Ромски забежки в съда. Първо дело за отказ от бащинство!

Мъж не ще детето на жена му от друг да носи фамилията му
5 сеп 2017 07:15,
28
Ромски забежки в съда. Първо дело за отказ от бащинство!
Снимка: Reuters

Ром от Пловдив заведе дело в съда за отказ от бащинство. 40-годишният Гюрсел Асанов искал да докаже, че не е биологичен баща на второто дете на съпругата си Асие.

Двамата имали законен брак. Тъй като дълги години нямали деца, си осиновили момиченце. Година по-късно Асие забременяла и родила момченце. Тежестта да се грижат за две малки деца се отразила на отношенията между съпрузите и те се разделили.

Гюрсел напуснал дома им, тъй като му дотегнало Асие да му натяква, че вечно нямал пари. С жена му се уточнили тя да отглежда осиновеното момиченце, а синът им да живее при бащата.

Минало време и Асие се събрала с друг мъж, въпреки че все още нямала официален развод с Гюрсел Асанов. Така, когато тя забременяла отново и родила, в болницата записали второто й дете с фамилията на Гюрсел, въпреки че не той бил баща на бебето.

Според законодателството ни практиката е точно такава – при липса на развод между съпрузите бебето се записва с фамилията на бащата и в акта за раждане се посочва името на законния съпруг на родилката. Гюрсел разбрал за това и страшно много се ядосал.

Той не искал чуждо бебе да носи неговите имена и се обърнал към фондация "Джендър алтернативи" за помощ.

Оттам имат намерение да заведат две дела. "Едното е за доказване на произход, а второто е бракоразводно", обяснява пред "Монитор" адвокат Милена Кадиева.

В "Джендър алтернитиви" работят по програма за безплатни юридически услуги на хора от малцинствата. Програмата е пилотна и се финансира от ЕС и от Съвета на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Кукуригу преди 6 години
Първо, в смисъл първо за този ром, нали?
19
0
 
1
 
! Отговори
до ястребка преди 6 години
Koneлдаци сте ти и онова което зakona
18
0
 
7
 
! Отговори
адвокат преди 6 години
дойде ромка при мен-млада и ми казва:"на моят мъж жена му иска да се развеждат", азя питам как мъжа й има две жени, а тя казва,че и с двете не се е женил, а само и на дветеправел деца, а държавата била добра и им давала пари да ги гледат, с парите и те живеели, то така не се ходело да работиш, а само постоянно правиш деца, а те били нетехни, а на държавата, хубава била държавата, правиш ромски деца и тя ги храни.
17
0
 
6
 
! Отговори
май преди 6 години
11 души са в каруцата, горкият кон,четат му се ребрата, фураж не е ял.
16
0
 
2
 
! Отговори
тези преди 6 години
от "*** алтернативи" явно са слаби адвокати и разчитат на пари от европейските и така обслужват роми.А как контактуват с тези неграмотници и неевропейци -ромите.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мама.. миа а в съда като убият някой с.-ганин в ПТП по 10-12 броя се явяват че са наследници биологични за да получат обезщетение.
14
1
 
11
 
! Отговори
Първолет - веролетов преди 6 години
........ води дело и ще се откаже от ***, за да може .......... да се води самотна майка и да лапка социалки. Изучиха се много ........ нали са гласоподаватели, всичко ще им е наред.
13
0
 
26
 
! Отговори
Най-важното днес преди 6 години
В момента България няма други, по-важни задачи от товада измисли какви още безплатни услуги и подарени благини да осигури на ромите!Хайде, сядайте да мислим.Може пък и да се сетим за още нещо, което не сме им дали без пари!
12
10
 
1
 
! Отговори
Ястреб османлията преди 6 години
Истината ли? Срам ме е малко, но ще ви кажа!Възбуждам се, като ми пишете мрсотии!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този в каруцата е първият братовчед на ястребката, затова така се засяга ........
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормален турски ден.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много кривод3урлати тия турци в "S класата" на снимката бре
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пък от кога ромите слушат Менделсон в ритуалната зала. Сигурно на поляната в изпълнение на кларинет.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От статията става ясно че ..... и турчин е едно и също
6
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Тоз Гюрсел уж пари няма, а вместо да бачка тръгнал дела да води да изклинчи някой лев от новия тъпкач. Хубава работа, ама....
5
0
 
17
 
! Отговори
мурукуку преди 6 години
Като са тръгнали, да вземат да му дадат кинти на тоя кaпут и за ДНК тест, да види че не е баща и на другото
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 коментара, трите от тях колосално ***, дори по колосално тъпите български стандарти! Няма като българина порода, създадена от хубавата природа!
3
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дфртгфцжфдако можеше да прескочиш само за миг собствената си ограниченост, щеше да разбереш че не става дума просто за някакъв "*** умирисан", а за сериозен правно-юридически проблем.
2
2
 
22
 
! Отговори
Дфртгфцжфд преди 6 години
Това ли е топ новината ? Някакъв *** умирисан , ще губи пари и време на данъкоплатеца за да разберем , чие е поредното ***.
1
0
 
29
 
! Отговори
Социален работник преди 6 години
Колко мъка има по този свят,божееее!Каква драма,драги зрители....и нещо не разбрах,кой ще цоца социалките от чистак-новото чаа...ве?