниците да ни решат проблемите, след като те самите са ги създали? От нас се иска само да им плащаме за кражбите.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера бях на север и наистина видях разкъсана птица от такава перка. а там са хиляди, не знам дали не станали и 10000 перки. същевременно, птиците си кацаха в нивите и дворовете на хората, както е навсякъде из планетата и си кълвяха, даже пееха. каква е логиката да оставим голф игрищата и перките, а да се забрани на стопаните земеделието, от което реално се прехранват и хора, и птици, пчели и всяко живо същество?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми добруджанци направо да обявяват независимост :)..поне ток - бол и ще цъкат голф до насита.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я проверете на кого са перките дето правят ток? На Цветелинка Бориславова, изгората на Бай Суджук. Кога ги направиха, с години преди срока, колко се заплаща този ток, на много висока цена. А на кого са голф игрищата? Тях спасиха мишениците и Тиквата ще протака, лъже, заблуждава и няма да помогне на хората там. А те правилно са разбрали, със Суджук Паша няма смисъл да се преговаря. Вижте какво стана с Хитрино. Всичко замря. Къде са къщите които обеща ту//лупа от Банкя? Замаза и там работата.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От умрял-писмо!Много ще има да чакаме -Прокл.атикурата е в отпуск, а до наесен баш-герберските прасета ще наЦвъкат и наЦацорят достатъчно нови и тлъсти управленски упражнения,които ще "затъмнят случката !Все пак- държавна служба на частни престъпници, капиталисти и терористи- трябва да се работи!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е законна, разбира се. Ако мине. Но хората остават без поминък но какво ги интересува Зелените изнудвачи! Важното е да изнудават и събират пари. Този Тома Белев заслужава да го набучат на кол на нос Калиакра и там да го изкълват чайките. А Бсй Суджук паша, какво се прави на улав? Колко години е на власт, защи не реши проблема? Защото му дреме за българите и България, важното е да го хвалят в Брюксел. И като за трети път е премиер, кое стана по-добри у нас, здравеопазване, екология, образовани
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
алоо! 10 години разрешавахте хиляди огромни ел. централи, които наистина убиват птиците, позволиха 3 голф игрища върху дюни и чернозем, сега щели да забраняват хората да ползват най-плодородната земя в Европа, понеже бобът и царевицата вредят на птиците? ами те птиците с това се хранят, не с топки за голф - къщи и земя там има от хиляди години, както и птици. ненормалното са тези игрища, мутренски хотели и ел. станции на всеки 10 метра. голф топки ли ще ядат птиците, че и хората?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама не са зелените кратуни виновни, а държавните кратуни. няколко поредни правителства взеха комисионни под масата, за да се изперат едни милиарди с ветрогенератори и голф игрища и когато евр. съд установи, че тези перки убиват птиците, просто ни каза да спрем. в белите държави махнаха перките, а у нас забраняват на обикновения човечец да си копа нивата, докато генераторите остават! министърът гордо каза: спасихме голфа, а реално нас ни осъдиха не заради ниви и къщи.
1
2
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Нищо не се казва в заповедта за въздуха. Може ли да дишаме или чакаме допълнителни инструкции от Брюксел. Ако половината от заповедта е вярно, тоя трябва да бъде линчуван