Задържаният с подкуп шеф на КЗП–Силистра – в ареста

Съдът реши: Може да се укрие или да напусне страната
1 сеп 2017 18:36, Анисия Иванова
9
Задържаният с подкуп шеф на КЗП–Силистра – в ареста
Сника: "24 часа"

Постоянна мярка задържане под стража даде Окръжният съд в Силистра на задържаният преди два дни шеф на Комисията за защита на потребителите в Силистра – Урал Чакър.

Прокурорът по делото Свилен Тодоров окачестви престъплението като тежко и умишлено, поддържайки искането си обвиняемият да остане зад решетките.

Още по темата

Според него деянието на Чакър опетнява държавната администрация. Натискът, оказан от Урал Чакър над Танер Шабан, собственик на новооткрит в града турски ресторант, показвал обиграност и тренираност на поведението от страна на служителя на Комисията за защита на потребителите.

В продължение на дни е имало телефонни обаждания и срещи, с които длъжностното лице напомняло на търговеца, че следва да се отблагодари финансово и да избегне налагането на акт за административно нарушение в размер на 1500 лв.

Подкупът трябвало да бъде поставен в книгата за рекламации. От прокуратурата настояваха за постоянна мярка задържане под стража, тъй като тя била адекватна на престъплението и налице имало вероятност Чакър да попречи на разследването и да избегне наказателно преследване.

Адвокат на Урал Чакър е Пейчо Йовев. Според него престъплението е наистина обществено значимо и укоримо, но само ако бъде доказано. Пред съда той постави под въпрос безпристрастното отношение на оперативните работници от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", разработили акцията по ареста.

Йовев счита, че не трябва да се погазва закона, за да се докаже едно престъпление. Защитата на Урал Чакър настояваше за налагането на парична гаранция или домашен арест, но искането не бе уважено от съда.

Мотивите бяха служебното положение на задържания и възможността да възпрепятства работата на разследващите, както и фактът, че има международен паспорт, даващ му възможност да напусне България и да отиде в страна, която не е член на ЕС. Имало достатъчно доказателства по делото, създаващи предпоставки лицето да се укрие, съобщава "24 часа".

Мярката задържане под стража може да бъде обжалвана, като делото ще се гледа във Варненския апелативен съд на 12 септември.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
дпс защо не излиза с позиция по този случаи какво смята да прави с този
прос----к за ценко чоков сьщо не сьм чела позиция моля дпс да не се
ослушва а да деиства
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 6
Това са "кадрите" в България навсякъде! Дали ДПС или Герб или който и да било - все тая!
6
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
това са кадрите на дпс
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверете и зам.министъра на земеделието какви ги твори.....само прах в очите на хората хвърляте.
4
0
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Урал Чакър. ....с туй име трябва да работи с ръцете си бе...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и позор, целия град го говори за 300 кинта сега, как ще гледа очите на хората ?!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а колко ли ще излапат от комисията за защита на потребителя, до като потребителя изпапа яйчения прах с фипронила ?
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, да не е дал пистолет в ръцете на дете с който да убие човек. Тук става дума за подкуп от триста лева. Обзалагам се че този ще получи ефективна присъда, за разлика от герберския престъпник.