Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри
4 сеп 2017 09:07,
105
Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?
Снимка: flickr

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри. Със сигурност детето е държало пистолета "Глок", с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант "Градина" Наско Тонкев.

Още по темата

Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум, признават разследващи пред "Труд".

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия – за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри.

Същият ден от ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември.

Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата в Пазарджик Иван Кацаров.

Близките на убития Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора.

Дъщерята на жертвата твърди, че Влайков е стрелял по баща й, а не шестгодишното дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
38
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
В България да си от Герб е равносилно на богопомазаност ! Не знам кой нормален българин си дава жалкия глас за Герб рамо до рамо с шведите ?
37
2
 
58
 
! Отговори
jen преди 6 години
Какво значение има кой от двамата е натиснал спусъка?! Собственикът на пистолета носи ПЪЛНАТА отговорност - дори да не е натиснал той спусъка, дал го е на 6-годишно дете. Какви са тия театри?!
36
7
 
19
 
! Отговори
ИМАМ ЕДНА МЕЧТА преди 6 години
Крайно време е да вземем да спрем да политизираме ситуацията. Виновни сме всички, които ходим да гласуваме и после търпим. Приемете истината.Мечтая за ден, в който българския народ няма да е разделен по град, село, цвят, пол, богатство и политика. Нещо майче много се размечтах.
35
2
 
22
 
! Отговори
Равик преди 6 години
Колко време,по дяволите,им е нужно за балистична експертиза?! За изчисления става въпросИли то им е нужно за да скалъпят що годе прилична версия..
34
1
 
16
 
! Отговори
Равик преди 6 години
Колко време,по дяволите,им е нужно за балистична експертиза?! За изчисления става въпросИли то им е нужно за да скалъпят що годе прилична версия..
33
5
 
39
 
! Отговори
Прост народ.... преди 6 години
Герберастката мутра преяла със суджук, напила се като *** и убила човекът. После накарали и детето да гръмне веднъж и го обвинили за случката. И всичко под диктовката на друг герберски *** - някакво прокурорче. Докато човечецът умирал, вместо да викат линейка, нещастниците звънили на него.Все са ни управлявали ***, но такива никога не са били на власт.Но всички знаем за какво става въпрос - *** народ, слаба държава!
32
2
 
2
 
! Отговори
bozdugan преди 6 години
До азGlock.Glog?????
31
1
 
26
 
! Отговори
До бобо 28 преди 6 години
Бойко каза че престъпността била сведена до минимум :) Имам чувството че ако каже че в България минималната заплата е 1000 лв просто хората не го разбират ....ще има такива дето ще му повярват !
30
1
 
3
 
! Отговори
bozdugan преди 6 години
Pomaci.Ne e ruskinq.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баххти държавата, такова нещо няма. Дори в Афганистан да са го осъдили по бързата процедура вече.
28
2
 
32
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Детето е стреляло на 100% ! Не е възможно Лазко да е стрелял той е от Герб ! Дори не е дал той пистолета ами са му го откраднали !
27
1
 
39
 
! Отговори
bobo преди 6 години
Много Странни неща!!! Клошар и Кравар запалиха едни от най-големите пожари.6 годишно Дете стреля с Пистолет.Фалит на Банка,отвличания посред бял ден.Побойща и стрелби през деня.И тн и тн.....Някой вярвали още че всичко е случайно ......И няма замесени точно определени хора....
26
1
 
25
 
! Отговори
КОЛКО СТРУВА преди 6 години
Човекът е невинен, добре са го пуснали. Това че размята и гърми по заведенията с незаконно оръжие изглежда изобщо не е проблем в нашата страна. А между другото, по случайност, има и един убит...карай. Колко струва животът в Нашата родина?
25
32
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Не дрънкайте глупости има полиция и прокуратура,които ще си свършат работата перфектно и ще разнищят случая,ами вперете поглед в бъдещето да направим живота си по-добър въпреки поразиите които се случиха при управлението на Орешарски!
24
1
 
30
 
! Отговори
подкрепящ патриот преди 6 години
Добре де, а детето ако е стреляло, в смисъл да е натиснало спусъка, защо не са го приели в спешното? Отката на глока щеше да му изпотроши пръстчетата, особено ако не е оаквало че ще има изстрел за да хване здраво оръжието.
23
1
 
31
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Съмнявам се, че 6 годишно дете е стреляло с този пистолет. И ако е така, кой е махнал предпазителя и защо?
22
5
 
7
 
! Отговори
аз преди 6 години
Този Глог тежи 800 грама празен, 10 куршума по 7.8 гр са 77 грама, тоест общо 877 грама, какви 2 кила ми фъфлите тука ?
21
1
 
31
 
! Отговори
НЯМА ДЪРЖАВА преди 6 години
От господин Влаков за барут пвравени ли са натривки или има пропуск който после ще се окаже ключов? Само питам понеже журналистите очевидно за пореден път не са си свършили работата. Където цари беззаконие и шуробаджанащина няма държава.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал приятел прокурор имал и други престъпления и все НЕВИНЕН бил малка ни жалка държавица
19
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 годишния защо него заведат на стрелбище и, да видим дали може въобще да държи Глок 45 и дали може да стреля с него. Въобще едно толкова малко дете имали сила, да натисне спусъка.