Иван – не излизал сам, не спял сам... страхлив бил! Психо ли е?

Близки и съседи на 15-годишното момче: Не е способен на убийство!
23 авг 2017 08:52, Златко Желев
84
Иван – не излизал сам, не спял сам... страхлив бил! Психо ли е?
Снимка: "Монитор"

Близки и съседи на 15-годишния Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол от Бургас, са категорични, че момчето не е способно на извърши такова престъпление.

Семейна приятелка го описа като много добро дете.

Още по темата

"Той е страхлив, умствено по-бавно помни, но не е невменяем", коментира пред bTV Любомира Танева.

Съседка на Иван, когото вчера съдът остави в ареста, също го определи като страхотно дете. Според Галина Пенева е абсурд той да е извършил убийството. Съседката допълни, че никога не е виждала Иван да носи нож.

Вчера майката на Иван – Донка Петрова беше категорична, че синът й няма психическо заболяване и не е агресивно дете.

Тя подчерта, че в неделя, когато е станало убийството, Иван не е бил притеснен. Прибирайки се, майка му го е заварила да играе с деца пред блока, на криеница.

По думите й Иван го е страх да ходи сам и винаги излиза навън с нея или с баща си.

"Някой трябва да е с него да го подмага. Страх го е да си легне сам", каза още майката.

Според нея синът й дори не познава парите. Обаждал се по телефона, за да му обяснят колко пари да даде като купува нещо.

Майката казва, че не знае нищо за починалото дете: "Пълна лъжа е, че вещи на момичето са намерени при него. Не знам от кога се познават".

Близките на Иван са категорични – ще обжалват ареста на Иван.

По-късно днес ще бъде погребението на 11-годишната Никол.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67

А защо не? Най-добрите следователи детективи винаги са се допитвали до хората, които много често са им давали верни насоки.

А иначе, страшен си, бе! Как така някой да мисли, да се мъчи да помогне, как така!
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите й Иван го е страх да ходи сам и винаги излиза навън с нея или с баща си."

А как този път не е бил с майка си или с баща си. Що за глупости?
Тази жена непрекъснато си противоречи. Дори не го чувства в желанието си да оневини сина си. Напълно естествено за една майка, но нека лъже по-интелигентно. Не я ли е грях!
А родителите на закланото момиче, какво да кажат на Донка? Че дъщеря им се е самозаклала пред Иван, като се е "боднала"?
68
0
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Детето не е виновно.Това е работа на психопат масов убиец. Да си провери дали Чикатило не е минал границата. Той е заклал малко момче в тоалетната на влака , ей така за кеф.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че вярвам на нашето правосъдие по принцип, но нека все пак първо компетентните органи да докажат вината му, пък тогава да пишем по форумите глупости по негов адрес. Момиченцето да почива в мир и дано намерят убиеца, (може и Иван да е т.е. да са го намерили вече, но може и да не е, всякакви обрати в разследването е възможно да се случат.) но не е редно да хулиш някого, само защото КРИВОСЪДИЕТО ни (по принцип кривосъдие, а в случая може и да имат право) мислело, че Иван е убиеца...
66
1
 
4
 
! Отговори
касапина преди 1 година
Абе като всички убийци са луди защо не видях ни един да прекопа градинката пред блока? Доживотка без помиловка и готово.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Семейна приятелка го описа като много добро дете". Не смея да си помисля какво правят лошите деца.
64
1
 
6
 
! Отговори
Милена преди 1 година
Доста неща по-случая тънат в пълна мъгла!!! Всички эащитават УБИЕЦА и най-вече родителите му, и това е още по-дълбока рана эа блиэките на убитата!!! Би трябвало да има въэмеэдие, и само ПРАВОСЪДИЕТО ще го реши!!! А какво се е случило наистина, никога няма да уэнаем!!! Искрени съболеэнованя на родителите на убитото момиче!!!
63
4
 
5
 
! Отговори
Анна преди 1 година
Нищо не искам да кажа за момичето ,но има 4 профила във фейсбук.Всеки от вас може да го види.На единият пише "ко ми гледаш профила бе батка".....Не мисля че момчето е убиеца.....
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласна съм с Анна.Трябва да се проведе сериозно разследване.Ами ако не е той?Ако пък се окаже, че той го е направил, няма милост.Цялата строгост на закона.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анна преди 1 година
Как ми се иска да имаме и ние една Ангелики Николулу...журналистка разследваща точно такива убийства и изчезвания.Винаги открива истинския убиец....и забележете ВСЕ ОЩЕ Е ЖИВА !!!!"Фос сто тунел"-Светлина в тунела ,така се казва предаването и.Нямаме ни един кадърен и смел журналист,който да потърси ,да разследва ,да се престраши....А иначе драскачи бооооллл!!!Не им стиска да кажат истината ,само драскат папагалски....
60
0
 
11
 
! Отговори
Е преди 1 година
Това ако е най-добрият град за живеене в България, не искам да си помислям за най-лошия.
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука е пълно с психиатри-експерти. Някъв даже почнал да гледа научнопопулярни филми за деца-убийци :)) Страшни сте бе
58
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Поводът за убийството е несъстоятелен, ако по принцип не е носил нож, защо го е взел за срещата си с Никол?
Мисля, че е психопат и убийството е планирано. Ако не бъде спрян сега, има риск да се превърне в сериен убиец, при това много по-рафиниран и брутален.
На любителите на конспиративните теории искам да кажа, че колкото и мързеливи да са родните полицаи, пълни иди.оти не са!
Ако е психопат вероятно е убивал животни заради самото убийство - кучета, котки.
57
1
 
7
 
! Отговори
от друга гледна точк преди 1 година
Да се каже нещо и за сестра му. На колко е години и какво правят това женско бельо при брат и
56
0
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 1 година
много ясно че близките няма да кажат "опасен е"
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, това с крадените профили го разправяйте на друг.
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да попитам за протокола - виждали ли сте 15-годишни момчета пред блоковете си да играят на криеница? По мое време на тази игра играехме до много по-крехка възраст.
53
3
 
31
 
! Отговори
ан преди 1 година
Истината е съвсем друга.Това момче е с умствено изоставане.То няма интелекта на юноша, а на дете.Профилът му във Фейсбук е бил откаднат преди месец и друг е писал от негово име .Този друг е убил и момичето.Това момче не може да пътува само по автобусите, как ще стигне до друг квартал?Полицията да намери убиеца, а не да ни пробутват едно дете с интелектуални проблеми за да покажат колко са добри!Също както с изторелите тютюневи складове в Плвдив, където един луд ги беше запалил!!!
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само много прост селинджър може да създаде такова заглавие. Словоредът е потресаващ, накара ме да мисля за къщурка с външна тоалетна.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам племенник на 11г. Много го обичам,ама си е тотална будала горкия.Не може да отиде сам до училището.Като му даваме пари за рожден ден или друг празник,дори не ги поглежда,дава ги на майка му. От кръжока "ръцете ми пречат" е.
Обаче, знае всички игри и всички филмчета от типа "Лего нинджаго" къде да ги намери в Интернет.По цял ден е на компютъра.
Така че,едното не изключва другото.