Темида подхвана и щерката на Цветан Василев

Радосвета Василева е задочно обвинена в пране на пари
16 авг 2017 12:23,
9
Темида подхвана и щерката на Цветан Василев

Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев, също както майка й, вече е задочно обвинена в пране на пари.

Към момента прокуратурата отказва официален коментар по случая, но запознати с разследването обясниха пред БТА, че за дъщерята на Василев държавното обвинение е поискало арест за 72 часа.

Още по темата

Юристи не изключват възможността процедурата да бъде задействана и чрез Интерпол.

Призовката до Радосвета Василева е била намерена пъхната под входната врата на жилището на семейството. Според неофициална информация тя била доставена в събота.

Адвокат, представляващ семейството, се е явил пред следовател в Столичното следствие, където е станало ясно, че дъщерята на банкера е вече задочно обвиняема за пране на пари.

Става дума за това, че тя е придобила апартамент през 2013 г. с дарение от баща си, пари, за които прокуратурата твърди, че имат престъпен произход.

На официалната страница на Цветан Василев в интернет, съпругата на банкера е публикувала отворено писмо до президента Румен Радев, в което разказва за случая. В него тя твърди, че призовката до дъщеря й е нередовна, тъй като не е получена лично от нея, както и че са нарушени човешките й права.

Тя също така отбелязва, че обвиненията срещу нея и срещу дъщеря й са повдигнати от един и същи следовател. А един и същ прокурор е издал заповедите им за арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
35
 
! Отговори
Антоанета Михайлова преди 6 години
Сложните схеми, с които Василев е крал пари почват да се разплитат. Много хора тепърва ще започват да плачат и ще се озовават със заповеди за арести. Време е да видим и съдебните дела в ход и първите присъди.
8
0
 
32
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Не е лоша идеа да преслужат и други близко роднини. Явно престпната империя и имала нужда от много доверени хора.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх тресе тримата Дебелака, Шиши, Цаци и Боко. Тоя банкер не се оказа толкова глупав. Дали е крал, няма начин, крал е. Но като им даваше милиони за техните далавери, беше Номер 1 в България. Даже Цецо Шестоапартаментов го накради лично! Тъй като банкера ги показа как са обрали КТБ, кои са сметките на Боко и къде, решили са да ударят дъщеря му. Късно! Амер.сенатор заяви, всичко срещи КТБ е организирано. Как ще реагира Тръмп, не се знае. Главите ще им хвръкнат, сигурно е!!
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкичките. Да им съберем някой лев да се защитят.
5
4
 
37
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 4Нищо не мирише.Цв.Василев и гръга около него използваха пари от КТБ за да финансират проекта Бареков.Надяваха се че когато ББЦ вземе властта да замажат кражбите.Другите политически играчи разбраха каква е схемата и фалираха банката и Бареков отечи в канала.Лъснаха млрд липси и трябва да намерят виновни.Какво по удобно от ЦВ бушона в цялата схема
4
0
 
47
 
! Отговори
Ъъъ, ко? преди 6 години
Ъхъ, а дъщерите на митничари, съдии, депутати, министри, шефове на агенции и т.н. ?! Май демонстрираме "лов на вещици". Тук нещо се размирисва здраво.
3
1
 
37
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Няма да се учудя ако някои фактори в държавата се е отдали на ало измами.
2
0
 
52
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
А Корпулентния глиган и Буда, кога?! Хайде да търсим истината до край. Не като цацаратурата на едноименната оядена тлъста кукла на конци...
1
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано си получи заслуженото наглия крадец Ц.Василев