Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване
21 авг 2017 17:07, Красимир Ангелов
84
Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: Булфото, архив

Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли жалбите на Петко Петков срещу решението на великотърновския апелативен съд и потвърди присъдата му - "доживотен затвор без замяна" по делото "Стрелецът от Лясковец", съобщиха от ВКС.

Още по темата

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 14 март 2014 година, по време на провеждането на специализирана полицейска операция в дома си в Лясковец, е убил полицая Емил Шарков с незаконно притежавано оръжие и е направил опит да умъртви още петима служители на МВР.

Петков трябва да плати и по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лева на един от пострадалите служители на МВР.

ВКС потвърди и наказанието по друга присъда - за незаконно притежание и съхранение на боеприпаси, както и задължението на подсъдимия да заплати разходите по делата.

Според ВКС наказанията на Петков "са законосъобразни и справедливо индивидуализирани".

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
51
 
! Отговори
коментар преди 6 години
Няма как тази присъда да бъде приета от обществото като напълно справедлива, при положение, че съпругата и майката на убития Емил Шарков сами казват, че Петков не е единственият виновник, а има и други виновни - тези, които са планирали и дали разрешение за полицейската операция, какви обаче са последиците за тях? Убитият Шарков сега можеше да е жив и да е със семейството си, а Петков да е или в психиатрия, или да излежава значително по-кратка присъда.
27
37
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всички които си мислят, че Петко има някакви права на самозащита в случая... Много сте в грешка, при положение че той е открил стрелба по служителите е трябвало да бъде ликвидиран на момента, но уви. Не е било разрешено и за това има загинал полицай. Ако се беше случило това във възхваляваните от вас САЩ, щяха да го направят на решето, барабар с майка му и на никой нямаше да му пука.
26
5
 
59
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Така се прикрива полицейска некадърност...
25
3
 
28
 
! Отговори
друг несъгласен с де преди 6 години
ДО 22 ДА ПОЛУЧИШ И ТИ ТАКАВА ПРИСЪДА БЕЗ ВИНА ИМА В МВР КУП СКРИТИ ФАКТИ! ВИНОВНИТЕ СЕ ИЗПОКРИХА . Но да им се екипът душите и от вън затвора. ПАРИТЕ ВЗЕТИ ПО ТОВА ДЕЛО ДА ИМ СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ТЯХ.
24
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не си обяснявам защо не отцепиха района и да му се обадят да се предаде, дори и да откаже ще са подготвени, по светло , изтрезнели ис две димки през прозореца сам ще излезе. На кого бяха нужни тези изпълнения!? Пък това с дежурните 100 000 х на калпак е смях в залата- преди векове на хората са им давали възможност в определени случаи да си откупят свободата и да не гният в затвора, така че след като са му взели живота с този"затвор без право на зямяна" какви пари търсят.
23
4
 
39
 
! Отговори
Х преди 6 години
До Анонимен 11 В 4 сутринта сънен ,ако някой започне да блъска по вратата ти ,да чупи прозорците ти, нищо че вика ,,полиция" и ти ако имаш оръжие и ти ще го използваш.Всеки може да извика ,,полиция", по един вик не може да разбереш дали са полицаи или хора които искат да ти навредят.Някой преди това пращал ли му е призовка да се яви в полицията, не.От къде са знаели , че няма да се яви.Това беше направено за пияр на главният секретар и ръководствотона МВР.
22
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
присъдата е крайно несправедлива и лъха елементарен опит за "назидание на масите" ...бай петко си е бил дома, в крайна сметка , не е нападал никого, докато не е бил нападнат!
21
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВобжалвай пред арменския поп
20
3
 
31
 
! Отговори
от един с опит преди 6 години
В тази акция за залавянето на "особенно опасен престъпник " МВР СЕ ПРОВАЛЯ. Достойнство на лужителите го няма.НЕ СА И ЗДРАВИ ПСИХИЧЕСКИ ОТ ЛЕК И БЕЗЕРИЖЕН ЖИВОТ. НО ГОСПОД ГЛЕДА.
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14а ти явно прекаляваш с порнофилмите - иначе от къде такива "дълбокомислени" изводи -я един съвет -вместо да пишеш глупости се отдай на любимото ти ръкоделие .
18
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така де. Бай Петко защити себе си и дома си от банда дезорганизирани фуражки без капка професионализъм, които се опитаха да го щурмуват като орда диваци. Сега за назидание пародията на държава ще го унищожи, а и за да оправдае некадърността на безполезните хрантутници, които са част от структурите й.Оръжието на този човек можеше да бъде отнето мирно и тихо, без никой да чуе.
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Бай Миле за това е под земята. "униформени" го разтреляха. Отделно, тия нескопосници вече провалиха едно дело, като разпорстраниха видео в което нареждат на арестувания да ляга на земята защото той е един престъпник. Работа на съда е да отсъжда кой е престъпник и кой не - не на полицията. Заради изцепките им пред камера делото се провали
16
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Акцията в дома на тоя Шарков сигурно вече е влязла в световните учебници по криминалистика за това как не трябва да се провежда една акция...
15
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука бай Петко явно има симпатизанти и съдейки по написаното същите не са далече от него по психопатия!
14
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахлуват в дома ти някакви маскирани бабаити дето са прекалили с гледането екшън филми, самозащитаваш се и ти дават до живот... типично БГ правосъдие.
13
2
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Темида е сляпа, но има джобове и не обича да са празни!
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9тоест първо неговите колеги са се издънили тотално, а след това трябва и да убиват?
11
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Х"САМОЗАЩИТАТА" срещу въоръжени представители на държавата ,чиято работа е да обезоръжават и елиминират опасни елементи -е не само пълна глупост ,но и лишена от здрав разум постъпка присъща само на такива психясали индивиди ,като бай ви Петко. Обикновено такава " самозащита" в другите страни води само до дървено пардесю за самозащитаващият се !!!!!!!!!
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петков трябва да плати и по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лева на един от пострадалите служители на МВР...и как физически ше ги "плати" ? абе какви са тия проформа присъди, които нямат никакво реално практическо изпълнение? що за глупост е да осъждаш финансово някого, когато е пределно ясно, че това дефакто няма как да бъда платено. осъждането трябва да има пратическо изпълнение, а не проформа.доживотната присъда не е справедлива!
9
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слаба утеха за близките на загиналия е това ,че този *** щял доживот да кюти в затвора и да вегитира на държавна издръжка . Да е за урок на неговите колеги -следващия път има ли жертви от тях -тегли му куршума от упор -пък нека после някой доказва предал ли се е или не !!