Норвегия ни дава ?25 млн. за по-добри условия в затворите

Ремонти на арестите, на килиите, на общежитията, център за обучение...
55
Норвегия ни дава ?25 млн. за по-добри условия в затворите
Снимка: Булфото, архив

Над 25 млн. евро са предвидени по новия програмен период на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. за подобряване на условията в затворите, повишаване капацитета на служителите, работещи в сектора и за реинтеграция на лишените от свобода. Това стана ясно на семинар, организиран от правосъдното министерство.

Изграждане на пилотен затвор с учебен център към него, създаване на преходни отделения или т.нар. half way houses за адаптация на затворници, на които им предстои освобождаване, ремонт на затвори и арести, са сред основните цели, залегнали в следващите години, допълват от министерството.

Предвидено е такива преходни отделения да бъдат обособени към затворническите общежития към затворите в Пловдив, Бобов дол и Бургас, а пилотният затвор, към който ще бъде изграден и учебен център, да бъде в Кремиковци.

Производственият цех към Пазарджишкия затвор да стане обучителен център за подпомагане реинтеграцията на лишените от свобода след тяхното освобождаване, е заложено в програмата.

И още: да бъде изграден нов арест и пробационна служба в Петрич, да се ремонтират затворите в Пловдив и Бобов дол, а във Враца да бъде преустроено ново общежитие от открит тип.

Досега Норвегия ни отпусна над 10 млн. евро, с които беше изградено затворническото общежитие в Дебелт към затвора в Бургас, ремонтираха се затворът в Стара Загора, общежитието в Разделна към Варненския затвор, яслата и медицинският център в Сливен, кухните в затворите в Бургас и Ловеч, където се обнови и болницата, в Шумен се изгради нов арест, а Учебният център за служители в Плевен бе реновиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
А за тези милиони не може ли да им изпратим за отглеждане 250 раирани .....?
34
0
 
2
 
! Отговори
наивен преди 6 години
дайте на 25 диверсанти по 1 милион и списък с данни за всички престъпници. Предполагам до 2 месеца всички затвори ще се преоборудват на шивашки цехове... А престъпниците ще беседват с алах, мохамед, банго васил (или с друг бог, в който вярват).
33
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Струва ми се, че като станем затвор на европа, единствените затворници, които ще ни пращат всъщност ще са върнати родни цuгaня, които запълват техните
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Yasho Много скоро, няма да усетиш кога, и ТИ ще станеш "изфъскала пенсия", на никой не се е разминало. Спомни си тези думи тогава, когато други млади ще им се драйфа от тебе!
31
4
 
1
 
! Отговори
Yasho преди 6 години
Щом в една нация не са приоритет младите, а само изфъскали пенсии в този свят , който върви с не знам какви темпове ..квото било било кой както оцелял оцелял ...не се прави на много праведен в комунизма българският тарикатлък беше стил бай *** аре бегай у лево
30
3
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
До Пенсионер,е,няма такава наглост,пенсионерите да бяха работили,а забравих,те тая дума не са я чували,сега пък продадоха децата си по чужбина и на старини продължават да живея както и на младини,шапка на тояга,няма такава гнус по света като българския пенсионер
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще ни ги дава тези милиони. Направо да им ги пратим по пощата нашите затворници да си излежават присъдите при техния лукс. Може да ги научат и на норвежки и да им построят къщичка в някой фиорд .
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто в затворите се напълни с кокошкари, а и нали има по малко и *** (от кумова срама), за да не се чувстват дискриминирани, сега ще им подобряват условията. Иначе току виж че започнала масова практика да завеждат дела с бхц-то че нямашо телевизори в килиите и матраците не са със сребърни йони.А колко ще се открадне от тея милиони, е въпрос на възможности :)
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са за по-добри условия за килиите на политиците, че Сотир нещо ги подпука, само забрави нещо завряния зет!
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече мотивация имат криминално проявените сами да се предават на полицията и да седят зад петзвездните решетки, толкова по-добре за нас, простосмъртните и прошляви ***. Допълнителен бонус ще е че ще имат по-малко възможности да се размножават. Още по-добре за нас.
25
4
 
11
 
! Отговори
Breivik преди 6 години
Ако е за нови затвори с повече малки килийки да иначе да си ги наврат в белите *** и да си гледат тяхната държава там, дето убийци на деца живеят като царе в пандиза и ги съдят че им били сервиралу счупена бизквита.
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатен обяд няма! Норвегия си плаща да няма пришълци от България. Иначе от арабските държави и Африка - МОЖЕ!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
do Yasho преди 6 години
Тези пенсионери са твоите баби и дядовци, родители на твоите родители! Ти къде си отрасъл, кой те е гледал или си бил изхвърлен между блоковете!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще има ли луксозни електрически столове в луксозните затвори,за масажи.
21
2
 
7
 
! Отговори
Boyan преди 6 години
За да им е приятно на нашите престъпници като на техния *** Брайвик...
20
11
 
6
 
! Отговори
Yasho преди 6 години
Стига вече с тез пенсионери те са си взели хубавото в комунизма ...мекото на хляба са взели.За запазване на нацията мисълта трябва да е съсредоточена в младите ......колкото и да са мачкани в живота оцеляват Обърнете внимание на младите нищо , че са здрави :) ))))!!!!
19
4
 
18
 
! Отговори
данъциплащач преди 6 години
като станат луксозни затворите,всички влизаме да живеем там,че навън стана нетърпимо дивашка държава
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
безплатен обяд няма.просто така.къде ли е уловката?ще ни изпращат европандизчии ,да се превърнем в затворът на европа.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луксозни затвори и висококвалифицирани престъпници?!
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Странни коментари Пълно е със и болни пенсионери, които вегетират с 150-200лв. Тези хора вече не могат да работят и единственият начин да им помогнеш е като им дадеш повече пари,за да изживеят края на дните си по по-достойно, а не като ско.тове!А колкото до рехабилитацията на престъпниците, първо държавата да се пребори с корумпираните политици,които дават "прекрасен" пример на народа, че не с честен труд , а с далавери се изкарват пари. Иначе нищо няма да се промени.