Прокуратурата проверява: Замърсена ли е Тунджа

Животни умряха след водопой преди седмица
17 авг 2017 20:37, Анисия Иванова
3
Прокуратурата проверява: Замърсена ли е Тунджа
Архив: Булфото

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира и постанови проверка, по повод разпространена в медиите информация, в която се посочва, че на 13 август 2017 г. след водопой в река Тунджа са умрели животни, собственост на мъж от село Кукорево.

Още по темата

Проверката, която има срок за извършване от 30 дни, е възложена за извършване на ОДМВР – Ямбол, РИОСВ – Стара Загора, Басейнова дирекция – Пловдив, Регионална ветеринарно-медицинска служба - Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол.

Горепосочените институции трябва са съберат подробни сведения от страна на собственика на животните и други лица имащи отношения по случая и да установи има ли пострадали други животни, които са пили вода от река Тунджа.

Ще бъде изследвана водата и ще бъде установено представлява ли тя опасност за живота и здравето на хората или животните. Ако се установи замърсяване, то ще бъде установен и източникът за него. Предстои да бъдат взети и проби, които да установят и точната причина за смъртта на животните.

След извършване на горепосоченото и други действия в хода на проверката, наблюдаващият прокурор ще прецени има ли данни за извършено престъпление от общ характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРазбира се,че е и на прокуратурата.Има мъртви животни.По-добре да изследват самите животни,защото след тази новина,тези които замърсяват са вече предупредени.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това работа на прокуратурата ли е?