Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри
4 сеп 2017 09:07,
105
Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?
Снимка: flickr

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри. Със сигурност детето е държало пистолета "Глок", с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант "Градина" Наско Тонкев.

Още по темата

Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум, признават разследващи пред "Труд".

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия – за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри.

Същият ден от ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември.

Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата в Пазарджик Иван Кацаров.

Близките на убития Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора.

Дъщерята на жертвата твърди, че Влайков е стрелял по баща й, а не шестгодишното дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
24
 
! Отговори
Караянчо Атанасов преди 6 години
Виновно е детето. Долу ръцете от Лазар. Днешните деца са много агресивни и обичат да стрелят по възрастни. Прокуратурата да провери и политическата принадлежност на детето и неговото военно минало. Да не се окаже че това дете е съпричастно и към последното отвличане.
77
0
 
17
 
! Отговори
ВИДЬОВ ДЕН преди 6 години
Е!НАЙ-НАКРАЯ!ДОЙДЕ ВИДЬОВ ДЕН И ЗА СЕПТЕМВРИЙЦИ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ.ЩОМ ПАРТИЯТА "ГЕРБ", ОБРЪЩА ГРЪБ, ЗНАЧИ ПРИЗНАВАТ ВИНАТА НА ХРАНЕНИК СИ.И КВО ОЩЕ ГО ПАСЕТЕ?!АХАА, ИСКАТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ И ПРОКУРОРЧЕТО С НЕГО,АААХАА!БРАВО, БРАВО С ЕДИН КУРШУМ ДВА ЗАЕКА.ВЗЕМАЙТЕ ГИ И ДВАМАТА В ЕДНА КИЛИЙКА СИ ФИРКАТ ПАК ЗАЕДНО...
76
0
 
12
 
! Отговори
й преди 6 години
ИМА ЛИ НАТРИВКИ ВЗЕТИ ОТ РЪЦЕТЕ НА ДЪРТИТЕ,ПРИСЪСТВАЛИ ТАМ И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ???? ТОВА Е НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС, НО ВИЕ НЕ ДАВАТЕ ОТГОВОР НА СЪЩИЯ!!!АКО ИМА НАТРИВКИ БЕЗ СЛЕДИ ОТ БАРУТ ПО РЪЦЕТЕ НА ДЪРТИТЕ,СТРЕЛЯЛО Е ДЕТЕТО И ТОЧКА!!!! А БЛИЗКИТЕ НА УБИТИЯ ДА СИ ГОВОРЯТ КАКВОТО ИСКАТ!!! ТУК МЯСТО ЗА САНТИМЕНТИ НЯМА,СЪЩО И ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ДА УГАЖДАТ НА ТОЯ ИЛИ ОНЯ!!! НАПРАВЕТЕ СЛЕДСТВЕН ЕКСПЕРИМЕНТ ДАЛИ ДЕТЕТО МОЖЕ ДА ДРЪПНЕ СПУСЪКА,НО ВНИМАТЕЛНО,ЗА ДА НЕ ГО ОШАШАВИТЕ!!!
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пистолет Глок има три предпазителя, един на самият спусък, един непозволяващ на иглата да премине, ако не е натиснат предпазителя на спусъка и един който при натискане на спусъка натяга допълнително прожината на иглата. Това е един от най-безопасните пистолети, не може да гръмне ако не се натисне спусъка. Въпросът е.., защо този пистолет е бил с патрон в цевта, това е забранено от закона и ако е така, защо е бил в ръцете на детето с патрон в цевта...
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как кой?Собственика на пистолета.Той е и моралният и физическият извършител.Пиян държавен служител вади зареден пистолет на обществено място.Това е достатъчно доказателство за да му бъде повдигнато обвинение.
73
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори само ако е дал в ръцете на детето пистолета,без да има изстрел,цялата отговорност е на собственика на оръжието и той трябва да си я понесе с цялата сила на закона.Всичко останало са приказки за наивници.
72
0
 
36
 
! Отговори
хх преди 6 години
Абсолютна истина - направихме експеримент с три пистолета, вярно без патрони.При спуснати предпазители детето не успя да "стреля".При освободени предпазители изщрака само Макаров.Глок и Берета бяха големи за детската ръка, а момченцето е на 7 г. и ще е първокласник този месец.Сега да имахме и прокуратура и съд престъпникът би отишъл в затвора.Но ние си имаме две банди рушветчии и един политически протежиран убиец.
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63По стар комунистически навик ще ти тегля една! Добре, че не можа да се сетиш за руснаците и КГБ! Не ти се полага хонорар!
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Научи се да поставяш пълния член на мястото му!По въпроса: четох, че пистолетът е бил "Глок" кал. 45. Няма нищо обща с поредната зле избрана снимка. Но сега не това е важно. Ръкохватката на този пистолет е много обемиста и 6-годишно дете не може да я обхване, камо ли да достигне спусъка с предпазителя, да го активира и произведе изстрел. Какво стана с натривките? Елементарно, като за елементарни хорица, сред които не сме! Хайде стига смешки и Jedem das Seine!
69
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го уби човека? Ами уби го самозабравилият се, преял и препил, въоръженият и криминално проявен, председател на общински съвет и включван и изключван от партия човек на .... независимо от това кой е натиснал спусъка. Защо полицията раздава разрешителни на криминално проявени независимо, че са членове на управляваща партия?
68
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
човек ще каже че в кръчмата са били само трила, детето, убития и собственика на оръжието ... кви експертизи, кви 5 лева... там не е ли имало поне 10 свидетели ?
67
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако убиеца е хванал за ръка детето,пак ще открият частици от барут.Оправдавайки се с детето,за да отърве кожата,убиеца си измива ръцете,но как ще расте това дете и какъв човек ще стане,щом му е вменена тази огромна вина.Някой задава ли си този въпрос.
66
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
без да съм от тия дето 4 дни не могат да правят една проба, то един е крайно виновен и е собственика на оръжието.отделно виждам 20 души компания която пречи на разследването, за което има също наказание.А до тук резултатът е нулев.
65
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има, кой е дръпнал спусака. Ако 6 годишниятя си играе с пистолета ти, на публично място, и убие някой, то е все едно, ти да си го направил. Да го съдят за 20 години и това е ...
64
1
 
5
 
! Отговори
Бай Гого преди 6 години
Разбра се ,че пистолета е купен същият ден и още не бил стрелял с вего .*** и сефтето !
63
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ме грее, гръмнете се всички, повечето хора са ***
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По стар комунистически навик от герб ИЗКЛЮЧВАТ OT PARTIQTA!
61
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брайвик ако знаеше предварително да стане член на Герб...
60
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът ми е на тази възраст и не може играчката автомат да презареди, защото иска сила та бяга при мен през 5 секунди, не знам това каква бабанка трябва да е да държи един килограм желязо и да успее да натисне спусъка .... непредумишлено убийство по непредпазливост е казусът - дали е стреляло детето или чичото, все тази , чичото е редно да го отнесе ...личното оръжие не се подмята по маси пиян залян
59
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Лазар Влайков ще бъде наказан с цялата строгост на закона. Ще получи най-тежкото наказание от 1 година условно и когато тя изтече, ще бъде приет за 4-ти път в редиците на ГЕРБ и ще му бъдат начислени компенсации за пропусанати ползи.