За свободата на Живко Суджука: Гаранцията наполовина - 20 000 лв.

Съдът я намали с мотив за имотното състояние на ексдепутата
77
За свободата на Живко Суджука: Гаранцията наполовина - 20 000 лв.
Кадър: Youtube

Софийският градски съд намали на 20 хиляди лева гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който напусна парламента заради т.нар. афера "Суджук гейт". Магистратите са мотивирали решението си с имотното състояние на Мартинов, предаде БНР.

Още по темата
В края на юли прокуратурата повдигна на ексдепутата шест обвинения, сред които принуда над прокурор, полицаи и държавен служител, и закана за убийство и изнудване. 

За свободата на Мартинов беше определена парична гаранция от 45 хиляди лева. Сумата съвпада с обявената при началото на разследването обща стойност на 4-те тона суджук, 60 килограма пастърма и филе, които бившият народен представител поискал и получил от името на премиера от добричкия бизнесмен Кирил Костов.

С мотива, че размерът на гаранцията е прекомерен, адвокатите на ексдепутата са поискали от Софийския градски съд да я намали.

След анализ на доказателствата и констатацията, че сред тях няма достатъчно данни за имотното състояние на Мартинов, съдът я е редуцирал повече от два пъти.

Магистратите не са се съгласили с прокуратурата, че заради високата обществена опасност и характера на извършените престъпления сумата трябва да е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Живко Мартинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от съда също ядат суджуци, така, че след този жест с намаляването на гаранцията се очакват доставки на суджуци към съответните съдии.
61
0
 
0
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
ай освобождаваите С'уджука че коледните празници идват а мезета няма.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 хил. лева, а останалото в суджуци:)
59
0
 
4
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
До сега не съм се интересувал/ за мен е нездравословен и недосегаем/ за цената на суджука. Не видях в хранителна борса цена по ниска от 27,00 лева/кГ. Или общата му стойност възлиза на около 110 000 лева. Магистратите в РБ са ясни, за адвокатите - да не говорим! Щом всичките вкупом са намалили /редуцирали/ гаранцията по-вече от два /2/ пъти ...... "Следствието свърши! Забравете!"
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
във всяко лошо има и хубаво а то е че суджука става за емблема на герб така тази партия ще бъде по лесно разпознаваема
57
0
 
7
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Суджук ми дай, Суджук ми дайи повече не ме търси...Вземи луканката, саламаАла, Суджука остави!!!!-))))
56
2
 
7
 
! Отговори
DNS преди 6 години
къв суджук какви 5 лв..
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са животни и заслужават само едно: СМРАД И МИЗЕРИЯ!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
А колкото до въпроса за цецо цеца и боко още сигурно разследват и изпитват на уреда къде е ходил и с какви отвертки е човъркал оня специалист по Цецово време дето напусна рожден ден за да ходи да прикрива резилите на шефа си за да унищожава харддиска!Някой когато чуе нещо нещо по въпроса нека ми напише!!!!!
53
1
 
7
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
До номер 45!Абе пухльо пухкав ти живял ли си в онова време за да коментираш?Аз не съм бил номенклатура а Майка ми пиша с главна буква ми казваше бог да я прости,че сега ядем еднакъв хляб с чорбаджиите дето ни продаваха царевично брашно смесено с пясък при меленето!А ако си с къса памет попитай майка си и баща си ако имаш такива за колко лева си почивахаПОЧИВАХА всяко лято на моретоосвен ако не си от онези потомци почувствали се ограбени след години усърден труд с мотиката или кирката и сърпа!
52
0
 
7
 
! Отговори
gele преди 6 години
Пълни ***. Платил и го оправдали. Немам думи К:ва е тая държава?
51
0
 
8
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Абе братя българи,я всеки имащ малко мозък се напъне и сметне по колко суджук и филе елена е плюскал този наш *** на ден след като се знае историята за 3 години и с колко ли пак рекетьорско пиене го е преглъщал това мезе и кажете дали сам е плюскал?!!!!!Имайте предвид това са 4 тона!Апък за по неграмотните да се запознаят по добре какви СИРОМАСИ се намърдаха в тази партия!
50
0
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Таман ...с половин тон суджук си плаща гаранцията ! Рекет в особено големи размери в България се плаща с около 10% от плячката !? Ми то си е чиста далавера !
49
0
 
11
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Накрая може и някой лев да му дадат. Да си харчи, докато го оправдаят
48
0
 
11
 
! Отговори
пери преди 6 години
До Анонимен 32Да се чудиш с това ниско чело как е стигнал до бюлетината... Или може би точно заради него...
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че откога размерът на гаранцията се определя според имотното състояние на обвиняемия? Тя трябва да отговаря на тежесттта на деянието!!!А така е очевидно, че целта е "хайде да сложим толкова, колкото има, че да можем да го пуснем". Правораздаване а ла Тики и Цаци, само сега, само у нас! Насам, народе!
46
0
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
тиквата е по-евтина от Суджука, питайте цецо цървула и местните гейберски организации!
45
0
 
13
 
! Отговори
ТО КОМУНИЗЪМЪТ преди 6 години
ако цитираме ЖИВКОВ не успяхме да постром. Даже СОЦИАЛИЗЪМЪТ си беше недоносче, както казваше с чувство за хумор ПЪРВИЯ. Не че беше много уважаван и тачен, освен от днешните ПЕВЦИ на ДЕМОКРАЦИЯТА, ДЕТО СЕ УБЛАЖИХА от него КОЙ С АПАРТАМЕНТЧЕ, кой с МИЛИОНЧЕ, ама имаше за всички и хората сега даже го тачат повече от преди. Вицовете за социализма и ЖИВКОВ са безброй. Обаче сега даже не ни е до смях, а ни се иска да откъснем главите на местните КОЛОНИАЛНИ ВЛАСТИ и НОВОЧОРБАДЖИИ
44
3
 
5
 
! Отговори
xa-xa преди 6 години
До КОМУНИСТкъф комунизъм бе той е едно недоносче каза ви го още тогава бащицата аре у лево!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До последна думаСъдията, към Живо Мартинов: "Подсъдими, имате право на последна дума!"Мартинов: "25 хиляди лева, плюс 4 тона суджук, 60 килограма пастърма и филе!"----грешна ти е сметката,4 тона суджук,60 кг. пастърма и филе са МИНУС вече,а не плюс